Puslapiai

2012 m. kovo 27 d., antradienis

VANILINIS SŪRPYRAGIS

Skanus, labai skanus sūrpyragis, gal net skaniausias iš ragautų, bet kiekvienas sūrio ar varškės pyragas savaip skanus! o pagaminimo paprastumas net stebina! Didžiausia padėka AGUONĖLEI!!! Tiesą sakant aliejaus kiekis šiek tiek glumino, bet jis pyragui suteikė begalinį švelnumą ir minkštumą, todėl nesibaiminkite ;)
Labai rekomenduoju, nes paprasta pagaminti, greita ir tikrai skanu! 

Pyrago pagrindui reikia:
1 kiaušinio
65 g šalto sviesto + dar šiek tiek kepimo formai patepti
65 g cukraus
180 g miltų
9 g kepimo miltelių

Į dubenį suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sumesti kubeliais supjaustytą sviestą ir gana greitai sutrinti tarp pirštų iki birių trupinių. Galiausiai įmušti kiaušinį, greitai užminkyti tešlą. 
Atsegamos apvalios kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi (naudojau 24 cm skersmens, tinka ir 26 cm), sieneles ištepti sviestu, dėti paruoštą tešlą ir spaudžiant pirštais išformuoti pagrindo dugną ir sieneles. Kol pasigaminsite įdarą dėti į šaldytuvą.


Įdarui reikia:
500 g Ricotta sūrio (arba kreminės varškės)
3 vnt. L dydžio kiaušinių (jei kiaušiniai M dydžio dėkite 4 vnt.)
1 pakelio vanilinio cukraus
150 g cukraus
1 pak. vanilinio pudingo
350 g pieno
110 g aliejaus

Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros.
Į didelį dubenį sudėti visus įdarui skirtus produktus, gerai išsukti iki vientisos masės ir supilti į kepimo forma su išklotu pagrindu. Šauti į orkaitę, į antrą lentyną nuo apačios (dėti ant grotelių) ir kepti 45 minutes, tada ištraukus perdėti viena lentyna aukščiau ir dar kepti 15 minučių. Mano pyragui pernelyg greit pradėjo ruduoti viršus, todėl uždengiau folija ir taip pabaigiau kepti, todėl stebėkite ir Jūs!
Ataušinti neišėmus iš orkaitės, bet pravėrus jos dureles, vėliau laikyti šaldytuve.
SKANAUS!!!

19 komentarų:

  1. Nieko gražesnio nesu mačiusi jau kurį laiką... taip ir norisi atsikąsti kąsnelį ar du! Būtinai išmėginsiu. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. KRISTA, kaip aaačiū, kad atnešei gražų žodį, gera malonu skaityt :) Sėkmės, tikiuos patiks taip kaip mums :)

      Panaikinti
  2. AŠ irgi išbandžiau šį receptą ir gavau ne tai, ko tikėjausi. Man jo norėjosi tokio tankesnio ir varškiškesnio, o šiame varškės nejaučiau visai. Tiesiog kremas ir tiek, netgi sakyčiau buvo panašu į omletą. Bet jeigu norisi varškės kremo, tai tikrai čia toks pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. GABY, tikrai, kad jis toooks kreminis kreminis, tirpstantis burnoje, bet mums į omletą nė kiek nebuvo panašu :D o jei norisi varškiškesnio, tai galiu parekomenduoti štai šį http://www.laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/2012/01/varskes-pyragas.html :)
      Sėkmės :)

      Panaikinti
  3. Aš irgi planuoju pagaliau išbandyti šį receptą penktadienį :) Tikiuosi išeis taip pat puikiai kaip ir tau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. INDRE didžiausios sėkmės, bet žinoma, kad pavyks, nes tikrai labai paprastą jį pagaminti :)

      Panaikinti
  4. Ne kąsnelį, o pusę pyrago sudoročiau :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. INDRUTE, jis būtų to vertas ;) išbandyk, tikrai labai lengva ir svarbiausia pats gaminimas neužima daug laiko :)

      Panaikinti
    2. Jau gal reikia man stabdyti su saldėsiais - vis tik vasarai turiu tik atskirą maudymuką :D

      Panaikinti
    3. Kas su saiku į kūną neina (bent man) ;)nors sunku tą saiką turėti, kai be proto skanu, ar ne :):D

      Panaikinti
  5. Skanus labai šits :) Aš jį prieš kokį mėnesį kepiau, tik dar neįkėliau, atostogos sutrukdė. Bet Tavasis tai tiesiog žavingas! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O tai va kur Tu dingusi!!! o aš galvoju, gal intensyviai į darbuką ruošies, kad nematyt... o ji gi sau lepinasi :) šaunuolė, reikia morališkai pasiruošti grįžtant ten, kur nebuvai 2 metus ;)
      Ir tikiuos greit pamatyt Tave ;)

      Panaikinti
    2. Taip taip, pasikaitinau po Egipto saule dvi savaites, bet nuo to lengviau į darbą grįžti nepasidarė :D :D :D
      Įrašų dar iki atostogų prikaupusi turiu, bet priešdarbinis ir priešdarželinis stresas neigiamai veikia "kūrybinį" įkvėpimą :)

      Panaikinti
  6. Koks pavasaris! Ir koks skanus:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ODETA ačiū Jums, aš jau tikrai gyvenu pavasario nuotaikomis ... :)

      Panaikinti
  7. O jau nuotraukų skanumas, nerealiai skaniai fotografuojat

    AtsakytiPanaikinti