Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

VYNIOTINIS SU PLAKTA GRIETINĖLE IR AVIETĖMIS

Labai paprastai pagaminamas desertas, bet atrodo prabangiai, o skonis superinis!!! Labai, labai patiko!!! Pagrindas tvirtas, bet neperkietas, o grietinėlės įdaras su avietėmis jau pats kalba už save :) Tikrai rekomenduoju :)

Pagrindui reikia:
4 kiaušinių
125 g cukraus
90 g miltų
30 g nesaldžios kakavos
20 g kambario temperatūros sviesto

Įdarui reikia:
200 ml grietinėlės (35 %)
50 g cukraus
šiek tiek grietinėlės standiklio (dėjau ~1 a.š.)
200 g aviečių

cukraus pudros (nebūtinai)


Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol masė pašviesės ir taps vientisa (~5-7 min.). Berti miltus ir kakavą, išmaišyti. Galiausiai sudėti sviestą ir dar kart išmaišyti iki vientisumo. Masę supilti į stačiakampę ar kvadratinę kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau kvadratinę formą (26x26), ji buvo per maža, bet ta forma, kuri būtų puikiai čia tikusi, kolkas atostogauja kaime (30x22) :). Jums patariu naudoti šiek tiek didesnę, nei kepiau aš, pagrindas bus plonesnis ir gražiau susivynios). Tolygiai paskirstyti ir pašauti į orkaitę. Kepti 6-8 min., vis patikrinti, nes plonas pagrindas greit iškepa.
Iškepus greit dar karštutėlį pagrindą dėti ant švaraus rankšluostėlio (labai tinka lininis, nes prie jo nelimpa) popieriumi į viršų, jį nulupti ir kartu su rankšluostėliu susukti į vyniotinį taip, kad rankšluostis susivyniotų į vidų (kaip įdaras :D). Palaukti kol visiškai pravės.
Pasiruošti įdarą. Atšaldytą grietinėlę išplakti kartu su cukrumi ir standikliu iki standumo. Avietes pasmulkinti (kelias pasilikti sveikas papuošimui) ir atsargiai įmaišyti į išplaktą grietinėlės masę. Šiek tiek grietinėlės masės pasilikti be aviečių papuošimui.
Vyniotinio pagrindą labai atsargiai, kad nelūžtų, atvynioti, rankšluostėlį pašalinti, o vietoj jo biskvitą tolygiai ištepti plakta grietinėle su avietėmis. Vėl suvynioti, dėti į pailgą lėkštę siūle į apačią ir papuošti. Pabarstyti cukraus pudra. Laikyti šaldytuve bent kelias valandas. SKANAUS!!!

30 komentarų:

  1. Ankstyas rytas, is iprocio atsidarau Tavaja svetaine, nors ir zinau,kad vakar maciau du naujus receptus, ir randu stai sita grazuoli vyniotini.Mmmm.... Turiu saldiklyje tik melyniu,tad iskepsiu iprasta pyraga kuri kepu su visokiomis uogomis. Nes po sito skanumyno nuotrauku, tiesiog negaliu nieko nekepti siandiena:-))

    AtsakytiPanaikinti
  2. LINA, kaip faina!!! kepsi pyragą, super!!! aš irgi jau ieškausi receptuko kokio skanaus, šį kart obuolių pyrago, nes iš kaimo parsivežiau, tai noris juos panaudoti :) tai va :) kepsim šiandieną kartu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui NERINGA :), čia tos avietės gigantės, vieniems jos neskanios, kitiems beskonio, bet tokios jos, kai neprinokę, o kai išauga iki reikiamo dydžio, pasidaro tokios gan minkštos, net sakyčiau peraugę, tada jos ir skanios ir saldžios :) ir labai gražios :) kepiniuose puikiai tinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reda,parasyk koki pyraga obuoliu kepsi. Nes man - visi pyragai skanus, bet obuoliu skaniausias:-)) As daznai kepu stai sita
    http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=22500165
    Labai skanu ir karstas ir saltas. Ypac ta plutele ant virsaus,kai jis jau atsala.

    AtsakytiPanaikinti
  5. LINUT, turbūt paprasčiausią, jį anksčiau labai dažnai kepdavau, bet dar neišsirinkau kolkas, nelabai yra laiko ieškoti naujo receptuko :) bet dar pažiūrėsiu, gi vakuoju vis :DDD beprotystė kažkokia :DDD
    Jei liks laiko paieškosiu ir įdomesnio ;)
    O šiaip turbūt skanesnio dar nesu valgiusi už šį :)
    http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/2011/03/vilmos-ubuoliu-ir-varskes-pyragas.html - bet čia jau ir su varške..

