Puslapiai

2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

IŠLAUKTOJI DUONA ir VIŠTIENOS BLYNELIAI

Klausykit, ar Jums neatrodo, kad per retai pasirodau??? Man jau sąžinę griaužti pradėjo :D Kažkokia tinginė visai jau, atostogauju, o įrašams laiko nerandu... pagrūmokit man pirštu (jei žinoma kas laukiat ;)), nes visai  jau pagedau... teisingas tas posakis - kuo daugiau esi užimtas, tuo daugiau spėji, o kai laiko į valias... tinginys apsėda :D


Bet turiu pasakyti, kad pradedu apsiprasti naujose vietose, nes gaminu vis dažniau ir vis su didesniu noru laukiu, kada vėl virtuvė bus tik mano, nors ir retai taip būna... :) 
Štai duodelę kepiau jau nekartą, nors mano duonų kepimas ir buvo kažkur "užstrigęs", bet kaip sakoma kartą pabandęs, negali užmiršti, ir anksčiau ar vėliau noras ją kepti vėl sugrįžo :)  Labai skani, kvapni ir tokia išsiilgta, kad pirmoji susivalgė taip greit, nespėjom net įsijausti, o jos jau nė kvapo... o išlauktoji todėl, kad jau seniai buvau gavusi jos receptuką, tada jis buvo pamestas, užmestas ar tiesiog ignoruotas, vėliau vėl gautas iš to pačio gero žmogaus, ir net kartu su raugu... pagaliau duonelė buvo iškepta ir skaniai suvalgyta!!! Neužilgo ir vėl kepta ;) Ir dar vis neatsivalgyta :D
Taigi siūlau ir Jums nedelsti, jei tik turite raugo - išbandykite, tai labai greitai ir nesudėtingai pagaminama skani naminė DUONA! 

Dar kartą ŠIRDINGAI DĖKOJU AUDRONEI, kuri pasidalino receptu ir raugu :)

Nedideliam kepaliukui reikia:
500 ml šilto vandens
~100 ml raugo (kambario temperatūros)
0,25 stiklinės cukraus
0,75 arb.š. druskos
250 g kvietinių miltų (arba 150 kvietinių ir 100 g Speltos miltų)
125 g rupių kvietinių miltų
125 g ruginių miltų
1/2 stiklinės avižinių dribsnių
saujelės kmynų (arba saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir t.t.)

Taip pat prireiks saldžios arbatos ir drobinio rankšluostėlio

Į dubenį supilkite šiltą vandenį, raugą, cukrų ir druską, išmaišykite. Tada suberkite visus miltus, išmaišykite ir atidėkite šiek tiek raugo kitam kartui. Galiausiai suberkite avižinius dribsnius, kmynus (ar kitus priedus), gerai išmaišykite (tešla turi gautis labai tirštos grietinės konsistencijos) ir sukrėskite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi (naudojau 14x23 cm dydžio formą). Pridenkite švariu rankšluostėliu ar maistine plėvele ir 8 valandoms pastatykite šilčiausioje namų vietelėje pakilti.
Praėjus laikui įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros, dėkite kepti pakilusią duonelę ir kepkite ~50-60 minučių (jei duonos viršus per greitai kepa, uždenkite kepimo popieriaus  ar aliuminio folijos skiautele). 
Iškepusią duonelę atvėsinkite, gausiai patepkite saldžia arbata ir suvyniokite į drobinį rankšluostėlį. Skanaukite, kai tik panorėsite namų šilumos ;)


Dar truputį pasigirsiu ;) o mes jau valgom šviežutėles, skanutėles, kvapnutėles pirmąsias daržoves tiesiai iš daržo!!! Tai nuostabu, niekada anksčiau taip nevertinau ką turiu dabar, nes anksčiau tai buvo savaime aišku... juk gyvenau ir augau kaime...  
Na, o šių švelnaus skonio mėsinių blynelių receptu negalėjau nepasidalinti, jie paprasti, bet labai skanūs! Ir turbūt daugeliui jau žinomi, bet gal kam pravers :) 

Vištienos blyneliams reikia:
500 g vištienos file
2 kiaušinių
3 valg.š. majonezo
3 valg.š. bulvių krakmolo
1-2 česnako skiltelių
druskos pagal skonį (~1 arb.š.)
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
krapų, petražolių

Aliejaus kepimui

Vištieną nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į dubenį. Ten pat muškite kiaušinius, krėskite majonezą, berkite krakmolą, druską, pipirus, įspauskite česnako skilteles, sudėkite ir susmulkintus krapus, petražoles. Viską išmaišykite. Bent pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus, dėkite po valgomąjį šaukštą masės ir apkepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. SKANAUS!!! 


