Puslapiai

2011 m. kovo 22 d., antradienis

Jogurtinis pyragas ''Persikas''

Tikrai, turiu pasakyti, nerealus pyragas!!! Mums jis labaaai patiko:), kolkas jis man pats pačiausias. Rekomenduoju visiems. Jis gaivus, nepersaldus, minkštutis, gero skonio ir gražiai atrodantis pyragiukas:). Ačiū AJ receptai!


Biskvitui reikia:

1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
70 g. cukraus
80 g. miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus

Kremui reikia:

425-500 ml. indelio konservuotų persikų
250 ml. persikų jogurto
250 ml. plakamosios grietinėlės (35%)
80 g. cukraus
20 g. želatinos

Želė sluoksniui reikia:

Pakelio persikų želė
3 persikų puselių papuošimui

Pirmiausia pasigaminti tešlą. Kiaušinius išplakti su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišyti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti. Supilti pieną ir aliejų. Imti 24 cm atsegamais kraštais kepimo formą ir supilti tešlą. Dėti į įkaitintą 180 C orkaitę ir kepti apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Išimtą iš orkaitės iškepusį biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Dabar gaminti kremą, želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Persikus su jų sirupu sutrinti blenderiu (3 puseles pasiliekame papuošimui), supilti jogurtą ir dar kartą viską sutrinti arba gerai išmaišyti iki vientisos masės. Želatiną ištirpinti ant viryklės, atvėsinti ir plona srovele supilti į jogurtą, išmaišyti. Kitame inde išplakti grietinėlę su cukrumi iki standumo ir atsargiai sumaišyti su jogurtu. Padėti į šaldytuvą, kad truputį sustingtų (iki grietinės tirštumo). Kai pastings supilti kremą ant formoje esančio iškepusio biskvito. Tada vėl dėti į šaldytuvą, kad sustingtų kremas (1-2 val.).
Paskutinis sluoksnis želė. Supilti pakelio turinį į karštą vandenį (400 ml). Būtinai atvėsinti. Ant pyrago jogurtinės masės išdėlioti skiltelėmis supjaustytus persikus ir užpilti želė. Laikyti šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį).
                                              Šaltinis AJ receptai
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Na taip šis pyragas tikrai vienas puikiausių lengvų pyragų. Jogurtinis įdaras tobulas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, kaip suprantu esi bandžiusi ir Tu šį pyragiuką?:) tai neleisi man sumeluoti, kad jis nuostabus:)
    Labai smagu ir džiaugiuosi, kad aplankai mane:)
    O Tavo receptuką irgi esu nusižiūrėjusi, eilėje Sūreliai:) tik dar neturiu tinkamų formų, bet niekis - įsigysim:D

    AtsakytiPanaikinti