Puslapiai

2011 m. gegužės 17 d., antradienis

Varškės spurgos

Jei darau spurgas, tai visad pagal seną iš mamos gautą receptą:) Mums jos labai patinka.


Mums reikia:
300 g varškės
150 g miltų
30 g cukraus
1 didelis kiaušinis
1 nubrauktas a.š. sodos + šlakelio acto sodos nugesinimui
žiupsnelis druskos

Cukraus pudros spurgoms pabarstyti

Aliejaus virimui (kiekis priklauso nuo to, koks puodo, kuriame virsite, dydis)


Į dubenį sukrėsti varškę, suberti miltus, cukrų, druską, įmušti kiaušinį ir supilti nugesintą sodą. Viską rankomis gerai išminkyti.
Įkaitinti aliejų (šį kartelį spurgas dariau nedidukes, todėl aliejaus į puodą įpyliau ~2-3 cm, per piršto galą), kaip jau ne kartą rašiau, ar aliejus įkaitęs galima patikrinti įmetus tešlos gabaliuką, jei stipriai burbuliuoja ir iškyla į viršų - aliejus įkaitęs. Į nedidelį dubenėlį įsipilti šlakelį aliejaus, kaskart patepus juo rankas iš tešlos formuoti norimo dydžio kamuoliukus ir dėti į aliejų, nepridėti jų per daug, nes virdamos spurgos pučiasi, todėl gali nelikti vietos. Jei įdedant spurgą į aliejų ji prikimba prie puodo apačios, atsargiai mentele ar šaukštu ją iš šono spustelti, kad atkibtų ir iškiltų į paviršių. Šiaip spurgos labai įdomiai vartosi pačios, aliejuje jos būna paskendusios iki pusės, kai šiek tiek pakepa ta pusė, kuri tūno aliejuje, ji staiga ima ir apsiverčia, bet kartais prireikia ir pagalbos. Virti kol spurgos gražiai paruduoja.
Išvirusias spurgas sudėti ant popierinio virtuvinio rankšluosčio ar servetėlių, kad sugertų aliejaus perteklių. Pabarstyti cukraus pudra.

&&&&&&
&&&&&&
&&&&&&
&&&&&&

Skanaus :)

36 komentarai:

  1. gerbiu už išradingumą fotografuojant! ta pirma nuotrauka - fantastiška!!! norėčiau būti tokia kūrybiška... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš norėjau tą patį pasakyti :) Tikrai matosi, kad meniškas žmogus fotografuoja. Puikios nuotraukos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai nori valgyt, Viktorija - ačiū labai!!! Begalo malonu skaityti Jūsų komplimentus:) džiaugiuosi, kad patinka:):***

    AtsakytiPanaikinti
  4. Redute, pamaciau ir seile nutyso. O nuotraukos tai ne karta tau sakiau meno sedevras. Saunuole tu mano.
    p.s. taip dabar tu spurgyciu noriu....mmmm

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiūūū Indre, drauge miela:), manau, kad čia Tu rašai, nors ir nepasirašai, bet nujaučiu :D Negali būti, kad nepažįstamas žmogus šitaip šiltai, artimai rašytų, lyg būtų savas:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ir aš antrinu - nuotraukos super. Pirmojoj net nesuprantu čia guli ar skrenda spurgos :) tikrai žavinga

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dėkui Indre, labai smagu, kad patraukė akį:) ir dėkui visoms, kad nesat abejingos:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nuostabu!!!! Daugiau nėra ką ir pridurti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai kūrybingos nuotraukytės. O kas tą cukraus pudrą nuo stalo nulaižė? :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rennie dėkui labai :), o pudrą teko nuvalyt :DDD ko nepadarysi dėl tų nuotraukų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. jau 3 kartus kepau sas spurgas, sema vs neatsivalgo. aciu laba uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nėra už ką Anonimiške :), džiaugiuosi, kad patinko, kad bandote, kad gaminate...:) O man begalo malonu skaityti gerus atsiliepimus, dėkui Jums:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. IR AS BANDZIAU TIKTAI SKANU...

    AtsakytiPanaikinti
  14. ATCIU UZ TOKI RECEPTA

    AtsakytiPanaikinti
  15. kiek iseina spurgu is tiek produktu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nei daug nei mažai, nelygu kokio dydžio formuosite...kiek tiksliai nepasakysiu ;)

      Panaikinti
  16. puikuma, ačiū:) jau vėsta. Tik paskui man vis kyla klausimas, kur tą aliejų pilt... Gal turit kokį gudrų patarimą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. VITA, žinokit, kad neturiu jokio gudraus patarimo, žinoma gaila ir man, bet panaudotą 1 kartą išpilu į klozetą, nes daugiau jo naudoti nebegalima... tokiems kiekiams naudoju pigesnį aliejų, ir verdu nedideliame inde, kad kuo mažiau jo reiktų vėliau išpilti lauk...
      Beje, labai džiaugiuos, kad spurgytės patiko!

      Panaikinti
    2. Reda, tikrai labai patiko, įvertino ir vyras, ir dukrytė:)iš tiesų,visi jūsų receptai tokie, kaip čia pasakius, tiesiog imk ir gamink: nei baimės, nei abejonių. Patikimi ir vaizdžiai mmm kokie įtikinami:)
      o dėl aliejaus, man išpilt tikrai negaila, bet toks buitinis niuansas: riebalai sunkiai nuplaunami, nutekinami, tai pamaniau, gal kas kokį praktišką patarimą mestels;)

      Panaikinti
    3. Kaip malonu VITA! Begaaalo! Ačiū :)

      Panaikinti
  17. Ačiū Reda, tokių spurgų namuose pasigaminti dar neteko. Hmmm.... Paprastai nevartoju žodžio T O B U L A, tačiau šiuo atveju nieko kito nepasakysi. Itin lengvai ir greitai pagaminamos. Sužavėtas liko ir vyras, kuris nėra toks spurgų mėgėjas kaip aš, bei dukružė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ooo kaip miela, džiugu ir malonu!!! :) ačiū už įspūdžius :)

      Panaikinti
  18. laaabai meniskos nuotraukos :)) nusirasiau receptuka, lekiu daryti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū RAMINTA, :) labai malonu! Tikiuos skaniai suvalgėt ;)

      Panaikinti
  19. nuostabios, tobulos , is keliu receptu esanciu rinkausi rinkausi , kazkokdel nusprendziau pabandyti si, ir tikrai nenusivyliau, ateityje nieko kito ir nebeieskosiu :) aciu uz gera recepta :) skanaus, pabandykite ir Jus ! :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na ir as cia visur vis ieskau ieskau spurgu recepto bet manau teks bandyti sita, dar turiu klausimeli, ar galima soda nugesinti grietineje ir deti? o jei ne tai jei pakeisciau soda kepimo milteliais? labai laukiu atsakymo aciu

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sveiki, malonu, kad pasirinkote būtent šias, tikiuos nenusivilsit :)

    O grietine nugesinti soda žinoma galima, tik nedėkite jos perdaug, kokį šaukštą ir pakaks. Ir žinoma, kad sodą galima keisti kepimo milteliais, tik jų dėkite šiek tik daugiau, bet nepadauginkite ;)

    Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Labai skanios spurgos, Reda :)

    Asta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, dėkui, ir aš jas šiandien kepiau :) ir iš dvigubos normos, jau nebeliko :D

      Panaikinti
  23. o aliejaus neprisigeria???

    AtsakytiPanaikinti