Puslapiai

2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Vilmos obuolių ir varškės pyragas

Vienas skaniausių pyragų, kurių esu ragavusi. Pasigaminti labai paprasta, gana greita, ir produktai tokie įprasti. Skanus skanutis skaniausias pyragas:D niam, kepiau ne kartą ir ne du:) ir kepsiu kepsiu kepsiu...:)


Mums reikia:
120 g sviesto
200 g miltų
cukraus
cinamono
400 g 9 proc. riebumo varškės
2 kiaušinių
6 didelių obuolių (kuo daugiau tuo skaniau)


Pasiruošti obuolius, juos nulupti, išimti sėklytes, supjaustyti neplonomis juostelėmis.
Dubenyje sudėti varškę, įmušti kiaušinius, dėti 6 v.š. cukraus ir viską gerai išmaišyti, galima visą masę dar paplakti su mikseriu, arba prieš dedant varškę ją pertrinti per sietelį, bus toks daugiau kreminis įdaras.
Liko pasiruošti tešlą. Dubenyje suberti miltus, į juos sumesti kūbeliais pjaustytą sviestą ir rankomis trinti tarp pirštų tol, kol gausis birūs trupinėliai (be didelių gabalų). Tada berti cukrų, jo dėti tiek kiek mėgstate, kad būtų saldu (aš dėjau apie 120 g, gavosi gana saldu).
Pasilikti maždaug tris saujas miltų masės, o visą likusią berti į torto formą atsegamais kraštais. Tuomet pilti paruoštą varškės masę, išrykiuoti obuolių riekeles arba tiesiog suberti juos. Apibarstyti cinamonu, taip nemenkai, ir keliais žiupsneliais cukraus. Galiausiai gražiai užbarstyti pasiliktą miltų/sviesto/cukraus mišinį ir šauti į įkaitintą iki 180 C temperatūros orkaitę. Kepti apie 1 val., valgyti ataušusį, tada jis skaniausias.

Šaltinis Beatos virtuvė
Skanaus:)

8 komentarai:

  1. Geras torto kremas dar išeina ant karšto obuolių pyrago užpylus grietinės sumaišytos su cukrumi ir cinamonu. Vėsdamas pyragas pats pagamina kremą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikiu, kad irgi labai skanu :) reiktų kada pabandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau valgau sita pyraga!:-)) Sugebejau net sulaukti,kad atsaltu. Ir specialiai varskes sitam reikalui dariau:-)) Tikrai labai skanu. Kespiu ir dar ne karta. O tu,Reda, bandei tarkuoti obuolius? Man papuole tokie kieti obuoliai,kurie beveik nesukrito.Galvoju,kita karta gal sutarkuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O Tu šaunuolė!!! smagu būtų turėti bičiulę, kuriai taip pat patinka sukiotis virtuvėje kaip ir man :);)
    Bet matai kaip Tau gavosi, aš esu kepusi nemažai kartų šį pyragą ir visad tik supjausčius gabalėliais, ir visad labai puikiai gaunas :) turbūt tikrai super kieti obuoliai pasitaikė.. aš niekada obuolių pyragams netarkuoju, nesu net bandžiusi..ir turbūt nebandyčiau būtent šiam obuolius tarkuoti, nes kaži kaip iškeptų, manau gali pyragas pabėgti..
    Žinok dabar aš pirmesnę vietą turbūt atiduočiau prašmatniam obuolių pyragui, nors abu man begalo patinka :) bet va savaitgalį mano mazgės krikštynos, tai kepsiuos prašmatnųjį :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rimtai? O is nuotraukos atrodo,sitas su varske skanesnis:-)))) Bet butinai pabandysiu ir ta kita.
    Grazios Jums visiems sventes! Ir,aisku,skanios:-))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Geras, o man nuotraukos skanesnės prašmatnaus :DDD jame dar ta baltymų juostelė tokia patraukli 8)

    Ir AČIŪ LINUT :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kokio skersmens formą naudojote? Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Margarita, tiksliai nepamenu bet turbūt vidutinio dydžio (21cm).

      Panaikinti