Puslapiai

2011 m. birželio 17 d., penktadienis

Vištienos Burritos

Kaip jau pastebėjot, eksperimentuoju ne tik su maistu, bet ir su nuotraukomis. Skaitant receptą ir kartu matyti gaminimo eigą, asmeniškai man, visada labai patinka, todėl įkvėpta mano labai mėgiamo tinklaraščio - Kayotic Kitchen, bandau!!! Tikiuos pravers :)
Bandymas pasigaminti Burritos - PATIKO :)


Reikia:
1 l vandens
1 viščiuko krūtinėlės
8-10 vnt nedidelių tortilijų (ar ~5 didelių)
1/2 raudonosios paprikos
1/2 geltonosios paprikos
1 vid. dydžio morkos
2 mažų agurkų
2 svogūnai
1 česnako skiltelės
1/2 a.š. malto kumino
1 vid. dydžio pomidoro
2 vištienos sultinio kubeliai
~2-3 a.š. kukurūzų krakmolo
2/3 puodelio konservuotų kukurūzų
fermentinio sūrio (kuo daugiau tuo skaniau)
saujelė šviežių petražolių
grietinės (nebūtinai)
aliejaus kepimui
druskos
pipirų




Į puodą supilti 1 l vandens, uždėti ant viryklės, kaitinti kol užvirs, sumesti vištienos sultinio kubelius ir juos ištirpinti, įberti žiupsnelį druskos. Sudėti nukaulintas krūtinėlės puseles (abi krūtinėlės puseles perpjoviau dar pusiau), užvirus virti 25 min., ne ilgiau, nes mėsytė pasidarys sausa.
Išvirusią mėsą išimti iš puodo ir padėti atvėsti.
Paprikas, agurkus, morką supjaustyti plonomis juostelėmis, pomidorą ir 1 svogūną nedideliais kubeliais, likusį svogūną perpjauti perpus ir griežinėliais, petražoles pasmulkinti , o česnaką sutarkuoti.
Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinti kubeliais supjaustytą svogūną (~2-3 min.), sudėti tarkuotą česnaką ir dar pakepti 1 min. Tada sudėti pomidorą, suberti kuminą, žiupsnelį druskos, pagardinti pipirais ir užpilti 2,5 puodelio sultinio (to kuriame išvirė mėsytė). Ant mažos ugnies virti 10 minučių. 
Po to nedideliame indelyje įpilti truputį vandens ir ištirpinti jame krakmolą ir gautą skystį supilti į padažą. Pamaišyti ir pakaitinti dar pora minučių, kol padažas sutirštėja. Nukelti nuo ugnies. Suberti petražoles.


Atvėsusią mėsytę rankomis suplėšyti į nedidelias juosteles.
Į didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus suberti morkas, maišant pakepti jas ~3 min, tada suberti stambiai pjaustytą svogūną ir paprikas, kepti maišant dar ~4 min. Kai daržovės jau apkepę sudėti agurkus ir kukurūzus. Išmaišyti. Supilti pusę padažo, sudėti paruoštą mėsytę, išmaišyti ir dar pakepinti kelias minutes.

&&&&&&

Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
Pasirinkti didesnę kepimo formą, ją šiek tiek patepti aliejumi. Imti tortiliją, dėti įdaro, ant jo pabarstyti šiek tiek tarkuotu sūriu, susukti ir taip krauti į kepimo formą vieną šalia kito, kol baigsis įdaras. Ant viršaus tolygiai užpilti likusį padažą, negailint užbarstyti sūriu ir šauti į orkaitę. Kepti 15-20 min.
Ant viršaus užpilti kelis šaukštus grietinės, pabarstyti petražolėmis. SKANAUS! :)

&&&&&&
Šaltinis Kayotic Kitchen

10 komentarų:

  1. Gražu, tikiu, kad skanu. O ir nuotraukų stilius panašus - ryškios spalvos, step by step :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha, siulyciau nedaryti - stpe by step, nereikia kopijuoti, pacios stilius buvo labai savitas ir originalus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškam - jei ką aš nekritikavau, man kaip tik labai patinka

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėkui už nuomones :).
    Ne nežadu kolkas kardinaliai keistis:)kažko kopijuoti, tuo labiau, kad 'žingsnis po žingsnio' rodymas užima labai daug laiko, o dar nuotraukų dėlionės... tiesiog eksperimentuoju, ir kartkartėmis tokių įrašų turbūt atsiras mano bloge, bet nedažnai. Žiūrėsiu kiek žmonėms to reikia...jei reikia? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nuotraukos nerealios, galima būtų naudoti kaip vaistus nuo depresijos ir niūrios nuotaikos - spalvų ryškumas akimirksiu pakelia nuotaiką, super!
    Aš pas Tave pirmiausia ateinu nuotraukomis pasigėrėti, o paskui jau pamatau receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oh Vilma, moki pradžiugint :) ačiū Tau!!!
    Fotografuoti vis mokausi, po truputį, bandau žiūriu..nėra jos pas mane tobulos, tikrai yra geresnę akį turinčių maisto tinklaraščius rašančiųjų, bet ieškau estetikos ir kolkas esu patenkinta...ką galiu išspausti gyvendama nediduke butuke, tą parodau :)
    Žinoma, tikiuos tobulėti.. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai gražios nuotraukos! Man visada smagu matyti daug ir gražių nuotraukų tinklaraščiuose, knygose, bet šiaip gaminant tie step by step paveiksliukai nebūtini. Na nebent jau ten kokia super naujovė pristatoma tuose žingsniuose, ko vien paskaitęs nelabai suprasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rūta ačiū Tau :) manau iš dalies Tu teisi, tikrai jie nėra būtini, bet kiek esu gaminusi su vaizdine medžiaga turbūt nė kart neturėjau nepasisekimo, matom kaip turi gautis, kaip yra gerai, tada lengviau tiesiog viską išsivaizduoti. Žinoma patyrusiems virtuvėje tikrai to nereikia, bet pvz. žmogui kuris kartais užsuka į ją, galbūt su noru nustebinti, manau nuotraukos kaip daroma yra jam išsigelbėjimas, nes tai padeda nesuklysti :) kalbu iš patirties, nes kažkada buvau pati tokia, kuriai labai praversdavo gaminimo eigos vaizdai:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Reda, aišku, nuotraukos tik padeda ir jokiais būdais netrukdo :) Jei tik turėsi ūpo viską taip detaliai fiksuoti, tik dar labiau džiuginsi savo skaitytojus gražiomis foto! :)

    AtsakytiPanaikinti