Puslapiai

2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

VARŠKĖS PYRAGAS SU OBUOLIAIS

ASTULE - išbandžiau, pasigaminau ir žinok..................n-e-n-u-s-i-v-y-l-i-a-u!!! Labai skanus pyragas, na žinoma išvaizda šiek tiek kitokia, beeet skonis nuo to tikrai nenukentėjo ;), mat varškės tuo metu turėjau tik puse reikiamo kiekio, todėl sumąsčiau dar ir obuolių pridėti :) Ir gražus, ir skanus, tobulas nustebinti svečius!!! :D


Tešlai reikia:
60 g sviesto
50 g cukraus
150 g miltų
1 kiaušinio trynio
2 v.š. grietinės

Varškės įdarui reikia:
25 g cukraus (dėčiau šiek tiek daugiau ~40 g)
25 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių)
1 mažo kiaušinio
1/2 a.š. vanilės esencijos

Taip pat reikia:
2-3 nemažų obuolių
1/2 a.š. cinamono
1 a.š. cukraus


Tešlai į dubenį suberti miltus ir cukrų, sumesti nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą ir maigyti pirštais, kol paliks smulkūs trupiniai. Sukrėsti grietinę ir kiaušinio trynį, užminkyti tešlą. Pusvalandžiui statyti ją į šaldytuvą.
Kitame dubenyje išplakti visus įdarui skirtus produktus.
Pastebėjimas: kitą sykį pyrago pagrindą bandyčiau bent 10 minučių pakepti vieną (nesupylus įdaro), kadangi išvaizda buvo kaip neiškepusio. Skoniui netrukdė, bet estetinis vaizdas būtų geresnis! Tokiu atveju reiktų stebėti galutinį kepimo laiką, kad neperkeptų.) 
Pasiruošti nedidelę apvalią atsegamą kepimo formą (maniškė 22 cm.), jos apačią iškloti kepimo popieriumi. Tada dėti tešlą ir pirštų galiukais išformuoti ~1/2 cm storio pyrago pagrindą, su neaukštais kraštais. Sukrėsti varškės įdarą ir tolygiai jį paskirstyti. 
Iš obuolio išpjaustyti nedidelius 'lapelius' ir pradedant nuo pyrago centro kaišioti į varkės įdarą, kuo labiau į kraštus, tuo 'lapeliai' gali būti didesni, ilgesni (šiam reikalui aš sunaudojau du ir puse obuolio). Pyrago viršų pabarstyti cinamonu bei cukrumi ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros, kepti ~40-50 min. (laiką stebėti!). SKANAUS!!! 

18 komentarų:

  1. Aš jį irgi nusimačius ateičiai :) turbūt tolimai, žiūrint į sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda, Jusu blogas vienas estetiskiausiu ir meniskiausiu, matosi, kad esate talentinta ir turite menine gyslele, visa kulinarija pas jus - persmelkta Jusu meniniais sugebejimais. Nuostabu stebite Jusu kunkuliuojancia kuryba tiek keramikoje, tiek paverciant paprastus pyragus triumfuojanciais meno kuriniais.
    Super!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu, Reda - fantastika! kazkada maciau panasu SAVEUR zurnale, ten berods buvo Cat Cora receptas; tavasis labai labai grazus!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pasigeredama perskaiciau anonimo zodzius ir pritariu, nieko neperdeta <3
    Kaskart atejus pirmiausia ajkteliu nuo grozio, paskui gilinuosi is ko jis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. kiek darbo ir šilumos įdėta..;)mmm labai gardžiai atrodo..;) pritariu, kad nuotraukos pas tave visuomet meniškos ir apgalvota kiekviena mažytė dalelytė, super..;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. koks meno kurinys, puikiai atrodo! ♥

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ooojei kaip faina, kiek daug gražių ir mielų širdžiai žodžių!!! Smagu juos visus perskaityti iš pat ryto, visai dienai geros emocijos pasikroviau!!! Širdingai ačiū JUMS visiems!!!

    VILMUTE, :) vistiek tikiuos ilgai laukti nereikės!

    ANONIME, Jūsų žodžiai mane pritrenkė, esu maloniai nustebusi ir tiesiog gal nesijaučiu tiek jų verta...bet begalo ačiū Jums! kad esat, kad džiaugiatės kartu su manim :*

    RENATA, dėkoju! :)

    INDRE, turbūt obuolių pyragai populiariausi :)

    AUŠRA, labai labai ačiū!!! malonu ne tas žodis :*

    ILONĖLE, šiandien mane apdovanojot gūsiu šilumos ir meilės, AČIŪŪŪŪ :* pripieščiau čia tų širdelių dešimtis :))

    ODITĖLE, saulele, aaačiūūū!!! Tu visad randi gerą žodį, visada begalo malonu perskaityti Tavo komentarus! :***

    NERINGUT, pyragas ir labai skanus, dėkui, turbūt neprilygsiu Taviškiams, pas Tave visi patiekalai tarsi savotiški meno kūriniai! :):*

    VILMA, dėkui, malonu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rdut, prasau neperlenkti lazdos... pas tave jie nerealus! as tiek kantrybes netureciau, nors maciau lygiai taip pat sudeliotas keptas bulves, nerealiai atrodo ir vis knieti isbandyti, bet laiko tiek neturiu :(

    kuri mena ir nera ko cia gedytis!

    silciausi linkejimai!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ooo Neringut, labai malonu girdėti tai iš Tavęs, iš tikrų tikriausios profės! AČIŪ Tau už šiltą žodį :*

    AtsakytiPanaikinti
  10. Reduciuk, man iki profes kaip pesciom iki menulio ;)

    Silciausi linkejimai!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na mano akimis Tu profė! Ir kaip Tu sakai, nėra čia ko kuklintis :))) ;) ačiū už linkėjimus, siunčiu ir aš!!!

    AtsakytiPanaikinti
  12. pyrago isvaizda nepakartojama! toki naudociau ir gimtadienio zvakutems susmaigstyti:) bandysiu artimiausia savaitgali "sumeistruoti" toki.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tobulas pyragas! Aciu uz recepta! :)

    AtsakytiPanaikinti