Puslapiai

2011 m. liepos 20 d., trečiadienis

81 - NERI ir Cinamoniniai duonos ritinėliai

Vakar mano močiutei sukako 81 - neri!!! Siunčiu JAI nuoširdžiausius sveikinimus ir linkiu žydėti dar ne vienerius metus, kaip kasmet JOS dėka sodelyje pražįsta daugybė nuostabaus grožio gėlių! Negaliu atsistebėti kaip kiekvieną pavasarį šalia JOS trobos atsiranda po naują sukastą žemės lopinėlį, o jame pražįsta neeilinio grožio gėlynai... 
JI nereali!!! kaskart važiuodama pas JĄ, vis galvoju ar rasiu namuose! taip taip, JI begalo aktyvi, sekmadieniais keliauja į bažnyčią, prižiūri savo gėlynus (nerastum nei menkiausios žolelės), daržines, spėja apravėti ir apžiūrėti savo vaikų, mūsų tėvų daržus, augina vištas, viščiukus, ir šuo nepamirštas..., skaito, daug skaito, mezga proanūkiams, neria gražiausias staltieses, dalyvauja loterijose, tikisi išlošti mašiną!!! nepabūgsta net žiemą pėstute ateiti ~6 km, kad pamatytų seniai į ją žvelgusias akis.... apkeliauja dar nežinia kur, kiek nuveikia ir kiek pamato.... niekada nesiskundžia, kad skauda, visad su šypsena, laukiančių ir mylinčių akių... 
Su gimtadieniu MOČIUTE!!!! ir greit atvažiuosiu!



******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******

                             Cinamoniniai duonos ritinėliai

Super paprastas desertas!!! Gaunasi netikėtas rezultatas! Išbandykit!!!


Mums reikia:
šviežios forminės sumuštinių duonos
lydyto sviesto
cinamono + cukraus (aš dariau santykiu 1:4)


Pirmiausia gražiai nupjaustyti sukepusius duonos riekelių kraštus - pluteles. Imti po vieną riekę ir gerai iškočioti, kad gautųsi visiškai suplotas blynas. Tada jį konditeriniu teptuku iš abiejų pusių gerai ištepti lydytu sviestu ir vieną pusę gausiai pabarstyti cinamono + cukraus mišiniu. Vieną kraštą lenkti iki riekės vidurio, taip pat sulenkti priešingą kraštą ir susukti į ritinį (kaip tai padaryti aiškiau rasite čia).
Kepimo formą patepti sviestu ir vieną šalia kito išdėlioti susuktus cinamoninius ritinėlius. Švelniai pabarstyti  cinamono+cukraus mišiniu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180-190 C, kepti 15 -20 min, kol gražiai apskrus.
SKANAUS!!! 

&&&&&&
&&&&&&
Šaltinis Circle & Kitchen

22 komentarai:

  1. o dar geriau yra - sviesta sumaisyti su cinamonu ir sukrumi ir sia mase istepti riekels, tada visi ingridientai geriau susimaiso ir susilydo karstyje ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va, reiks išbandyti ir taip, dėkui ANONIMIŠKE ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gražūs žiedai ir dar gražesnė močiutė! Linkėjimai jai gimtadienio proga.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinimai močiutei su gražiu jubiliejumi! :) o receptas bus tikrai išbandytas, kai norėsis kažko saldaus, o nieko nebus (hmmm pas mus namie taip nebūna :D)

    AtsakytiPanaikinti
  5. AUŠRRA - dėkui, labai malonu :)

    VILMA - vis laukiu laukiu kada gi Tu išbandysi nors vieną mano receptuką, bet aš Tave aplenkiau :D išbandžiau Tavo klafutį su vyšniomis, na tiksliau ne visai pagal Taviškį receptą, nes neturėjau grietinėlės tuo metu, bet sudominai ir 'ant kelio užvedei' Tu :D tai greitu laiku įdėsiu ;) geras Tavo pastebėjimas, tikrai tas klafutis paprasčiausias blynas iškeptas kaip pyragas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip fainai, kad mociute dar turi! Didziausi sveikinimai!

    AtsakytiPanaikinti
  7. ir susigraudinti turėjau perskaičiusi apie močiutę, labai šiltas įrašas..;)
    itin įdomus deserto varantas..:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. NERINGA - ačiū labai labai!!! :) turiu netgi abi močiutes :)

    ODITELE - dėėėkui už nuoširdumą!:) o desertas tikrai vertas dėmesio :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai jauki tavo močiutė, kaip tikra dzūkė su skepetėle, priminė mąnają. Manęs anūke jau nieks nebevadina, bet užtat džiaugiuosi vyro močiute. Didžiausi sveikinimai močiutei, o jos gėlių darželis nuostabus.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveikinimai močiutei :) Ir desertas tikrai labai įdomus, o jau jo riestos blakstienos kokios mielos :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kaip as Tau,Reda pavydziu,kad turi dar mociute. Mociute - tai visa,kas svelniausia,graziausia,patikimiausia,nuosirdziausia...
    O desertas idomus. Pati niekaip nesusigalvociau tokio:-)

    AtsakytiPanaikinti
  12. RENNIE - taip, ji tikrų tikriausia dzūkė, visad taip atrodo, be skarelės niekada nebūna :), na tik tais atvejais kai taisosi..
    Ačiū už sveikinimus ir gražius žodžius!

    AtsakytiPanaikinti
  13. VIKTORIJA - aaačiūūū!!! :)
    Dėl blakstienų tai nežinau kaip visi, bet aš šioj nuotraukoj iškart pamačiau tokį gailiai žvelgiantį padarėlį su nosim ir savotiškom lūpom :D ,tai, kad ir visi tikrai pamatytų pripaišiau blakstienas :DDD ai čia mano fantazijos :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  14. LINUT - ačiū Tau už tokius nuoširdžius žodžius.. Tu teisi, bet prieš močiutes jaučiuosi šiek tiek kalta...labai jau retai jas aplankau...tiesiog nespėju gyventi..

    Desertukas ir mane, ir ragavusius labai nustebino :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nuostabią močiutę turi. Sveikinimai jai:)
    P.S. labai gražios nuotraukos.

    AtsakytiPanaikinti
  16. RENATA - ačiū ačiū labai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Laaabai gražus įrašas ♥ kvepia šiluma, meile. Puiku, net susigraudinau...nes mano močiutė taip pat tokia ideali buvo... Su gimtadieniu Tavaąją ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dėkui AGUONĖLE :)

    Nuvažiavus būtinai perduosiu sveikinimus! :) AČIŪ VIESIEMS DAR KART!!!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kokia grazi tavo Mociute! Kaip tau pavydziu... deja as savu nebeturiu, bet jos ir nebuvo svajoniu mociutes...va apie tavaja skaitau taj cia ta is pasaku! Tikrai, linkejimai silciausi.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Ačiū!!! Ačiū labai už linkėjimus, už šiltus žodžius, būtinai perduosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Tikrai labai šiltas įrašas ir labai artima viskam, ką galėčiau pasakyti apie savo močiutę! Maniškei prieš mėnesį suėjo jau 85 :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ačiū RŪTA!!! Ir wauv!!! 85!!! na super! džiaugiuosi dėl Tavęs :)

    AtsakytiPanaikinti