Puslapiai

2011 m. gegužės 10 d., antradienis

Blynai-pyragaičiai su obuolių įdaru

Blynai įdomūs tuo, kad savo išvaizda nepanašūs į įprastus, mat kepami keksiukų formoje. Skonis labai įdomus, bet tikrai skanu, net ir panašu į pyragaičius, o ne į blynus.
Ir tikrai neužima begalės laiko, o netgi sakyčiau mažiau terlionės, negu su įprastais blynais, kadangi vienu metu jų iškepama nemažai (jei turima forma ne iš mažiausių).


Tešlai reikia:
1 puodelio pieno
260 g miltų
2 kiaušinių
0,5 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
50 g sviesto

Įdarui reikia:
2 mažų sutarkuotų obuolių
2-3 a.š. cinamono
2-3 a.š. cukraus
1 a.š. miltų

aliejaus ar sviesto kepimui

cukraus pudros pyragaičiams pabarstyti


Orkaitę įkaitinti iki 180-200 C temperatūros kartu su keksiukų forma.
Išlydyti sviestą ir atvėsinti.
Dubenyje suberti miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišyti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, supilti atvėsusį sviestą ir pieną, išmaišyti. Visą skystą mišinį supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į blynų masę.
Įdarui visus ingridientus sumaišyti.
Įkaitintos keksiukų formos kiekvieną duobutę gerai ištepti sviestu ar aliejumi (patariu tai padaryti su konditeriniu šepetėliu, nes kitaip galima apsideginti) ir pilti į kiekvieną šulinėlį maždaug po 1 v.š. (1/3 šulinėlio) blynų tešlos, tada dėti ~1 a.š. įdaro ir ant viršaus vėl ~0,5 v.š. tešlos. Šauti į orkaitę ir kepti ~10-12 min. (Išėmus aš dar kiekvieną pyragaitį apverčiau ir dar pakepiau ~5 min., bet to daryti tikrai nėra būtina, nes jie būna jau iškepę).
Ištraukus iš orkaitės atsargiai išimti kiekvieną blyną (man šiek tiek prilipo, tai aš išėmiau dviejų šaukštų pagalba, bet patarčiau jeigu ir jums prilips, išiminėti pvz. medinių lazdelių (dantų krapštukų) pagalba, nes metalas gali subraižyti formeles). Formą sausai pravalyti ir vėl ištepus riebalais suformuoti blynus, kepti toliau, kol pasibaigs blynų tešla (mano keksiukų forma tik 6 skylių, todėl iš tokio kiekio man teko kepti pora kartų, bet jei jūsų keksiukų forma 12 skylių, kepti teks 1 kart:)).
Iškepus apibarstyti cukraus pudra.


Žinoma įdarą galima rinktis kokį tik norite, pvz. šokoladinio kremo, varškės ir bananų, varškės ir cinamono ar šviežių uogų ir t.t.

Šaltinis Today's nest

Skanaus:)

P.s. iškepti pyragaičiai iš formelių bent man, išsiėmė gana sunkiai, todėl patariu naudoti popierinius keksiukų krepšelius.

10 komentarų:

  1. Atrodo išties puikiai! gaila, mano keksiukų formą pas mamą ilsisi, o tai pulčiau kepti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Indre:)atrodo jie išties neblogai, o ir skanučiai tokie:) tik kaip jau minėjau aprašyme buvo kėblumų išimant iš formelių, gal nebuvau gerai įkaitinus formos ar dar kokį velnią, todėl sekantį kartelį rinkčiausi popierinius krepšelius.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Liux, man patinka blynaikepami orkaitėje, kiek laiko susitaupo :) Du jau išbandyti receptėliai, šits bus trečias, kurį būtinai bandysiu, nes man obuoliai kepiniuose - niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vilma smagu:), o ką būtent bandei?
    O orkaitėje blynus bandžiau pirmą kart, tikrai labai skanu, ir skonis toks kitoks gaunasi. Obuoliai šituose blynuose net nesuprasi, kad obuoliai, l. įdomiai gaunasi:) kitą kart bandysiu su varškės įdaru, turėtų būti dar skaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pasinaudosiu idėja apie ir varškę :) Bus 2 skonių blynai :)
    o aš kepiau Vokišką blyną http://shirshiulizdas.blogspot.com/2010/12/vokiskas-blynas.html
    ir Olndišką :) http://shirshiulizdas.blogspot.com/2010/12/olandiskas-blynas-su-obuoliais.html

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tavo vokiškas blynas labai įdomus ir skaniai atrodo, bandysiu kada pusryčiams pasidaryti :)
    Lauksiu Taviškių blyninių-varškinių pyragaičių :D tikiuos patiks

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atrodo puikiai!
    Aš pametus tavo psl buvau, nu bet jau dabar užsisafinau tai galėsiu akis paganyti. Kokios puikios tavo nuotraukos ♥ labai patinka ir tiesiog jau laukiu kokią kompoziciją iš jų pačiame įrašo gale padarius būni!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oh Aguonėle smagu, kad patiko:) ir dėkui už įvertinimus, iš Tavęs sulaukti komplimentų labai malonu:)
    Dėl ornamentų taip pat labai smagu žinoti, kad patinka ne man vienai :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kokios talpos puodelį naudojote? Jau taip knieti išbandyti šiuos blynukus! :)

    AtsakytiPanaikinti