    AtsakytiPanaikinti
  6. O taip,Reda,su manu kruopomis,matyt,pats paprasiausias pyragas!:-)) Produktu minimumas, ir rezultatas visada garantuotas.Todel daznai ir atsiranda virtuveje tas pyragas:-)) Siaip as kepu su trapia tesla obuoliu pyraga, kartais apversta su karameliniais obuoliais. Kartais su sluoksniuota tesla. Ruduo man neisivaizduojamas be obuoliu pyrago.
    Butinai ir as pabandysiu iskepti ta obuoliu-varskes pyraga. Kai tik gausiu varskes.Visuose "uzsieniuose" beda su varske. O ta pyraga vis girdziu giriant.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nu va kiek Tu obuolių pyragų įvairių įvairiausių esi kepusi :) labai skaniai skamba:) jei tik galimybės leis rudenį, kai obuolių metas, bandysiu ir aš kuo įvairesnių :) tik va, neaišku kaip bus su laiku...
    Niu o kepei kokį pyragą vakar?;) aš jau rodau savajį :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nepamenu is kur pas mane yra atsirades sis receptas,nes turiu ji senai.
    150gr kambario temperaturos sviesto, isplakti su 100gr cukraus, ideti viena kiausini, 100ml kefyro arba jogurto (be priedu),200gr miltu, 1a.s.kepimo milteliu,tiek pat vanilinio cukraus.
    Tesla dedame i forma, ant virsaus - uogos arba vaisiai. Priklausomai nuo ju rugstumo, apibarstome virsu cukrumi. Kepti ikatintoje orkaiteje iki 180C apie 40-45min.
    Vakar buo su saldytomis melynemis,nes turejau dar nuo praeitos vasaros:-))Uogu as dedu 250-300gr

    AtsakytiPanaikinti
  9. O Dievuliau, man net širdis sustojo, rimtai... nerealu

    AtsakytiPanaikinti
  10. LINUT - prie progos reiks išbandyti :) dėkui ;)

    Dėėėėkui VILMUT :*

    AtsakytiPanaikinti
  11. Vaizdas tai nerealus. Jau kelinta diena žiūriu ir negaliu atsižiūrėti :DD

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ačiū AGUONĖLE :) skanu , man labai patiko pagrindas, toks kažkoks nebiskvitiškas, nebulkinis..:D Neminkštas, bet ir neperkietas, vien žodž bent man - taip... jei norisi lengvo, burnoje tirpstančio, tai čia ne toks..

    AtsakytiPanaikinti
  13. O jau koks grazuolis, ohoho... butinai reikes pabandyti issikepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. JURATE - ačiū Tau! tikiuos patiks :);)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kooks gražus. Gaila - aš jų (vyniotinių) vis dar bijau po paskutiniu nepavykusio atlupimo nuo popieriaus (o naudoju tai silikonu dengtą Fino...)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Ačiūūū INDRE :)
    Žinok tikrai siūlyčiau nebijoti, nes bent šitas labai paprasta buvo pasigaminti, pagrindas nėra super minkštas, kai būna kitų vyniotinių biskvitai, todėl visiškai neprilipo prie kepimo popieriaus, o jei dar Tavo geras, tai tikrai nėra ko bijoti.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Fantastiškai atrodo, nuostabus vyniotinis ir tiesiog pritrenkiančios nuotraukos! Šaunuolė, Reda! :))

    AtsakytiPanaikinti
  18. paskutinėje nuotraukoje tas gabaliukas atrodo kaip iš aukščiausios klasės restorano...
    kad man kas tokį dabar desertui atriektų - daug ką atiduočiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. labas, norejau paklausti, o kas cia per grietinėlės standiklis?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sveiki, grietinėlės standiklis tai tokie milteliai, kuriuos reikia suberti į grietinėlės plakimo pabaigą, ji tada būną standesnė tokia, tvirtesnė, naudoju Dr. Oetker.
    P.s. įveskite į google, pamatysite kaip atrodo pakelio išvaizda, jų būna pirkti turbūt kiekviename prekybos centre šalia prieskonių, želė, tortų puošmenų ir pan. prekių :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Dekui, tikiuosi, kad siuos miltelius rasiu ir Airijoje, nes vyniotinis atrodo nerealiai :), tikrai privalau pagaminti

    AtsakytiPanaikinti
  22. VILKE, tas standiklis nėra pati didžiausia būtinybė, bet aš juos naudoju apsidrausdama, kad grietinėlė tikrai būtų tvirta... ir jei nesate dariusi vyniotinių tai pirmas kartas gali atrodyti pakankamai sudėtingas... todėl primenu, kad nuo biskvito tik išimto iš orkaitės iškart nulupti kepimo popierių, nelaukite, ir susukite su rankšluostėliu dar karštutėlį, nes pravėsęs jis skylinės!
    Dabar pagalvojau, kad alternatyva grietinėlės įdarui būtų tiesiog varškės ar grietinėlės sūrio įdaras, skonis bus dar puikesnis ir nereikės grietinėlės standiklio! :)
    Sėkmės, tikiuos viskas pavyks, laikysiu kumščius :))

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sveiki,
    o gal galima tą grietinėlės standiklį pakeisti tiesiog želatina, kad grietinėlė būtų tvirta? :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. LABAS,ar galima deti saldytas uogas.Aciu uz atsakyma ir nuostabios nuotraukytes.Super.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsiprašau, kad atrašau tik dabar, bet buvau išvykusi..

      Grietinėlės standiklį naudoti tiesiog žymiai paprasčiau, o su želatina irgi įmanoma, tik daugiau darbelio ;) o apskritai, tai manau gautųsi ir be grietinėlės standiklio :)

      O dėl šaldytų uogyčių nepatariu, nors nebandžiau... bet aš šviežias uogas keisčiau tiesiog kokia braškių uogiene, tik cukraus kiekį koreaguoti tada jau...

      Ir ačiū, malonu :)

      Panaikinti
  25. Labai aciu uz atsakyma

    AtsakytiPanaikinti