Blynelių šaltinis Gotovim-Doma

19 komentarų:

  1. grumoju tiesiog kumsciu :D, tikrai truksta :(..o duona si nuostabi, maldauciau raugo, nes savo per ziopluma neatsidejau pries kepima :(, bet suprantu jau nebe Kaune?
    Nuotraukos kaip visada, tiesiog leidzia uzuosti kvapus <3

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip ačiū Ilonėle :) labai gera tai žinot!
      Ir taip, aš jau ne Kaune, būčiau ten problemėlės neliktų akimirksniu, mielai pasidalinčiau :)

      Panaikinti
  2. Kaip visada tobulai, šaunuolė :) Laukiu ir aš tavo įrašų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mhhhh ♥ Įrašą su visais receptais tiesiog suvalgiau akimis! Laukiu laukiu Tavųjų šedevrų, nors pati irgi tiesiog tingiu kažką paskutiniu metu į blogą kelti...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turbūt šiltasis metų laikas daro savo, ir daugiau laiko praleidžiam lauke :)
      Ačiū Tau širdele :*

      Panaikinti
  4. Aš irgi kasdien tikrindavau, ar jau yra naujienų ;) Vėl kepiau varškės pyragą, vėl buvo daug laimės akimirkų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Julija kaip malonu žinoti! Pasistengsiu dažniau rodytis, tuo labiau, kad turiu pora puikių jau pripaveiksluotų receptėlių, tik reikia viską sudėti čia :)
      ..ir džiaugiuos :*

      Panaikinti
  5. Oi,Reduk,kaip man atrodo, kad tu per retai rodaisi!:-))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sakykite prašau, o duonelės kildinti nereikia? Tik sumaišei, sudėjai į formą ir kepi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Uoga, ačiū Jums, jergutėliau iš to skubėjimo tokį svarbų žingsnį praleidau! Ačiū Jums labai, kad pastebėjote, jog kažkas ne taip :) greit taisau, kol bėdos kam nepridariau :o

      Panaikinti
    2. Na va, o aš pasvarsčiau pasvarsčiau ir įkišau kepti nekildintą, gavosi šnipštas : (

      Panaikinti
    3. O jetus, labai apgailestauju, bet į Uogos klausimą atsakiau ir pataisiau iškart po kelių minučių, bet Jūs jau buvote greitesnė, kaip nefaina, labai atsiprašau, jaučiuosi tokia kalta... :(

      Panaikinti
  7. Grūmoju ir aš (che che, juokiasi puodas, kad katilas juodas :D). Kaip ten bebūtų, tavo naujais įrašais aš labai džiaugiuosi. Jie man tokie šviesūs ir jaukūs :)
    Blynelius ir aš tokius kepu, geručiai! Skanūs ir šalti pasiimti, kad ir į iškylą :)
    O duona superinė, norėčiau ir aš raugo, nes savąjį man atrodo sugadinau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ooo Vilmut, taip taip, pasigendu ir aš Tavo įrašų! Gaila, kad jie šitaip suretėjo.. na bent tik nedink!!!
      O raugo duočiau jei tik šalia būčiau :) ir Ilonai ir Tau, ir jei dar kam reiktų užtektų :D

      Panaikinti
  8. Išbandžiau ir labai patiko vištienos blyneliai,nors ir seniau jau žinojau šį receptą bet buvo primirštas.Nespėjau net ant stalo padėti,šeimyna greit "sušlavė"

    AtsakytiPanaikinti
  9. Delicious yummy cake. Thank you very much for the delicious ideas.
    Click Halal | Buy Halal Meat Online

    AtsakytiPanaikinti
  10. ačiū, labai geras duonos receptas

    AtsakytiPanaikinti