Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

GRYBŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

Šitos mišrainės jau eilė metų vis ragaujam pas anytą, labai skani. Todėl šiemet, kai iš mamos gavau skanių grybų - voveraičių, pasidariau jos pati.
Mišrainė patinka visiems, kurie jos ragavę..


Reikia:
1 stiklainio (500 g) pomidorų padažo
~1,5 kg jau išvirtų voveraičių
panašiai kiek grybų reikia ir svogūnų, ir morkų - jų nebus perdaug, kad ir kiek naudosit
druskos, juodųjų maltų pipirų pagal skonį
nemažai aliejaus kepimui

Taip pat reikia:
stiklainių + dangtelių

Viskas labai paprasta! svogūnus supjaustyti norimo dydžio kubeliais ar plonais griežinėliais. Į keptuvę pilti aliejaus taip negailint (maždaug, kad užsidengtų aliejumi visas keptuvės plotas) ir suberti svogūnus, kepti kol suminkštės. Kol kepa svogūnai pasiruošti morkas, jas nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Kai iškeps svogūnai, juos sukrėsti į didelį puodą/ troškintuvą. Į keptuvę vėl pilti nemaižai aliejaus ir kepti morkas, irgi kol suminkštės (ir svogūnų ir morkų man gavosi maždaug po vid. dydžio pilną keptuvę, žinoma po kepimo jų šiek tiek sumažėjo). Morkas ir grybus irgi sukrėsti pas svogūnus į puodą, taip pat supilti pomidorų padažą, viską gerai išmaišyti ir troškinti maišant ant nedidelės ugnies ~20-25 minutes. Man prireikė dar aliejaus, tai kelis kart dar įpyliau po šlakelį. Nepamiršti pasūdyti ir pagardinti pipirais, vis ragaujant, reik žinoti, kad pastarųjų berti teks nemažai, nes gaunasi nemažas kiekis mišrainės. Ir vis maišyti maišyti.
Pasiruošti stiklainius ir dangtelius, juos išgarinti ar sterilizuoti verdančiu vandeniu. Krėsti paruoštą mišrainę ir sandariai uždaryti. Laikyti vėsiai.
Tinka valgyti iškart arba kada norisi greitai ir skaniai užkąsti. Skanu su duona tiesiog šaltą mišrainę arba pašildytą. Taip pat patroškinti su bulvėmis ar net sriubai!!!

Man gavosi 3,5 l mišrainės.

SKANAUS!!!

16 komentarų:

  1. voveraitėėėėės...:))) slabna iš karto pasidarė..:))
    bet ar jos nepasidaro per minkštos taip ilgai patroškintos, o prieš tai dar ir išvirtos?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O ne, tikrai nepasidaro perminkštos ODITELE :), voveraitės toks grybas, kad jis turbūt ir labai labai ilgai verdant ar troškinant neištižta, nepasidaro pernelyg minkštos. Žinoma galima ir trumpiau troškinti, aš čia tą laiką parašiau nuo pradžios kaitinimo, jei laiką skaičiuoti nuo užvirimo, tai ir 10-15 minučių užtenka.
    Tiesa, o grybus kai apverdu, tai nuo užvirimo, dar 5 min. paverdu ir viskas :)
    Man irgi voveraitės kone pats pačiausias grybas :) dar labai patinka žaliuokės, bet retai jų gaunu ragauti :) beje šiai mišrainei taip pat jos puikiai tinka..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi,Reda, atsiusk tos misraines :-))))

    AtsakytiPanaikinti
  4. LINUT, šią palikau kaime, nes matai rūsio neturim, bet šiandien dariausi grybų ikrus, tai šios galiu atsiųsti :DDD, kur gyveni?:))) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. as panasiai darau tik ne ziemai, maisau su pupelem virtom ir gaunasi puiki kisraine :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikiu, kad su pupelėmis čia būtų dar skaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Galvoju ar nereikėtų man jos pasidaryti? Nu bet iš kur gauti laiko ir stiklainių... :( bet kaip noriu....negali siuntinėlio pasiųsti? :DD

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gal Tau laiko ir stiklainių pasiųsti geriau?? :DD nenoriu atimti pačio džiaugsmo - gaminimo :) o tai tik valgymo malonumas liktų :DD bet galiu patikinti, jei mėgsti grybus, ši mišrainė nepatikti negali :) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ir as pasigaminau sios grybu misraines, itariu ziema bus skanumelis :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū Redai už mišrainės receptą,vakar pasigaminau,labai skanu,mano šeimynai patiko:-)

    AtsakytiPanaikinti
  11. O i stiklainius deti karsta misraine ar atvesinti?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labas vakaras, o ar nesuges mišrainė laikoma vėsioje patalpoje? (mes turime tik garažą, o ten nepasakyčiau, kad vėsu).....kur man būtų geriausia ją laikyti? gal šaldytuve? ir kiek laiko galima ją laikyti? ačiū, rytoj gaminsiu.....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, gal geriau tada laikykite šldytuve. Sėkmės :)

      Panaikinti
  13. Gal atsiustumet recepta i mesendzeri nes ne visad galiu paziuret sioje grupeje be interneto

    AtsakytiPanaikinti