Puslapiai

2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Citrininis pyragas

Pagaliau radau laiko, pagaminti šį pyragiuką:) jis seniai jau stovi pas mane eilėje, ir turiu pasakyti nenusivyliau. Skanus, lengvas, net gaivus sakyčiau, toks tikrai citrininis pyragas.


Saldžiai trapiai tešlai reikia:
1,5 puodelio kvietinių miltų
žiupsnelis druskos
100 g kubeliais pjaustyto  nesūdyto sviesto (naudojau sūdytą)
1,5 šaukšto cukraus
1 kiaušinio trynys

Citrininiam įdarui reikia:
2-jų citrinų smulkiai tarkuota žievelė ir sultys
115 g tirpinto nesūdyto sviesto (taip pat naudojau sūdytą)
3 kiaušiniai
2/3  puodelio cukraus
1/4 puodelio persijotų kvietinių miltų
1 šaukštas persijotų kukurūzų miltų


Į dubenį persijoti miltus ir druską. Sudėti sviestą ir pirštais ištrinti jį su miltais, kol mišinys taps panašus į trupinius. Suberti cukrų, supilti kiaušinio trynį ir įpilti 1,5-2 šaukštus šalto vandens. Maišyti, kol susidarys vienalytė masė. Šiek tiek paminkyti tešlą ant miltais apibarstyto paviršiaus. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldytuve šaldyti apie 20 minučių.
Įdėję kepimo skardą, įkaitinti orkaitę iki 190 C temperatūros. Ant miltais apibarstyto paviršiaus iškočioti iš tešlos 2 mm storio lakštą ir iškloti juo 24- 26 cm skersmens kepimo formą su išimamu dugnu (kadangi aš nemoku gražiai iškočioti apvalaus lakšto, dariau taip - sutarkavau tešlą burokine tarka tiesiai i kepimo formą, gražiai, lygiai paskleidžiau ir pirštais spausdama suformavau ploną norimą lakštą, taip man žymiai paprasčiau ir lengviau). Subadyti lakštą šakute, uždengti ją kepimo popieriumi, prispausti nevirtais ryžiais ar makaronais, kad tešla neišsipūstų. Ir kepti padėjus ant karštos skardos 12-15 min., kol tešla įgaus aukso spalvą.
Tuo tarpu pagaminti įdarą. Į dubenį sudėti tarkuotas citrinų žieveles, supilti išspaustas jų sultis, tirpintą sviestą, kiaušinius, suberti cukrų, kvietinius ir kukurūzų miltus. Maišyti, kol susidarys vienalytė masė.
Nuo pakepintos tešlos nuimti popierių su ryžiais ar makaronais ir sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180 C. Supilti įdarą į tešlos krepšelį ir kepti 15-20 min., kol įdaras sukietės. Palikti stovėti 10 min., išimti iš formos.
Patiekti šiltą arba šaltą, galima su plakta grietinėle.

                                          Šaltinis knyga ''Skanu ir nebrangu''
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą