2011 m. birželio 8 d., trečiadienis

Tiršta rūgštynių sriuba

Štai dar vienas variantas skanios rūgštynių sriubos:)


Mums reikia:
1,5 - 2 l mėsos sultinio
50 g miežinių kruopų (naudojau kvietines)
4-5 vid. dydžio bulvių
3 didelių saujų šviežių rūgštynių arba ~4-5 v.š. konservuotų
~100 g ar daugiau rūkyto kumpio arba šiaip kokios šaldytuve užsilikusios mėsytės
2-3 kietai išvirti kiaušiniai
grietinės
smulkintų šviežių krapų ir petražolių
druskos

Kruopas 10 min. pavirti mėsos sultinyje, tada suberti kubeliais supjaustytas bulves ir virti kol kruopos suminkštės (~ 7-12 min.). Rūgštynes nuplauti, nuskabyti kotelius ir supjaustyti. Į sultinį suberti nedideliais kubeliais supjaustytą mėsytę ir rūgštynes. Dar pavirti ~2-3 min. Paragauti ir jei trūksta įberti šiek tiek druskos.
Į dubenį dėti grietinės, pilti sriubytę, šiek tiek berti smulkintų kiaušinių, pabarstyti krapais ir petražolėmis.

Žurnalas ''Geriausi receptai''

Skanaus :)


4 komentarai:

  1. Vienintelė sriuba, kurios pakęst negaliu. Vaikystėje buvo privertę ją valgyti, supykino ir nuo to karto - niekaip. Nors nevirtas rūgštynes tai mėgstu (:

    AtsakytiPanaikinti
  2. O mano viena mėgiamiausių ir dažniausiai verdamų sriubų.
    Mane vaikystėj darželio virėjos ar kažkokios vaikų prižiūrėtojos tik ne auklytė, buvo privertę valgyti mišraines, tai tik prieš keleta metų jas pamėgau ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. irgi vaikystėje nemėgau tokios sriubos. ir net nežinau kodėl... o dabar - viena ir gardžiausių. gal tiesiog kai kuriems dalykams reikia subręsti. ir su silke man taip buvo. na nekenčiau ir viskas, be jokios priežasties. o dabar - tik paduokit.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš irgi manau, kad su laiku viskas :) tiesiog būna taip..vėliau keičiasi požiūris..

    AtsakytiPanaikinti