Minkštučiai, purūs labai skanūs blynukai :)
Reikia:
130 g miltų
30 g cukraus (dėjau saldų moliūgų džemą, todėl cukraus daugiau nenaudojau)
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis malto cinamono
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
200 ml pieno (naudojau išrūgas)
120 ml moliūgų tyrės (naudojau džemą)
2 kiaušinių
pora v.š. tirpinto sviesto
1/2 a.š. vanilinio cukraus
Aliejaus kepimui
120 ml moliūgų tyrės (naudojau džemą)
2 kiaušinių
pora v.š. tirpinto sviesto
1/2 a.š. vanilinio cukraus
Aliejaus kepimui
Į dubenį suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir prieskonius, išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti pieną, moliūgų tyrę, sviestą, kiaušinių trynius atskirtus nuo baltymų ir vanilinį cukrų.
Miltų mišinį sumaišyti su pieno, tyrės ir kiaušinių trynių mišiniu. Baltymus išplakti iki standžių putų ir taip pat atsargiai įmaišyti į gautą masę.
Kepti su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje.
SKANAUS!
Šaltinis Sonatinos receptai SM ir Širšių lizdas
kaip gundančiai atrodo..;) tokie, kad net "nedanešus" kasnio iki burnos jau ištirpsta..neeeem...;)
AtsakytiPanaikinti:)) nuotraukos neapgauna, jie tikrai tokie tirpstantys burnoje :)
AtsakytiPanaikintiLabai gardūs blynukai
AtsakytiPanaikinti