Puslapiai

2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Troškinys su džiovintais grybais

O šį receptuką dariusi jau ne vieną kartelį, jis puikus! Man džiovinti grybai patiekaluose labai patinka, o šiame jie ypač skanu:). Ačiū Neringai !



Mums reikia:
500 g nedideliais kubeliais supjaustytos liesos kiaulienos (naudojau kumpį)
2 susmulkinti svogūnai
2 morkos supjaustytos griežinėliais
3 susmulkintos česnako skiltelės
sauja džiovintų grybų
1,5 v.š. miltų
2 stk. sultinio
~20 g sviesto
1 a.š. susmulkinto rozmarino
šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
aliejaus kepimui


Džiovintus grybus pasiruošti išanksto, būtų gerai užpylus vandeniu palikti bent kelioms valandoms, na bet aš visą laiką pamirštu juos pamerkti ir atsimenu tik pradėjus gaminti, todėl užpilu juos ~ 0,5 stiklinės (vandens pilu tiek, kad grybus apsemtų) verdančio vandens, palieku stovėti ir pradedu gaminti.
Į nemažą keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, suberti svogūnus, morkas ir šiek tiek pakepinus sudėti mėsą. Pakepinus ~7-10 min. suberti česnakus ir miltus. Dar pakepinti ~ 5 min. Tada supilti 1 stiklinę sultinio ir neuždengus keptuvės troškinti vis pamaišant, kol sultinys beveik išgaruos. Supilti antrą stiklinę sultinio ir trečdalį vandens, kuriame mirko grybai, troškinti toliau, kol vėl gi sultinys beveik išgaruos.
Į troškinimo pabaigą, maždaug likus 15 min., sudėti pasmulkintus grybus, supilti likusį vandenį nuo grybų, kuriame jie mirko, padruskinti kiek reikia, pagardinti juodaisiais pipirais, suberti rozmariną, įdėti sviestą, uždengti ir troškinti kol mėsytė bus minkštutė, o padažas tirštas ir kreminis (viso troškinti ~1-1,5 h).
P.s. jei mėsytė jau minkšta, o padažas dar perskystas, padidinti ugnį, atidengti ir taip nugarinti iki norimo tirštumo.

Šaltinis Neringos blogas

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą