Na, o šį kart rodau nepaprastą mano atradimą, visai netyčia gavau tokį rezultatą :D Nesidyvykit, nes aš ir pati nustebau, kadangi pagal originalų receptą taip neturėjo gautis, ir nežinia ar taip gausis antrą kart...todėl būtiniausiai bandysiu artimaisiu laiku ir priedo pasigaminsiu kokį special įdarą, pvz. grybų ar mėsytės ir įdarysiu štai tokias bulvių kišenėles!!! Jei tik vėl pavyks jas iškepti :)
Naudojau:
900 g su lupena išvirtų bulvių
1 česnako skiltelę
4 v.š. grietinės
1/2 puodelio vištienos sultinio
~1/4 puodelio pieno
~40 g tirpinto sviesto
druską pagal skonį
~1/4 puodelio smulkintų šviežių krapų
~4 kiaušinių baltymus
~3/4 puodelio maltų džiūvėsėlių
~3/4 puodelio smulkiai tarkuoto Pecorino sūrio (vietoj jo galima naudoti Džiugą, Parmezaną,..)
Bulves pravėsinau, nulupau ir sutarkavau smulkia tarka. Įspaudžiau česnako skiltelę, sukrėčiau grietinę, supyliau sultinį, pieną, tirpintą sviestą, subėriau krapus ir viską gerai išmaišiau. Trūko druskytės, todėl dar pasudžiau.
Dubenėlyje lengvai paplakiau kiaušinių baltymus, o kitame sumaišiau džiūvėsėlius su sūriu.
Iš bulvių masės formavau paplotėlius, pamirkiau kiaušinių baltymuose, tada džiūvėsėlių/ sūrio mišinyje ir sudėjau į skardą išklotą kepimo popieriumi. Dėjau kepti į orkaitę įkaitintą iki 190 C temperatūros ir kepiau ~22-25 minutes (bekepant jie ėmė gražiai pūstis, orkaitės durelių neatidarinėjau).
Taigi, gana paprastai gavosi tos mano bulvių kišenėlės :) ir beje skanios! plutelė traški, o vidus minkštutis...
Šaltinis Skinny Taste
Kaip aš noriu pas tave visko, tai ne tas žodis ♥ ateinu, apsiseilioju ir bėgu kokios dešros gabaliuko atsinešti :)
AtsakytiPanaikintiMažute, žinok, o šiandien kokius pietus ir desertą apturėjau.....tai mmmm, net pati sau supavydėjau :DDD
PanaikintiO man pas Tave užsukus lygiai taip pat būna :)
tai išduok ką tokio serviravai, nes ir aš tau pavydėti noriu :P
Panaikinti:D greit bus parodysiu :D reik kažkaip laiko rast įkelti, galėtų šitą darbą vietoj manęs kas nors atlikinėti, nes tingisi :DD
PanaikintiLabai skaniai atrodo:) O kaip tu planuoji kitą kartą jas įdaryti - jau iškeptas ir perpjautas?
AtsakytiPanaikintiLabas IEVA, taip taip, iškepusi nupjausiu kokį ketvirtadalį galo ir pasidariusi padažiuką sukimšiu į vidų...na bent jau kažką panašaus bandysiu daryti :) turėtų būti panašiai kaip duonelės pita principu.. kažkas panašaus kaip čia http://learningvegan.blogspot.com/2010/11/falafel.html
PanaikintiMmmm...super:)Tikiuosi pasidalinsi antruoju bandymu su mumis:) Labai lauksiu! Linkejimai:*
PanaikintiIEVA, kaip gi kitaip, žinoma pasidalinsiu, kad ir kaip ten bebūtų :)
PanaikintiAčiū už linkėjimus, Tau taip pat siunčiu :) Ačiū, kad esi kartu! :)
tik tau ir gali nutikti tokie dalykai ;)) patiekalas dar tampa originalesnis, kai pats ima ir nustebina ;))) super :)
AtsakytiPanaikintiAčiū širdele :* tikiuo antras kartas nenuvils :D
Panaikinti