2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

NUOSTABIEJI AUŠRROS AGURKŲ GRIEŽINĖLIAI ŽIEMAI

Nebereikalo juos taip pavadinau, nes jie negali nepatikti!!! Mums tai jie labai labai labai!!! ;) negalėjau nustoti jų skanavus :) AČIŪ AUŠRRAI !!!


Originalų receptą rasite pas Aušrrą, o aš naudojau:
1.5 kg griežinėliais supjaustytų agurkėlių
75 g cukraus
18 g druskos
270 ml vandens
55 ml (9%) acto
40 ml aliejaus
4 dideles riekelėmis supjaustytas česnakų skilteles
1 lauro lapą
~15 juodųjų pipirų žirnelių 
saujelė smulkintų šviežių krapų
saujelė smulkintų šviežių petražolių
žiupsnelį malto čili pipiriuko


Taip pat reikia:
stiklainiukų + dangtelių

Agurkų riekeles sudėti į puodą, užberti druska, cukrumi, maltu čili pipiriuku, juodaisiais pipirais, sudeti česnakus, krapus, petražoles, lauro lapelį, užpilti vandeniu ir atsargiai išmaišyti. Tada supilti actą ir aliejų, išmaišyti, uždengti ir palikti 12-24 val. (retsykiais pamaišyti)
Jau pasimarinavus galima imti ir valgyti, jau dabar skonis pasakiškas!
Puodą su agurkėliais dėti ant viryklės ir kaitinti kol užvirs. Agurkų griežinėlius sudėti į paruoštus (sterilizuotus) stiklainiukus ir užsukti verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais. Juos apversti, užkloti rankšluostėliu ir palikti kol atvės. Laikyti vėsiai. SKANAUS!!!

7 komentarai:

  1. Aš šitą receptą pas Aušrą irgi nusižiūrėjusi buvau :) bet atidėjau kitiems metams :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinok verta, labai verta gamintis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai ačiū už receptą. Darau jau antrą kartą, labai skanu

    AtsakytiPanaikinti