Puslapiai

2011 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Duona su kakava

Na o čia tai jau mano improvizacijos :D, sumąsčiau paeksperimentuoti su duonele ir žinokit visai vykę tie mano bandymai, aišku duona netapo žymiai skanesnė, bet skonis su vos vos juntama kakavos gaidele, o duona kaip duona, skani šviežia naminė:).

Duonos receptą naudojau iš čia, iš to pačio kiekio dariau dvi skirtingas duonas (antrąjį bandymą įdėsiu vėliau). Taigi viską dariau taip pat iki raugo atpylimo kitam karteliui, kol priėjau iki miltų įmaišymo, tuomet raugą padalinau į tris lygias dalis, dvi dalis laikinai atidėjau, o trečiąją - dar padalinau į dvi lygias dalis
Viso ėmiau 320 g kvietinių miltų. Maždaug į 150 g jų subėriau ~2 a.š. nesaldžios kakavos, išmaišiau ir visą mišinį subėriau į vieną raugo dalį, užminkiau kakavinę masę. Likusius miltus (~170 g) subėriau į antrąją dalį raugo, užminkiau kvietinių miltų tešlą. Abi tešlas padėjau pakilti 6 val. kambario temperatūroje.
Kvietinę ir kakavines dalis iškočiojau į du stačiakampius. Šviesiąją tešlą patepiau trupučiu pieno, (kad tešlos gerai suliptų) ir ant jos uždėjau kakavinę. Susukau į vyniotinį ir siūle į apačią įdėjau į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą (ėmiau kekso formą). Uždengiau ir leidau ~30 min. pastovėti.
Duonos paviršių dar šiek tiek patepiau pienu, įpjoviau keliose vietose, kad 'išlystų' kakavinis sluoksnis ir dėjau į orkaitę (jos įkaitinti nereikia), nustačiau 200 C temperatūrą ir kepiau ~30 min., tada temperatūrą pamažinau iki 150-160 ir kepiau dar ~ 1 h.

&&&&&&

Tai va tokia duonelė gavosi. Man patiko ;)
P. s. Kitą kart bandysiu vietoj kakavinio sluoksnio dėti vien ruginį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą