Puslapiai

2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

ŽURNALO ''VIRTUVĖ. NUO...IKI...'' KONKURSAS ''SUŽIBĖK VIRTUVĖJE'' & LAZANIJOS SUKTINUKAI SU DARŽOVĖMIS, RICOTTA VARŠKE IR MOLIŪGŲ BEŠAMELIO PADAŽU

Apie viską nuo pradžių... 

Vieną dieną nusprendžiau, kad noriu ir galiu sudalyvauti žurnalo ''Virtuvė. Nuo..Iki...'' skelbtame konkurse ''Sužibėk virtuvėje'', kaip sumaniau taip ir padariau, atsisėdau prie kompiuterio ir brūkštelėjau laiškelį žurnalo redakcijai su savo mylimų sausainių receptu...ir man nusišypsojo laimė!!! Laimė papulti tarp 10-ties išrinktųjų!

Begaaalo džiaugiausi, kad patekau, jau vien dėl to, kad receptą išspausdino žurnale ir sausainiais galės mėgautis dar didesnis gaminti mėgtančių žmonių ratas! O kur galimybė laimėti, turbūt kiekvienos šeimininkės tikrą svajonę ''Electrolux'' įmontuojamą kombinuotą karšto kepimo ir garų orkaitę ....

Taigi, vėliau gavusi laišką su kvietimu į baigiamajį reginį ir tolimesnes sąlygas išsigandau...nes sąlyga norint laimėti svajonių orkaitę buvo rengiamame vakarėlyje pagaminti skanią ir sveiką lazaniją........beje, kodėl aš taip išsigandau?? velnias, iki tol nebuvau ragavusi apskritai jokios lazanijos, manęs ji niekad nežavėjo, (..ir iki šiol nežavi)...tai kaip aš galiu pagaminti ją tokią, kad galėčiau vaišinti svečius, o- ir- galbūt laimėti svajonių orkaitę?...

Ištikrųjų, jau buvau benuleidžianti rankas ir bepasiduodanti...bet gera pažįstama VILMA labai paskatino, padrąsino, ''spyrė'' man į užpakalį, ir aš pasirįžau :)) Ta proga pakviečiau ją palaikyti mane ir kartu gerai praleisti laiką... BEGALO AČIŪ TAU VILMUT!!! už visokiariopą pagalbą!

Apie renginį. 





Noriu pasidžiaugti puikiu renginiu, kuris vyko ''Kulinarijos studijoje'' Vilniuje, sutikau įdomių žavių mielų žmonių, kaip ir žadėjo žurnalo redaktorė ir puikaus kulinarinio tinklaraščio autorė Eglė, buvo jauki, paprasta, šiluma dvelkianti aplinka, o stresą padėjo pašalinti puikus vynas ir šalia man padedanti draugė...

Namie šį patiekalą gaminau pora kartų ir abu kartus pagaminau gana greitai (~1h), todėl buvau rami, kad neužtruksiu...Bet, turbūt, jaudulys, o ir gaminimas ne namie padarė savo, ir lazaniją gaminti pabaigiau viena paskutinių... Bet tai ne esmė, svarbiausia patiekalas iškepė puikiai, viskas pavyko kaip ir norėjau, todėl buvau laiminga ir patenkinta!

P.s. širdingai dėkoju organizatoriams, man laaabai patiko sudalyvauti, ooo kad daugiau tokių konkursų, būtinai dalyvausiu!!! Taip pat ačiū mane palaikiusiems artimiesiems :***!


*****

Ir pagaliau manoji konkursinė lazanija.

LAZANIJOS SUKTINUKAI SU DARŽOVĖMIS, RICOTTA VARŠKE IR MOLIŪGŲ BEŠAMELIO PADAŽU


Lazanijos suktinukams reikia:
7-8 lakštų 
1/2 baklažano
1 cukinijos
alyvuogių aliejaus (kelių v.š.)
druskos
1/2 puodelio smulkiai tarkuoto Parmigiano Reggiano sūrio
1/2 puodelio sutarkuoto Mozzarella sūrio
3/4 puodelio Ricotta varškės (~180-200 g)
1/2 puodelio maltų džiūvėsėlių
2 mažų kiaušinių arba 1 didelio

Moliūgų bešamelio padažui reikia:
1 puodelio pieno + 1 v.š. 
2 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1/2 puodelio moliūgų tyrės
žiupsnelio muskato riešuto

Taip pat reikia:
pomidorų padažo

Orkaitę įkaitinti iki 220 C temperatūros.
Daržoves supjaustyti nedideliais kūbeliais, paskleisti jas didelėje skardoje išklotoje aliuminio folija, pabarstyti druska, rankomis pamaišyti, apšlakstyti aliejumi, vėl pamaišyti ir šauti į orkaitę, skrudinti ~15-20 minučių (po 10 min. pamaišyti).
Kol kepa daržovės, šiek tiek pasūdytame vandenyje apvirti lakštus (kelias minutes). Nusausinti juos ir atidėti į šalį uždengus drėgnu rankšluostėliu, arba susluoksniuoti popieriniu rankšluosčiu (bet jei naudosite pastarąjį, tai per ilgai nepalikite, nes lakštai išdžius, sukant suskils ir nesulips).
Paruošti du dubenėlius, viename mušti kiaušinius, įpilti v.š. pieno ir lengvai paplakti. Kitame sumaišyti džiūvėsėlius su 1/4 puodelio Parmigiano sūrio.
Sumaišyti Ricottą varškę, likusį Parmigiano sūrį (1/4 puodelio) ir Mozzarella sūrį. Pravėsusias skrudintas daržoves taip pat sukrėsti į sūrių mišinį ir gerai išmaišyti. Įdaras paruoštas.
Imti po vieną apvirtą lakštą, ištepti jį įdaru (maždaug po 1-2 v.š.), susukti suktinukus, iš visų pusių aptepti kiaušinių plakiniu, apvolioti džiūvėsėlių/ sūrio mišiniu ir sudėti į aliuminio folija ar kepimo popieriumi išklotą skardą.
Šauti į orkaitę įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepti ~20 minučių, kol gražiai apskrus.
Moliūgų bešamelio padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, tada suberti miltus ir maišant pakepinti pora minučių. Tada po truputį, ant nedidelės kaitros, maišant su šluotele, supilti pieną, kai užvirs, sukrėsti moliūgų tyrę, išmaišyti ir dar keleta minučių pakaitinti. Pagal skonį pagardinti druska ir muskato riešutu.
Patiekimui ant lėkštės papilti kelis šaukštus moliūgų bešamelio padažo, šiek tiek pomidorų padažo, dėti lazanijos suktinukus.
SKANAUS!!!

20 komentarų:

  1. Šaunuolės visos :) lauksiu ir kitų nuotraukų ir receptų. O apie tokią orkaitę turbūt kiekviena jos neturinti normalios svajoja :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai visos šaunuolės! Bet gal mano vaizduotė nelaki, nes neįsivaizduoju, kad lazanija - makaronų lakštų apkepas, gali būti suktinukai...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai smagus ir šiltas vakaras! Buvo smagu susitikti ir paragauti tiek skanių patiekalų! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. DIDELI DIDELI SVEIKINIMAI !
    Šaunuolė !

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dabar sužinojau, kas ta paslaptinga sausainių autorė. :) Aš irgi laimėjau, tik Kalėdinio recepto konkursą, nors prieš tai dvejojau, siųsti receptą ar ne? :) Šaunuolė, kaip matau, konkurso vakaras buvo išties šiltas ir nuostabus.

    Skanių akimirkų! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai džiaugiuosi, kad pasiryžai ir dalyvavai! Tavieji suktinukai buvo tikrai fantastiški! ;) Ir man labai patiko sudalyvauti svečio teisėmis ir pajusti tokią šiltą ir jaukią atmosferą, ačiū Tau, kad pakvietei! Ech reikės ir man kada sudalyvauti kokiam nors konkurse, gal ir man taip pasiseks :)

    Šaunuolė Tu, taip ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveikinimai! tikrai puikus receptas!

    AtsakytiPanaikinti
  8. ohohoooo koks grožis ir koks netikėtas lazanijos pateikimas!!!;) nuostabiai padirbėjai, Redute..;)
    p.s. aš kažin ar išdrįsčiaudalyvauti "gyvame" šou..
    džiaugiuosi dar kartelį už tave..;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip džiaugiuos jūsų visų komentarais -sveikinimais ir pamąstymais !!! nuoširdžiausiai AČIŪ VIESIEMS!!! labai labai malonu Jus čia skaityti!!! :***

    P.s. ANONIME, oi žinokit lazanija gali būti įvairų įvairiausia ir tai nėra būtinai makaronų lakštų apkepas, kaip pati sužinojau tame nuostabiame vakarėlyje, lazanija reiškia sluoksniavimas! O tai reiškia, kad nebūtinai turi būti makaronų lakštai, čia jau tik fantazijos reikalas, svarbiausia, kad būtų sluoksniai...

