Puslapiai

2011 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Kokosinis ledų tortas

Tai, galima sakyti, tas pats ''Ledų sausainyje'' receptas, tik pakeista priedai ir ledų išvaizda:). Kokosas čia puikiai suskambėjo. Begalo patiko ir šitas variantas :)




Reikia:
400 ml plakamosis grietinėlės (35%)
~400 g paprastų šokoladinių sausainių
260 g saldinto sutirštinto pieno
50 g kokoso drožlių
~50 g sviesto


Dideliame dubenyje išplakti grietinėlę iki standumo, supilti sutirštintą pieną ir suberti kokoso drožles, išmaišyti.
Sausainius sumalti į smulkius trupinius. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su puse trupinių. Apvalią formą iškloti aliuminio folija ir sudėti sausainių trupinių/ sviesto mišinį, paskirstyti per visą plotą. Pilti pusę kiekio grietinėlės masės, tolygiai paskirstyti, tada užbarstyti pusę likusių trupinių, užpilti visą grietinėlę ir užbarstyti visus trupinius (viduje galima daryti kelis sluoksnius trupinių, pagal norą. Taip pat nebūtina trupinių dėti ant torto viršaus, manau jie labiau tiktų viduje). Užkloti folija ir nakčiai dėti į šaldytuvą. 

&&&&&&
&&&&&&
&&&&&&
Idėją - viduje trupintas sausainis - radau ''Iki'' žurnaliuke

SKANAUS! :)

19 komentarų:

  1. Oho, jau ir visas ledų tortas! Patinka, labai patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niam, kaip skaniai atrodo! Aš, beje, dariau tuos pirmuosius ledus sausainyje ir likau sužavėta! Nu jau taip skanu buvo, kad negalėjau patikėt, kaip paprastai pasidarė ir kokio skonio nuostabaus buvo :) Ačiū, kad daliniesi tokiais puikiais receptais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. RENATA - dėkui!!! :) rekomenduoju išbandyti :)

    DREAMER - kaip malonu! džiaugiuos, kad išbandei :) dauguma bandžiusiųjų kiek stebėjosi, bet liko nustebinti kaip ir aš pati, kai dariau tuos - sausainyje pirmą kartą :) nesitiki, kad taip paprasta :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man atrodo, aš nesulauksiu ledams tinkamų orų ir ryt tik atsikėlus bėgsiu pirkti produktų:)

    Bet žinokit, taip gera jūsų tinklapį skaityti! Kai matai, kiek su kiekvienu receptu pridedama rūpesčio, pastangų, optimizmo ir viskas taip nuoširdžiai, o gaminama su tokiu menininko užsidegimu (nors net nežinau, kaip tai pavadinti)- negali neskaityti ir nežiūrėti, o aš juk tokia išvis virtuvėj nesisukanti:) Bet va, paskaitai ką nors tokio nuo širdies ir negali neužsimanyti pagaminti:) Ačiū jums!

    AtsakytiPanaikinti
  5. JURGA - Jūsų komentaras toks širdžiai mielas, ačiū Jums, už tokius žodžius! malonu begaaalo :) ne tas žodis :)

    O dėl šio tortuko patarimas - trupinių ant viršaus dėkite gerokai mažiau nei dėjau aš, arba visai nedėkite, papuoškite šokolado drožlėmis, gausis geriau, o ir sausainių reiks mažiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Va, jau šąla šis gardėsis. Bus mamai staigmena, kai grįš:) (gan greitai,atrodo, stingsta)
    Dar nelabai žinau, ko tikėtis, bet panašu,kad man gausis greičiau "ledai su priedais" nei "ledų tortas", nes nesigavo sluoksniai, tie trupiniai maišosi ir skęsta:D Betgi ledai visaip skanu, o dabar valgau tuos sausainių trupinius, nes per daug pasidariau:DD Dar norėjau paklausti- įsivaizdavau, kad tas apatinis sausainių sluoksnis, sumaišius su sviestu, gaunasi toks...vientisa tepi masė, o pasirodo, trupiniai tik vos sudrėko, čia nieko blogo?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai nieko baisaus JURGA :) viskas gausis gerai, tie trupiniai kur viduje bus ne juostele, o turėtų gautis margas tortukas :) nepergyvenk dėl to :), o apatinis sluoksnis - taip gaunasi tokie drėgni trupiniai, tai nieko blogo, šaldiklyje sustengs į vientisą masę :)
    P. s. tikiuos gerai išplakei grietinėlę?

    Laikau kumščius ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Baisu dėl tos grietinėlės iš tikrųjų, bijojau, kad jei ilgiau plaksiu, gausis sviestas, man atrodo, kad viršuje ji tikrai gerai išsiplakė, o apačia tai...gal ir ne visai, tokia dar skysta buvo, bet taip visad man būna, nežinau,iki kiek plakti:/

    Pamačiau dar jūsų sausainių su karamele receptą tik ką! Maloniai jiems neatsispirsiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na dabar ir aš jaudintis dėl Jūsų pradėjau :(, kad neišplakėt grietinėlės iki galo...reikėjo būtinai ją visą išplakti iki standumo, nebijokit jos plakti, sviesto nesumušit, kai ji išsiplaka, greit pasijunta ir matosi - labai standi būna tokia.. na tikiuos viskas bus gerai, nes grietinėlė tai nepigi juk..gaila būtų begaalo..

    Dėl sausainėlių, tai bijau ką ir sakyti, juos pagaminti šiek tiek sudėtingoka, tiksliau tą karamelę..žinoma, jei Jūsų tai nebaugina, tai bandykit, tik galit iš pusės noprmos pabandymui :)

    Sėkmės JURGA!!! labai tikiuos, kad šiandien mėgausitės skaniu ledų tortuku :) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. kvailas klausimas, dėti į šaldytuvą ar į šaldiklį?:) ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. neapsisprendziu kuri daryti, sita, ar ledus sausainyje? ar yra koks skirtumas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, abu labai skanūs bet aš mieliau darau ledus sausainyje :)

      Skanių ledų ;)

      Panaikinti
  12. Sveiki,
    o kokio skersmens naudojote formą ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas Vaida, jau nepamenu, bet turbūt vidutinio dydžio (~24cm), nors ištikrųjų rinkitės sau patinkančią formą, jei norite aukštesnio rinkitės mažesnę formą, jei žemesnio - atvirkščiai. Ir patarimas, nedėkite kaip aš sausainių trupinių ant torto viršaus, geriau nieko, arba kažką kito (kad ir šokolado drožlių), o viduje berkite jų plonus sluoksnius.
      Sėkmės ir skanaus! ;)

      Panaikinti
    2. Ačiū už atsakymą, reiks bandyti :)

      Panaikinti
  13. o tikrai reikia nakčiai palikt šaldytuve? neužtektų porą valandų palaikyt??:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pora valandų gal šiek tiek mažoka, manau reiktų bent 4-5 val. mažiausiai ;)

      Panaikinti
  14. O kodėl patariate ant viršaus trupinių nedėti ? Gražiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti