Puslapiai

2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

BULVINIAI BLYNAI

Ar mėgstate bulvinius patiekalus? ooooo taaaaip, turbūt dauguma atsakytų teigiamai... ne išimtis ir aš, bulviniams patiekalams jaučiu didelę simpatiją :) turbūt dažniausiai gaminu įprastus patiekalus kiekvienam lietuviui, t.y. žemaičių blynus, švilpikus (dar kitaip šuškes :D), bulvių plokštainį, begalo mėgstam įdarytas bulves, deje, cepelinai ypač retas 'svečias' mūsų namuose, jais karts nuo karto palepina gerieji tėveliai :*... O taip pat mėgstami paprasčiausi bulviniai blynai su grietine, paprasta, greita ir taip skanu :)

Ir kas jų nemoka kepti :) todėl kukliai receptą rašausi sau :), o gal kam pravers ;)

Reikia:
~1 kg skustų bulvių
1 kiaušinio
1 svogūno
~2 v.š. miltų
druskos (~1 a.š.)
juodųjų pipirų

Aliejaus kepimui

Bulves ir nuvalytą svogūną sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina. Bulvių tarkius aš dar šiek tiek nusunkiu pro marlės gabalėlį, kad tešla nebūtų tokia vandeninga (nusunktame skystyje susidariusį krakmolą gražinu atgal). Supilti šiek tiek paplaktą kiaušinį, suberti miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų (jo prireiks nemažai) ir tik tada formuoti blynelius. Kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. 

6 komentarai:

  1. Mano vyras tokius blynus galėtų valgyti kiekvieną dieną :) Ir vis stebisi, kodėl jų recepto iki šiol nėra tinklaraštyje :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. dievinu bulvinius blynus..;) lengvai traškius, viduje šiek tiek minkštesnius ir su grietine..gardumėlis..:)) soti, bet mielai priglausčiau šioje lėkštėje tūnančius..;))

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip uzsimaniau.... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. VIKTORIJA, Taviškį lengva paleeepinti :))

    ODITELE, :*

    ANONIME, greit į virtuvę :)) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. i bulvinius blynus deti kiausiniu nereikia,nuo ju buna tik kietesni,be kiausiniu buna minkstesni,skanesni

    AtsakytiPanaikinti