Puslapiai

2012 m. birželio 2 d., šeštadienis

SALDAINIAI "RAFAELO"

Prieš kelias dienas mano krikštaduktei buvo įsimintina diena - PIRMOJI KOMUNIJA! Sveikinu Ją dar kart, o  tokia puikia proga negalėjau jos nepalepinti :) Kadangi žinau, kad Rafaelo saldainius Ji labai mėgsta, spontaniškai ir buvo nuspręsta kaip tik tokiais Ją nudžiuginti, tik žinoma, rankų darbo ir pagamintais su meile!
:*
Beje, rytoj TĖČIŲ DIENA!!! Sveikinu ir aš savo tėvelį!!! Linkiu neprarasti puikaus savo humoro jausmo ;), džiuginti anūkus bei sveikatos sveikatos sveikatos!!!



Dideliam mano džiaugsmui, saldainiai buvo labai gerai įvertinti ir sulaukė pagyrų ne tik iš krikštaduktės, bet pagirti visų ragavusiųjų, o ir aš likau patenkinta, kad gavos tokie skanūs!!! Labai panašūs į tikruosius, o savi gaminti visad dar ir skanesni ;)

O jiems pasigaminti Jums reikės:
265 g kondensuoto pieno
65 g kambario temperatūros sviesto
1/2 arb.š. vanilės esencijos
4 valg.š. pieno miltelių
50 g traškių vaflių
200 g kokoso drožlių
~30 lazdyno riešutų branduolių
100-120 g baltojo šokolado
3 valg.š. pieno

Į dubenį dėkite 50 g sviesto, supilkite kondensuotą pieną, vanilės esenciją, suberkite pieno miltelius, 100 g kokoso drožlių ir beveik į miltus susmulkintus vaflius, gerai išmaišykite. 
Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir kiek įmanoma nuvalykite jų rudąjį sluoksnelį. 
Iš paruoštos masės formuokite rutuliukus, į kiekvieną įspaudžiant po 1 lazdyno riešuto branduolį.
Šokoladą ir likusį sviestą sudėkite į švarų sausą puodą, o jį įstatykite virš kaitinamo vandens (kitaip sakant į garų vonelę), ten pat supilkite ir pieną. Kaitindami visą laiką maišykite kol ištirps šokoladas ir taps vientisa masė.
Į dubenėlį suberkite visas likusias kokoso drožles, po vieną paruoštą kamuoliuką merkite į baltojo šokolado glaistą, iškarto apvoliokite kokoso drožlėse ir sudėkite į plačią lėkštę. Statykite šaldytuvan, kad saldainiai sutvirtėtų. SKANAUS!!!

26 komentarai:

  1. nu tikrai nerealu, Reda ar tu žinai, kad tu turėtum dumti į Toskaną ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Eik Tu Neringa, aš tikrai neee :) aš džiaugsiuos, kad laimėsi būtent Tu! Visad Tau to linkėjau ir linkiu :* nes šitiek darbo, oho, šaunuolė!!! Po visko tikiuos nedingsi!!! :)

      Panaikinti
    2. nesikuklink tikrai esi verta, gaila,kad taip pasisuko viskas (: Aš tikrai neverta esu, nors ir pirmoje vietoje dabar esu, bet negaliu ir antroje vietoje esančiam nusileisti, kai matau arbatas ,kavą ir varškes su braškėm kaip receptus :D Tai gaminu gaminu toliau, nors realiai tai svajojau apie tikrai ne pirmą vietą(max 2-3 čia mistiškai atrodė) , nežinau ar laimėjimo atveju ar pasinaudočiau prizu, visa vasara mano darbinga , nebūtų kada :) gaila Alminos, Inos ir kitų normalių gamintojų. Ech išsiliejau, nu bet ačiū tau už palaikymą labai,o dingti kur aš tau dingsiu, kai tavo blogas toks šviesus, tobulas, tavo foto kerinčios!

      Panaikinti
    3. Neringa, tai Tu mažas šviesuliukas mokantis pradžiuginti! Ačiū Tau :*
      Oi tik ir nenusileisk, aš puikiai Tave suprantu... na bet laimėtojas aiškus tikiuos :);) Sėkmės pačios didžiausios Tau!!!

      Panaikinti
  2. Kaip tik šiandien pagalvojau, kad turėtų būti naujas Redos įrašas, o užėjus neradau. Bet va ir atsirado :) šauni mintis, o tikiu ir skanu buvo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O Indrut kaip faina! :) Ačiū Tau :* skanučiai jie, tikrai rekomenduoju :)

      Panaikinti
  3. Mano mergaites ajkcioja man i ausi susizavejimo pilnos :)) Jau turiu uzsakyma :)
    Gera pas tave ateiti<3

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Perskaičiau kartą ir dar kart balsu anytėlei :) kaip faaaina!!! labai pradžiuginai, linkėjimai mergytėms :*

      Panaikinti
  4. Vau vau vau ♥♥♥
    Redute aš be žodžių!!!!! Iš tikrųjų šiais metais Tu verta visų apdovanojimų, kokių tik įmanoma prikurti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aguonėle ačiūūū! :* Geras žodis pasakytas iš širdies - tai pats didžiausias apdovanojimas kokį tik galiu gauti!!!

      Panaikinti
  5. Reda, pačiu laiku įkėlei šį receptą! Šiandien savo virtuvėje atradau pieno miltelius ir galvojau, kur galėčiau juos panaudoti... Dabar žinau ;) Dėkui už idėją!
    Prisijungiu prie Aguonėlės linkėjimų!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anželika, nuoširdus dėkui! kaip džiaugiuos :) O žinokit aš irgi tik jaukinuos tuos pieno miltelius, su jais dar kondensuotą pieną esu bandžius daryt, labai panašiai gavos, bet pirktinis man skaniau :) žinau, kad duonoms ar riestainiams jie naudojami plačiai, bet nebandžiau kolkas... sėkmės Jums ir lauksiu Jūsų perliukų ;)

      Panaikinti
  6. Oi,kaip cia pas tave skanu...

    AtsakytiPanaikinti
  7. skanu, sumanu! O aš dar norėčiau pagirti akvareles žurnale Co! Jos yra fantastinio šiltumo ir grožio ir man atrodo, kad žurnala nukelia į kitą lygį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl akvarelės aš jai tą patį sakiau ♥

      Panaikinti
    2. Mergytės ačiū Jums labai, gera labai gera žinot :)!

      Panaikinti
  8. sveiki, sakykit o kaip Jūs sutrupinat tuos vaflius į miltus, malat mėsmale ar kaip? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labutis, tiesiog virtuvinio smulkintuvo pagalba :) (blenderiu irgi turėtų pavykti)

      Panaikinti
























































































  9. prisigaminau ir as situ grazuoliu, tik bijau ragaut nes zinau kad nesusilaikysiu ir puse suvalgysiu, taigi palieku vyro teismui...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Is kur pieno milteliu gavot? :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Reda, o ar būtini yra pieno milteliai? Ar paprastose parduotuvėse būna jų pirkti? O gal apseičiau be jų? Kaip tyčia namie turiu visko, ko reikia rafaeliukams, bet neturiu tų miltukų. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika Donata, na sunku man atsakyt, kai aš nebandžius kitaip, tai ir patart ką sunkoka, bet žinau, kad kiti pieno miltelius keičia į kūdikiams skirtus pieno miltelius (parduotuvėse šių miltelių, kuriuos aš naudoju analogų nesu mačius, bet seniai dairiausi, gal yra kokių pasikeitimų) ;)
      Sėkmės!

      Panaikinti