2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

ŽUVIES IR BULVIŲ APKEPAS

Apkepai apkepai apkepai... man jie nesigauna tobuli, bet šis patiko ;)

Reikia:
~500 g žuvies file (be ašakų)
1/2 citrinos sulčių
druskos
pipirų
~700 g bulvių
1 vid. dydžio svogūno
1 didelės morkos
3 nedidelių saujų šaldytų žirnelių
maždaug pora saujų smulkintų petražolių
pora žiupsnelių smulkintų krapų
~125 g sūrio (naudojau Mozzarella)
~2 v.š. sviesto
aliejaus


Žuvies filė supjaustyti norimo dydžio gabalėliais (aš pjausčiau kąsnio dydžio), apšlakstyti citrinos sultimis, pagal skonį pabarstyti druska ir pipirais (druskos bėriau maždaug 1 a.š.). Viską pamaišyti rankomis ir palikti pasimarinuoti (iki valandos). 
Tuo tarpu pasiruošti visą kitą. Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, ir tada tiesiog šakute jas pertrinti. Taip pat dar padruskinti, pagardinti pipirais, įmesti gabalėlį sviesto, įpilti šlakelį aliejaus ir viską permaišyti.
Morką ir svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais, berti į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepti kol suminkštės. Į kepimo pabaigą sudėti žirnelius, 1 v.š. sviesto ir petražoles. Tada pakepintas daržoves sukrėsti pas žuvį ir išmaišyti. Pertrintas bulves taip pat ir dar kart viską išmaišyti. Paragauti ir jei reikia dar pagardinti prieskoniais. Viską sudėti į kepimo formą ar troškintuvą, pabarstyti krapais, tarkuotu ar plėšytu sūriu ir pašauti į orkaitę įkaitintą iki 170 C temperatūros. Kepti ~ 40-45 min. SKANAUS! 

Šaltinis The little teochew

3 komentarai:

  1. Labai mėgstu įvairiausius apkepus :) Šis taip pat atrodo labai skanus, neabejoju, kad toks ir yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiukas Astule,
    Apkepo sėkmė priklauso nuo skanios žuvies pasirinkimo, ši buvo begalo skani, todėl ir apkepas taip patiko :)
    Nors apkepų nelabai moku kepti, kažkaip dažniausiai man būna neskanu.. bet bandau vis bandau, gal gi prisijaukinsiu ir juos :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. zuvies bulviu koše

    AtsakytiPanaikinti