Puslapiai

2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

BANANINIAI - KAKAVINIAI BLYNAI

Sveiki. Seniai besimatėm ;), nors niekur dingus nebuvau...bet, žiemos rūpesčiai šiek tiek atitraukė dėmesį link ne tokių malonių užsiėmimų, kaip maisto ruoša... Beeet, kalendorinė žiema jau traukiasi...įsivaizduojat??? beliko pora gerų savaičių ir jau KOVAS - pirmasis pavasario mėnuo, nors dar būna šalta, bet žinia, kad jau pavasaris ir po truputį, pamažu, ilgėjančios šviesesnės dienos tarsi pakylėja...tarsi pradedu jausti pilnatvę, džiugesį širdy, laimės šiurpuliukus ir norą atsinaujinti... taip būna man kasmet, lyg ilgai laukta pradžia... regis, ateina metas, kai jaučiuosi geriausiai - PAVASARĮ!!!
Už lango minus 20, o aš svaigstu apie pavasarį pasakysit :D ... ai.. na ir kas, svarbiausia jausmas ir žinia, kad JIS ateis...  ;)

O belaukiant to pirmojo pavasario mėnesio, dar turim atšvęsti Valentino dieną, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir beabejonės Užgavėnes! Ir, kad šventės būtų šventiškos nuo pat ryto, siūlau artimuosius palepinti skaniais, šiek tiek gal neįprastos išvaizdos, bet iš įprastų produktų pagamintais pusrytiniais blynais, pagardintais medumi.

Taigi.


Reikia:
150 g miltų (1 puodelio)
~15 g kakavos miltelių (3 v.š.)
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. maistinės sodos
1/2 a.š. druskos
~3 v.š. cukraus
1 su puse banano
1 puodelio pasukų (arba pieno, kefyro)
1 kiaušinio
1 v.š. aliejaus
1/2 a.š. vanilės esencijos (nebūtinai)

Medaus, banano riekelių patiekimui


Didesniame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų. Kitame inde iki košės sutrinti bananus, įmušti kiaušinį, išplakti, įmaišyti pasukas, aliejų ir vanilės esenciją. Visą skystą mišinį pilti į sausų produktų mišinį, gerai išmaišyti.
Įkaitinti keptuvę (aš kepiau be jokių riebalų), pilti po šaukštą blynų tešlos, kaitrą sumažinti iki minimalios ir kepti kol pradeda sproginėti maži burbuliukai, tada atsargiai mentele apversti, pabaigti kepti.
Iškepusius apšlakstyti medumi, uždėti keleta banano riekelių. SKANAUS! 


P.s. tikrai esu valgiusi ir skanesnių blynų, bet šis bananų, medaus ir kakavos derinys man labai patiko. Tiesa, pasirodė, kad jie tokie sausoki, bet turbūt todėl, kad kepiau be aliejaus, o ir medus su bananais suteikė tos trūkstamos drėgmės ;)

11 komentarų:

  1. Reda, taip taip taip, jau tikrai kvepia pavasariu, nors už lango ir tas minus dvidešimt. Bet tikrai kvepia...

    Blynai fantastiški, bet man akį patraukė keptuvė. Tokiu nematytu dugnu. Gal gali papasakoti plačiau kas čia per 'prietaisas' pas tave?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi ne, niekuo neypatinga ta mano keptuvė, EGLE :), kažkada mama padovanojo, bet tikrai, tai paprasta tefloninė keptuvė be jokių pribombasų :D, tik su koriuko rašteliu..

      Panaikinti
    2. O aš maniau... :) na, viskas aišku. Svarbiausia, akd gerai keptų, ar ne? :)

      Panaikinti
  2. Mano dukrai čia būtų tikras rojus....ir kakava ir bananai:)Ir iš kur tiek fantazijos?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ODETA ačiū :) iš kur gi daugiau ta fantazija - internetas visagalis ;)

      Panaikinti
  3. na ir sutapimas: aš ir kaip tik atbėgau klaust kokia čia keptuvė :)
    aš daugiausia viską gaminu beveik be aliejaus ar tik su lašeliu jo, pvz. blynus ar daržoves kepinu. tai tefalis nelabai linkęs atlaikyt tokius išbandymus po kurio laiko. pask metu vis dairaus į keptuves: noris storu dugnu, dar gerai būtų, jog ir kaip grilinė keptuvė ar šiaip kokiais įspaudais. jaučiu, taviškė kaip tik tokia :) noris ir man tokios, pasaka jaučiu su ja gamint :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. JURGA, kaip jau rašiau EGLEI, paprastutė keptuvė :)
      Šiaip aš irgi iš tų kurie nemėgsta riebiai, bet sviesto ar gero aliejaus nevengiu.
      O keptuvės geresnės ir aš norėčiau, ir būtent tos sunkios ketaus arba keramine danga dengtos... :)

      Panaikinti
  4. Man tokie blynai nostalgiją sukelia. Močiutė kai buvau maža kepdavo blynus su bananais. Tik bananus įspausdavo į vidų, tai jie irgi iškepdavo. Ech kaip skanu būdavo :) Reikės būtinai pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jo, čia irgi viduje su sutrintais bananais :
      O mano vaikystės blynų prisiminimai tokie tiesiog -pienas - kiaušinis -cukrus -miltai, niekuo neypatingi, paprasti blynai :) bet tada jie buvo patys pačiausi :)

      Panaikinti
  5. Fantastiski blyneliai, tiek karsti ir salti.

    AtsakytiPanaikinti