Puslapiai

2012 m. vasario 28 d., antradienis

BULVIŲ 'KIŠENĖLĖS' SU VIŠTIENOS IR TAR TAR PADAŽO ĮDARU

Praėjusį savaitgalį buvome dzūkijoje, lankėme tėvelius, ir žinot, mus su vyru apėmė tokia nostalgija, tiesą sakant, tokia nostalgija apima kaskart pavasarėjant :)... ir šį kart pagalvojom, kad jau nebeliko nieko, kas stipriai laikytų mus čia - Kaune. Nors Kaunas jau tapo mūsų namais, bet vyras visad sakė ir sako, kad čia nesijaučia kaip namie... norisi sugrįžti ten kur praleista vaikystė, artima širdžiai aplinka, vaikystės draugai, pusbroliai, pusseserės, močiutės, ten kur visada esi laukiamas... mylimas... Pastaruoju metu vis dažniau pamąstome apie grįžimą tenai, kur viskas prasidėjo... ateities vizijos džiugesnės nei, kad pasiliekant čia... laikau kumsčius! ir mintyse kartoju - noriu noriu noriu... :) Svajonės pildosi, tiesa?

O receptas...
Nors savaitgalį pas tėvus jų gimtadienio proga (kurie, beje, buvo jau prieš pora mėnesių, tada pasveikinom telefonu, o štai žadėtas tortas ar anksčiau ar vėliau, visgi turėjo būti! :)), vežiausi neapsakomo skanumo tortą - MEDAUS TORTĄ (na, bet apie jį vėliau)... šiandien dalinuos jau kartą publikuotu receptu! O jis mano numylėtas ir kaip jau aprašiau tąsyk - tikras atradimas! Taip taip, čia tos pačios 'BULVIŲ KIŠENĖLĖS' ...tik šį kart mano eksperimento pastebėjimai, patarimai ir puikus įdaro receptas! kuris, beje, taip pat dar vienas, man naujas, puikus būdas paruošti vištienos krūtinėlę salotoms, užkandžiams, ar įdarams visokiems lavašams, tortilijoms ar pan. O šį kart improvizavau su bulvinėmis 'kišenėlėmis'.

Taigi, štai toks mano rezultatas! :) 



Nors 'kišenėlių' receptą jau rašiau, šįkart jį supaprastinau, todėl papasakosiu kaip galima lengvai jas pasigaminti ir gauti neprastesnį rezultatą už aną. Žinoma tąsyk kišenėlės buvo ypatingo skonio, kadangi gaminau iš bulvių virtų su lupena ir naudojau sūrį, o nuo jo ir apskrudimas gražesnis, bet ir šitas variantas tai pat neprastas! Jei skubate rekomenduoju šį, o jei laiko turite daugiau, tuomet siūlyčiau bandyti pirmąjį mano bandymą.


Bulvinėms 'kišenėlėms' reikia:
1 kg bulvių
4 v.š. grietinės
120 ml vištienos sultinio
40-50 g sviesto
60 ml pieno
2 a.š. smulkintų krapų
druskos pagal skonį

4 kiaušinių baltymų
maltų džiūvėsėlių

Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirus ir nupylus likusį vandenį, būtinai kol karštos dėti sviestą, grietinę, pilti sultinį, pieną, suberti krapus, pasūdyti ir sutrinti trintuve iki vientisos masės, kol nelieka jokių gabaliukų. Palikti vėsti. O per tą laiką pasigaminti įdarą.


P.s. skysčius naudoti po truputį, atsargiai, finale masė turi būti formuojama.


Su įdaru viskas labai paprasta ir greita. Taip paruošta vištiena yra nesausa ir nesprangi, kadangi iškepama ant stiprios kaitros nespėja išsausėti. Išorė apskrudusi, o vidus minkštutis.

Įdarui reikia:
~500 g vištienos krūtinėlės (svoris jau be kaulo)
1 kiaušinio
~20 g kukurūzų krakmolo
1 a.š. druskos


60 ml vištienos sultinio
1 v.š. pomidorų pastos
2 a.š. sojos padažo
1 a.š. cukraus
1 nubraukto a.š. česnako miltelių (naudojau meškinio česnako)
1/2 a.š. maltų pipirų (naudojau baltuosius)
1/2 a.š. Taco meksikietiškų prieskonių (nebūtinai)
saujelė kepintų žemės riešutų (nebūtinai)
1-2 česnako skiltelių
apie pora saujų smulkintų svogūnų laiškų


Tar Tar padažo (naudojau pirktinį, bet norint galima pasigaminti ir patiems)


Aliejaus kepimui


Krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti juos į dubenį. Atskirame dubenėlyje lengvai paplakti kiaušinį, suberti krakmolą, gerai išmaišyti ir visą kiaušinio plakinį supilti ant vištienos gabalėlių, suberti druską, išmaišyti. Palikti bent 10 minučių pailsėti. 
Tuo tarpu nedideliame dubenėlyje tarpusavyje sumaišyti sultinį, pomidorų pastą, sojos padažą, cukrų, česnako miltelius, pipirus, Taco prieskonius ir riešutus.  Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, išspausti česnako skilteles ir maišant pakepinti apie minutę. Tada supilti sultinio ir prieskonių mišinį, ir ant mažos ugnies vis maišant kaitinti 5 minutes. 
Sekančiame žingsnyje iškepti vištieną. Gerai įkaitinti keptuvę kartu su šlakeliu aliejaus. Dėti kepti pusę paruoštos vištienos ir ant didesnės kaitros (šiek tiek didesnės nei vidutinė) apkepti iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Iškepti turi gana greitai per kelias minutes. Taip pat iškepti ir likusią vištieną.
Man maniškiai pasirodė didoki, todėl aš juos supjausčiau dar mažesnėmis juostelėmis.
Paruoštą užpilą supilti ant iškeptų mėsos gabaliukų, suberti svogūnų laiškus ir viską išmaišyti. Įdaras paruoštas.




Grįžtame prie bulvių.
Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros.
Viename dubenėlyje įberti džiūvėsėlių, kitame supilti lengvai paplaktus kiaušinių baltymus.
Iš pravėsusios bulvių masės formuoti paplotėlius (jie turi būti nestori), kiekvieną pamirkyti kiaušinių baltymų plakinyje, tada atsargiai pavolioti maltuose džiūvėsėliuose, jei reikia pataisyti formą, dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir šauti kepti apie 25 minutes.
Nupjauti iškepusių bulvių 'kišenėlių' po vieną kraštelį, dėti šiek tiek mėsos įdaro, Tar Tar padažo, tada vėl mėsos įdaro ir galiausiai vėl Tar Tar padažo. MĖGAUTIS!!!


Įdaro receptas adaptuota pagal Blog Chef

P.s. bulvių kišenėlėms mirkyti būtinai naudoti kiaušinių baltymus, kadangi dėl jų poveikio kepant jos taip išsipučia...

30 komentarų:

  1. Mama mia, kaip skaniai atrodo! Matyt vieną kartą pabandęs, vėliau vis gamini ir gamini : ).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiuuukas :) gaminau antrą kart, bet tikrai nepaskutinį :D su padažiuku tikras liuksas :)

      Panaikinti
  2. Labai malonios akiai nuotraukos, taip pavasariškai! O dėl gimtų vietų traukos - labai gerai įsivaizduoju, koks tai jausmas ir jei tik būtų galimybė, sugrįžčiau, net nedvejodama.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai už palaikymą :) nors tai kolkas tolima ateitis, bet visgi labai tikiuos išdegs :)

      Panaikinti
  3. Labai simpatiškai atrodo, tai šaltas ar karštas užkandis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, tai daugiau karštas patiekaliukas, panašiai kaip viosokie kebabai...net ir pavadinčiau juos lietuviškais kebabais :DD

      Panaikinti
  4. Devulėliau, kokie vaizdai!!! Už ką tu mus taip kankini? Atrodo fantastiškai! Aš tada į tas kišenėls pavarvinau seilę, bet tik tiek, o dabar tai jau saugausi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mieloji aaačiūūū! :) faina, kad patiko :) tikiuos, kad užrašei ne pačiame gale ;)

