Mums reikia:
Vištų blauzdelių arba kitų vištų dalių ar net visa višta (aš ėmiau 10 vnt blauzdelių)
1 nedidelio svogūno
~3-5 česnako skiltelių
~60 ml aliejaus
2 v.š. grūdėtųjų garstyčių
2 puodeliai alaus
druskos, pipirų pagal skonį
Į dubenį supilti alų, aliejų, išspausti česnakus, svogūną sutarkuoti per smulkią tarką, sukrėsti garstyčias, suberti druską (dėjau ~2,5 a.š.) ir pipirus. Viską išmaišyti.
Vištų blauzdeles nuplauti ir sudėti į paruoštą alaus marinatą, palikti marinuotis per naktį arba bent kelias valandas.
Prieš kepant orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros. Blauzdeles sudėti į skardą, užpilti šiek tiek marinato ir pašauti į orkaitę. Kepti ~40-50 min., kol gražiai apskrus. SKANAUS!
Šaltinis Kašičica šecera & Prstohvat soli
mmm... kaip gardziai atrodo!
AtsakytiPanaikintiDėkui Neringa :) skanūs pietūs buvo, nors tas alaus aromatas ir keistokas buvo, bet skoniui netrugdė :)
AtsakytiPanaikintiReda, alu reikia imti pati megstamiausia, nes jis niek ur neisgaruoja, taip kaip ir vyna :) Bea, man vis tik su vynu troskinti patiekalai labiau patinka, nei su alumi, bet neatsisakau ir ju :P
AtsakytiPanaikintiAga NERINGUT, žinosim, nors alus tikrai skanus buvo, o su vynu ir man labiau patinka, bet paįvairinimui liuks :D
AtsakytiPanaikinti