Puslapiai

2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

VARŠKĖS PYRAGAS

Pyragas keptas praeitą savaitgalį, mielos anytos, krikštadukros ir uošvio apsilankymo proga. Kadangi norėjosi kažko paprasto, įprasto, skanaus ir daug, pasirinkau Vilmos išgirtą pyragą. Tiesa, ji naudojo varškės sūrį, bet aš ėmiau tiesiog varškę, nes kainų atžvilgiu skirtumas nemažas, o rezultatas kažin ar labai skiriasi...nors nebandžiau su varškės sūriu, tai irgi negaliu nieko sakyti :). Bet kuriuo atveju antrinu Vilmai, nes jis puikus! AČIŪ!!!




Naudojau 26 cm skersmens atsegamą formą ir ėmiau:

Pyrago pagrindui:
 300 g sausainių Selga ar Gaidelis
70 g sviesto
2 v.š. cukraus pudros


Įdarui:
1 kg varškės (puse 9%, puse 5%)
200 g cukraus
3 v.š. miltų
4 kiaušinių
250 g grietinės (35%)
1 pakelio vanilinio cukraus
pora didelių saujų razinų (nebūtinai)

Pagrindui sausainius sumalti, sumaišyti su cukrumi ir tirpintu sviestu. Formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir suberti sausainių trupinius. Gražiai vienodai paskirstyti per visą plotą, kartu suformuojant pyragui sieneles.
O įdarui varškę pertrinti per sietelį (žinoma to daryti nebūtina, bet aš visad varškę pyragams taip ruošiu, nes tada gaunasi švelnesnė, be jokių kietesnių gabaliukų vienalytė masė, todėl patariu), suberti cukrų (taip pat ir vanilinį), miltus, mušti kiaušinius, sukrėsti grietinę ir viską sutrinti blenderiu arba, kadangi mūsų varškė jau pertrinta per sietelį, galima tiesiog gerai išmaišyti mikseriu. Galiausiai suberti razinas (jei naudojate) ir šaukštu permaišyti.
Taigi, visą varškės masę krėsti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir šauti kepti į orkaitę įkaitintą iki 170-180 C temperatūros. Kepti 1 valandą (beje, jeigu kepsite mažesnį pyragą, šis gaunas gana nemažas, nepamirškite, kad kepimo laikas trumpėja, todėl stebėkite ir dar, jeigų matysite, kad pergreit ruduoja sausainių krašteliai uždenkite folija). SKANAUS!

P.s. pyrago viršų aš dar apibarsčiau cukraus pudra.

Šaltinis Širšių lizdas

28 komentarai:

  1. Reduk, pyragas atrodo puikiai, kaip ir viskas pas Tave!

    As sunelio gimtadieniui irgi kepiau surpyragi, tik pagal aguonele :) Vaiko gimtadienis buvo su aguonele... oreo brownis, sokoladinis vyniotinis ir surpyragis :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tik pačios aguonėlės dar trūko :DD Ir už ką čia tokia man garbė ♥

      Redut: atrodo puikiai! deja viena namie sūrpyragius tik lesu, tai reik laukt progos išbandymui :)

      Panaikinti
    2. Mergaitės mano, Jūs nuotabios!!! ačiū, kad esat :*

      Panaikinti
  2. OooOOO niam niam, tikrai atrodo super duper! :) Ir tos razinos, jaučiu kaip gerai dera, gaila, kad mūsų namuose jų nemėgsta... Manyčiau ar varškė, ar varškės sūris, labai didelio skirtumo nėra :) Aš turiu šaltinį, kuris karts nuo karto mane varškės sūriu apdovanoja, tai leidau sau kepti sūrio pyragą, ne varškės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tiesa, kaip matau razinos nusėdo dugnan. Kiek skaičius, jas reikia pavolioti miltuose, tada nenusėda. Pati nebandžiau, nes jos pas mus namie tabu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip taip Vilmut, žinojau, kad razinas reikia apvolioti miltuose...pamiršau visai, o kai dabar priminei, ir recepte paminėsiu :) ačiukas :)
      Ir dar kart ačiū!
      O sūrio šaltinio Tau pavydžiu...:p

      Panaikinti
  4. Jau kad griebčiau dabar tokio didžiausią gabalą! :D Dievinu pyragus su varške!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Julija, griebk :)vaišinu ;) ištiesų tai aš irgi, visokius varškinius, jogurtinius desertukus begaaalo mėgstu :)

      Panaikinti
  5. Klausimas: o jei varškę ilgai ir nuobodžiai trinti su blenderiu, ar gautųsi rezultatas kaip pertrynus per sietelį? Kartą pabandžiau trinti per sietelį varškę tai prasikeikiau, ir nusprendžiau daugiau niekada tokiu mazochizmu neužsiimti. Jaučiu, kad reikia ir mokėti taip daryti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinai, net nebandžiusi, tai ir nežinau, bet manau jei jau ilgai ir kruopščiai, tai turbūt gautūs gerai, bet va dabar kilo mintis, kad gi visą tą masę 'išblenderiuotą' (nežianau ar taip galima sakyt) jau suskystėjusią su visais kiaušais ir grietinėm, paimti ir jau tokią pertrinti per sietelį, manau lengviausia ir užtikrinčiasia būtų :)

      Panaikinti
  6. Nu ka - dar vienas super pyragas!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. ką tu koks grožis ir skonis:) varškė - mmm..:))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Redut ar matei - http://receptai-patiekalai.blogspot.com/2011/10/mazi-pyrageliai-su-obuoliu-marcipanu-ir.html
    mano ir kitu merginu receptu ten irgi pilna :(

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū NERINGUT, kad užrodei, labai nefaina, teks apsisaugoti nuo tokių nemalonių dalykų..
    Tiesiog nesuprantu tų žmonių...gaila man jų...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Man kaip prisiekusiai varškės gerbėjai šis tinklalapis yra rojus akims. O šitas pyragas nerealiai skaniai atrodo. Nors dabar eičiau kepti, jei neturėčiau kitų krūvos saldumynų namie (ir dar priesaikos sau laikytis dietos). Mmm... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi prisidedu prie prisiekusiųjų varškės gerbėjų ;) desertai su ja man 100 kartų geriau, nei kokie saldainiai ar šokoladai :) ir ačiūū ;)

      Panaikinti
  11. Varskes pyrago receptas buvo ismegintas vakar vakare. Formos dydis 28 cm.; varske naudojau President Vaniline (1 kg.), taciau pilnai uztektu apie 700 gr., nes bekepant mase pradejo kilti ir lengvai lipti per krasta. Skonis geriau nei puikus, burnoje tirpsta. Aciu uz nuostabu varskes pyrago recepta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pyragas taip patiko, kad vakar iskepiau ir nusivezeme pas seimos draugus. Tik si karta ismeginau nauja varkse t.y. Vilkyskiu varske kepiniams (rikota) 9 proc. riebubo, 800 gr. Skonis nepakartojamas. Aciu dar karta.

      Panaikinti
    2. Jetau, jau ir aš vėl jo užsinorėjau :) super, mano širdis dainuoja :) ačiū, kad pasidalinate įspūdžiais, gera skaityti :)

      Panaikinti
  12. Tobulas! Su vyru murkėm jį bevalgydami :) Jis tapo mūsų mėgstamiausiu, nes dievinam kepinius su varške.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip džiaugiuos JULIJA! Man varškės pyragai taip pat labai mėgstami :0

      Panaikinti
  13. nezinau kodel ,bet man labai suslapo torto padas ,kita diena ,net pavandenijo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgita, ir aš net nenumanau kodėl Jums taip gavosi...

      Panaikinti