Puslapiai

2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

KIAULIENOS ŠONINĖ TRAŠKIA PLUTELE

Už idėją dėkinga ODITĖLEI, labai net labai patiko taip kepta šoninė! Paprasta, bet neprasta, kaip sakoma :)) Man skaniausia tiesiog su duona. Rekomenduoju! 

Reikia:
kiaulienos šoninės
diūvėsėlių
kiaušinio ar dviejų
miltų
prieskonių (aš naudojau mairūną, bet nebūtinai)
druskos
pipirų

Aliejaus kepimui

Šoninę supjaustyti plonom riekelėm, pabarstyti prieskoniais, druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, imti po vieną šoninės riekelę, pavolioti miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kepti ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. SKANAUS!!!

4 komentarai:

  1. Skamba įdomiai, atrodo puikiai bet neįsivaizduoju skonio. Čia kaip šnicelis kažkas gaunas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nea skonis ne kaip šnicelio, labai nemoku apibūdinti...mano mama kepa tokias šoninukes tiesiog paprastai supjausčius ir paprieskoniavus, tai man jau taip labai skanu, tokie sukepti jos, o šie man patiko, nes dar labiau atsiskleidžia tas skonis, toks vidus sultingas, išorė traški, nu niam, tie sluoksneliai lašinuko ir kūdos mėsytės... nereik labai mandravot, tiesiog druskos, pipirų ir liuks :D nu man labai :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. wau!!!nemoku net apsakyti, kaip pakėlei nuotaiką šiuo įrašu..;)* nuoširdi šypsena iki pat ausų..:)))) neapsakomai gera, kad mano gaminamais patiekalais susižavi ir kiti.. ir dar taip skaniai parašytas komentaras..tiesiog fantastika..;)ačiū, Redute..labai..;)*

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai Tau ačiūūū, ODITELE, už Tavo nuoširdumą, ir žinoma, šypseną!!! Tavo receptai puikūs, jau ir kitą nusižiūrėjau ;):* Begalo džiaugiuos, kad prisidėjau prie geresnės nuotaikos, man irgi ją pakėlei savo paliktais komentarais!!! :*

    AtsakytiPanaikinti