      Panaikinti
  5. Reduk,senai as cia ka berasiau,bet perskaiciusi sita irasa,negalejau susilaikyti. Na, nieko nera graziau ir jausmingiau,kaip noras sugrizti ten, kur tavo saknys,kur tavo artimieji,kur esi laukiamas ir mylimas. Labai linkiu,kad viskas jums pasisektu, kad gyventumete ten,kur traukia,kur norisi ir taip,kaip jums norisi. Sekems begalines!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. LINA, ačiū Tau už šiltą žodį, labai gera skaityti :)

      P.s. tiesa, ir tikrai vis pagalvodavau, kur gi LINUTE dingus, pasigedau ;) nedink :*

      Panaikinti
  6. vajei kaip skaniai atrodo, isirasau i busimu patiekalu sarasa :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ir aš apsiseilėjau :))) P.S. tik kodėl man tavo blog'as visad taip sunkiai "vartosi"? :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Velnias, nė nežinau :( kompuose mažai ką nusmanau... nuotraukų kokybę tai mažinu... o kodėl dar galėtų būti neišsivaizduoju... jei kas žinot, būčiau dėkinga už info ir paprotininimą :)

      Panaikinti
  8. Vis laukiau, kada pasirodys variantas su įdaru, kaip buvo žadėta senesniame įraše :) Ir štai - puikios ir netuščios kišenėlės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. RŪTA, kaip malonu, kad laukei :) ir turiu pagirti už puikią atmintį :)

      P.s. tiesą sakant man tai maloni staigmena ;)

      Panaikinti
  9. Reda, pasiimk mane pas save!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. KRISTUUUTE, eikš tik greičiau ;) šiais nepavaišinsiu, bet planuoju kokį sūrpyragį, tai labiau tiks prie draugiško kavos ar arbatos puodelio ;)

      Panaikinti
  10. O, Dieve, pasigailėk mano vargšės pasiklydusios skanėstų labirinte dvaselės ir apsaugok, ne, geriau gal ir toliau nesaugok, nuo tokio kiekio pagundų.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kokios apetitiškos nuotraukos, puikus receptas, deduosi į savo receptų knygą :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jau taip....ateini ir numiršti nuo nuotraukų gražumo, nuo patiekalo gardumo ♥ Nerealu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  13. žiūriu, žiūriu ir atrodo vis dar mistiškai, kaip gali iš bulvių pasdaryti kišenėlės..;) įdaras labai gardžiai atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mažiuke, man užtat ir įdomūs jie, kad būtent iš bulvių :) o mėsytę taip, galima išsikepti ir nebūtinai kišenėlėms, net to padažiuko nebūtina prie jos ;)

      Panaikinti
  14. Labai gundančios kišenės, bet bijau būti apšaukta kišenvage, jei bandysiu prie jų pirštus prikišti :D
    O dėl blogo puslapio veikimo, tai matyt, patekai į tų laimingųjų blogspot.com vartotojų sąrašą, kurių blogas ima strigti. Maniškis jau seniai stringa ir su Internet Explorer atsidarius daugumai internetą užlaužia :( Kol kas radau internete tik daug nusiskundimų šiuo klausimu, o jokio sprendimo :( Jei surasiu, pranešiu.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ačiū ASTA :) žiūrėk Tu man :DDD

    Dėl 'laimingųjų rato, tai smagu', ištikro tai planai yra susikurti svetainę, gal tada su tokiomis problemomis nesusidurčiau... žiūrėsiu kaip seksis :) ačiū dar kart ASTULE :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. is mano kiseneliu isejo skysta bulviu kose :))) reiksk itakart matuot visus skyscius;]

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikutė, hm.. na tada reiškia tiesiog neskubėti pilti juos visus iškart, tiesiog trinant košę pilti tiek, kad būtų formuojama masė... parašau ir prie recepto pastabėlę :)

      Panaikinti