Puslapiai

2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Pyragas po kokoso patalu

Pyragas iškeptas jau prieš daugiau nei savaitę, tiesiog nebuvo laiko įdėti receptėlio, bet tikrai vertas dėmesio:) Valgantiems patiko ir net sakyčiau labai :) Skanus, paprastai ir lengvai pagaminamas, labai purus pyragas. Mėgstantiems kokosą - tikrai patiks:)



Tešlai reikia:
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
200 g cukraus (bet siūlyčiau 20-30 g dėti mažiau)
4 kiaušinių tryniai
200 g tirpinto sviesto (dėjau kepinių margariną Eva)
200 ml pieno
1 pak. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Kokoso sluoksniui reikia:
4 kiaušinių baltymų kambario temperatūros (turėjau atlikusį dar vieną kiaušinio baltymą tai išviso dėjau 5)
120 g cukraus (kadangi dėjau 5 kiaušinio baltymus tai ir cukraus dėjau daugiau ~150 g)
1 pak. vanilinio cukraus
175 g kokoso drožlių (dėjau 200 g)
žiupsnelis druskos


Tešlai į dubenį suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti kiaušinių trynius ir gerai paplakti, tada supilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Pilti pieną, suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišyti tešlą.
Orkaitę įkaitinti iki 160 C temperatūros. Tešlą sukrėsti į stačiakampę sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į orkaitę ir kepti ~20-25 min. Tada išimti ir padėti praaušti kol gaminsit kokoso sluoksnį (~5-10 min.)
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų ir palaipsniui, ne visą iškarto berti cukrų, išplakant jį kartu su baltymais kol visiškai ištirpsta (daryti taip kaip daroma masė morengams). Suberti kokoso drožles ir atsargiai mentele įmaišyti į baltymus.
Visą kokosinę masę krėsti ant pravėsusio pyrago, paskirstyti ją per visą plotą ir šauti atgal į orkaitę sumažinus kaitrą iki 140 C. Kepti dar ~15-20 min.
Jei norite, galima papuoši apšlaksčius tirpintu šokoladu.

Šaltinis Laura Adamache

Skanaus:)

8 komentarai:

  1. Atrodo labai gardžiai, imu pietums šitą gėrį

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kokosiniam padengimui nereikia kepimo milteliu? Man ta mase nei y balta pavirto nei issipute,kaip paprasti kokosai ant virsaus atrodo ir dar ygave karameline spalva :( kas blogai? ka blogai padariau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, neparašėt kaip jūs darėte, tai sunku pasakyti ką Jūs darėte netaip ar kur suklydote, bet spėju, kad buvo blogai išplakti kiaušinių baltymai, o kepimo miltelių į kokoso masę tikrai nereikia, juk baltymai turėtų būti išsipūtę.

      Sėkmės ;)

      Panaikinti
    2. Tiesa, o karamelinė spalva pasidarė turbūt perkepinus..

      Panaikinti
  3. Taip taip,tikriausiai kad neišplakiau gerai,nes dabar pažiūrėjau į tą puslapį Laura Adamache nuotrauka kaip turėjo būt išplakta,tai kaip diena nuo nakties nuo mano :D Nieko,bandysim dar kart :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ar galima i baltymus deti cukraus pudra vietoj paprasto cukraus?

    AtsakytiPanaikinti