    INETA, gaila, kad taip ir nepabendravom, turėjau greitai išskubėti, bet žinok man buvo malonu dirbti kartu prie vieno stalo ir dabar žinau, kas ta žavi mergina anapus ekrano ;)

    VIKTORIJA, man taip pat buvo begalo smagu pasimatyti, virtuvėje esi nepralenkiama ;)žavėjausi Tavo ramybe ir puikiu nusiteikimu! Šaunuolė!

    KRISTINA, dėkoju! :)

    MINDAUGAI, sveikinimai ir nuo manęs! Smagu laimėti arne? :))
    O kodėl paslaptinga? :D

    VILMUT, būtinai bandyk ir Tu, raginu, Tu išviso pas mus drąsuolė, tai kodėl gi ne ;) AČIŪ dar kart, kad taip mane palaikei!!! :*

    AUŠRA, super! Ačiū!!!

    ODITELE, žinok ir man buvo dvejonių, bet noras nugalėjo :)) jei kada pasitaikys proga nedvejok, labai smagu!!!
    Ir dar kart ačiū Tau mažuuute :*

    AtsakytiPanaikinti
  10. O vaikeliuk kokia Zvaigzdute ♥ Pirmas klausimas: o tu laimejai? Linkeciau, nes patiekalas NEREALIAI skaniai atrodo!!!! Jauciu tiek sirdies, kiek tu i gamyba idedi, dar niekur neuzmaciau! Kitur grazu, bet pas tave dvelkia tokia meile ♥♥♥ ech, kad as gyvenciau Lioetuvoje tai manau mes daznai susitiktume prie taures vyno :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Oditele: as irgi masatu ar isdrisciau...manau jog ne...delto lenkiu galva, kurie isdrista!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kokie suktinukai!Tiesiog apžavėta likau:)Tūkstantį kart sveikinu už ryžtą ir laimėjimus!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nelaimėjau AGUONĖLE, bet dėl to perdaug neliūdžiu, kadangi taip pat gavau nuostabių dovanų :)) ir gavau galimybę vienus pažįstamus veidus tik pamatyti, deje prieiti neišdrįsau, o ir laiko visai neliko, nes gana greitai turėjau išskubėti, su kitais malonu buvo bent keliais žodžiais persimesti, dar su kitais mielais žmogeliukais bendrakeleiviais teko ir daugiau pabendrauti... bet kuriuo atveju man buvo labai malonu :)) ir dėl to labai džiaugiuos :))
    O žinok Tu tas žmogeliukas, su kuriuo aš mielai ir visom 4, lėkčiau tos taurės vyno išgerti...:))) Ech, kaip Tu sakai...
    Ir AČIŪŪŪŪ!!!! už tokius mielus man žodžius, labai gera juos skaityti, palenkiu galvą žemyn, žiūriu, grindų nesiekiu :D užauginsit man sparnus :)

    ASTA, širdingai dėkoju :*

    SROVELE, nuoširdžiausiai AČIŪ!!! nerealiai smagu, kad patiko :*

    AtsakytiPanaikinti
  14. Reda, sveikinu! tokie renginiai tik patirties priduoda ir naujas pazintis uzmezga, super! Saunuole!
    Suktinukai atrodo pasakiskai!

    Su artejanciom!!!! ♥

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ačiū NERINGUT!!! Tikrai taip, Tu teisi, ačiū dievui, kad pasirįžau, prisiminimai puikūs :)

    Ir Tave su artėčiančiom šventėm :*

    AtsakytiPanaikinti
  16. mano kuklia nuomone, tai šitie suktinukai buvo patys pačiausi. Ir aš juos tikrai gaminsiu pati ne kartą. Reda, super super super!

    O padažas - absoliuti fantastika. Kažkas tooookio!

    Gražių švečių, Eglė

    AtsakytiPanaikinti
  17. EGLE, Jūsų 'kukli' nuomonė ;) man begaaalo svarbi, labai džiaugiuos :)
    Ir šiltų jaukių baltų švenčių Jums!!! :*

    AtsakytiPanaikinti