Puslapiai

2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

KINIŠKI BLYNAI (Scallion pancakes)

Šiuos blynus kepiau jau antrą kartą.. atsimenu, pirmą kartą pamaniau - 'kažin, ar dar kada juos kepsiu'... bet šį kart vėl pabandžius tiesiog susižavėjau jais! ištikro, jie labai skanūs ir primena čeburėkus, beje, super pigus maistas! :)
Šeimyna kaip mat suvalgė, o mažoji kad valgė, net stebėjaus :D

Užgavėnės jau čia pat, ar jau žinote kokius blynus kepsite? ;)

Reikia:
210 - 250 g miltų
1 a.š. druskos
1/2 puodelio vandens (kambario temp.)
keleta svogūnų laiškų

Aliejaus kepimui

Miltus sumaišyti su druska ir vandeniu, užminkyti tešlą, minkyti ~5 minutes. Tešla turi gautis elastinga, ir vos vos limpanti. Tešlą aptepti aliejumi, uždengti maistine plevele ar rankšluostėliu ir palikti bent pusvalandžiui pailsėti.
Vėliau tešlą padalinti į 4 lygias dalis, kiekvieną atskirai plonai iškočioti, pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais, susukti į vyniotinuką, tą vyniotinuką susukti į spiralę (kaip sraigę), delnu paploti ir atsargiai dar kart iškočioti. Plonai nesigaus, o ir nereikia. 
Į keptuvę pilti apie pora v.š. aliejaus, dėti po vieną blyną ir apkepti iš abiejų pusių. SKANAUS! 

Šaltinis Cook Snap Repeat

14 komentarų:

  1. mačiau šitą receptą, nužiūrėjau visą skersai ir išilgai ir pagalvojau, kad mano špokas tai tikrai nevalgys :) Bet jei Tavo princesei patiko, tai gal ir maniškis susigundys :) Man labai patiko jų gaminimo principas. O tavieji labai gardžiai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū VILMUT, aš pati buvau labai nustebus, kad šitaip kirto maniškė :D

      Panaikinti
  2. I can't understand any of the text :o) but your pictures are fabulous! I hope you enjoyed the pancakes ... thanks for stopping by my site and trying out the recipe!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thank you very much! pancakes are really tasty :) and like all my family ;)

      Panaikinti
  3. o čia tai įdomybė:)) reikės prie progos ir man išbandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, įdomūs jie savo gamybos procesu ir ingredientų paprastumu.. kai nežinosi ką gaminti pabandyk, nėra jokio stebuklo, bet tikrai skanu :)

      Panaikinti
  4. Fantastiška idėja! Nuostabiai skaniai atrodo! Kepsime rytoj:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. mums kazkaip neisejo tie blynai pirma kart, per stori neiskepe :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, gaila, kad nesigavo, bet ištikro jie labai paprastai pasigamina :), nepasistengėte iškočioti ;)

      Panaikinti
  6. Oi, oi, gerai, kad pažiūrėjau originalų receptą. Manau, Jūs praleidžiat (arba bent jau nepaminit nesuprantantiems anglų k.)keletą esminių aspektų, tokių kaip blyno sutepimas sezamų aliejumi ir "a lia kienietiško" mirkalo prie jo panaudojimu. Tai, sakyčiau, keičia patiekalą iš esmės. Nepykit.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ERIKA, receptus aš pateikiu taip kaip ir patys valgom...šių blynų niekuo nesutepėm, jokiais papildomai aliejais ir valgėm vienus, be jokių mirkalų ;) na tik aš šiek tiek dažiau grietinėje... be to ir kituose šaltiniuose dažnai nenurodoma mirkalai...
      Keldama šį receptą žinojau jei bus bandomi šie blynai, gali sulaukti ir neigiamų atsiliepimų, kadangi ir aš pirmą kart kepdama įtariai juos valgiau, pasirodė, kad kažkas ne taip, bet skonis ir tada buvo geras... na juk bet negali gautis stebuklo vien iš miltų ir vandens, tiesa? Bet mums -vyrui, man ir mažajai dukrytei jie labai patiko, ir kepiau jau ne pora kartų :)
      Kiekvienam laisvė rinktis ar gaminti juos, jei rezultatas netenkina, tai bent išleista minimaliai ;)

      Ir nepykstuuu :D tam ir yra komentarai, kad teisingai dalintis mintimis, pastabomis, klausimais, žinoma pikti komentarai nelaukiami ;)

      Panaikinti
  7. Man tai super tie blynukai. As senai dar juos buvau nusiziurejus supermamose atrodo, ten juos su mesa dare, tai as juos irgi su mesa darau, tik as dedu virta malta su pakepintais svoguniukais, kad tokia truputi dragna dar butu ir jokiu pertepimu ir mirkalu. Mes su vaikais labai megstam ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip, man jie irgi superiniai, buvau juos jau pamiršusi, ačiū už priminimą :)
      O Jūsų variantas dar labiau viliojantis :)

      Panaikinti