Puslapiai

2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Bandelės su kakavinėmis juostelėmis

Štai minkštutės, purios, skanios, šviežutėlės bandelės. Kaip tik puikiam pavasarėjančiam rytmečiui, prie arbatos ar kakavos puodelio:)
Šalia besisukiojanti maža ''vabaliukė'' su bandele minetiūrinėje rankytėje ir skaniai kramsnojanti tik patvirtina - gėėėris tas džiaugsmas, mažais, bet kasdieną mus supančiais, dažnai nepastebimais dalykais...




Tešlai reikia:
250 g miltų
70 g cukraus + 1 a.š.
1 kiaušinis
90 ml pieno
35 g sviesto
8 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos

Kakavinei tešlai reikia:
22 g kiaušinio baltymo
15 g miltų
30 g cukraus
60 ml pieno
15 g kakavos miltelių
8 g sviesto


Indelyje įpilti šlakelį pašildyto pieno, sudėti mieles, a.š. cukraus, palikti kelioms minutėms. Į indą supilti likusį pieną, sudėti sviestą ir cukrų, viską pašildyti ant viryklės, kol sviestas ištirps. Šiek tiek praaušinus įmušti kiaušinį ir išplakti (atsargiai, kad kiaušinio nesutrauktų). Dubenyje suberti persijotus miltus ir druską, pamaišyti, padaryti duobutę ir supilti pieno, sviesto, cukraus, kiaušinio plakinį. Užminkyti tešlą (apie 10 min). Tešla gaunasi šiek tiek limpanti, aš miltų daugiau nepridėjau, bet turbūt koks šaukštas būtų nepakenkęs:). Paruoštą tešlą dėti šiltai apie 1 val., kad pakiltų.
Dabar pasigaminti kakavinę tešlą. Į dubenį supilti baltymus, cukrų ir miltus ir gerai išmaišyti. Supilti į puodą pieną ir ant vidutinės ugnies užvirti, tada sumažinti ugnį, suberti kakavą ir greitai išmaišyti, maišant supilti baltymų, cukraus, miltų tešlą ir maišyti tol, kol tešla gaunasi gan tiršta (panašiai kaip minkymui). Tuomet dar įmesti gabalėlį sviesto ir vėl išmaišyti. Ataušinti, padaryti rutuliuką, dėti tarp dviejų plėvelių ir pakočioti, kad gautųsi apvalus blynas. Dėti į šaldytuvą.


Pakilusią tešlą pavolioti tarp rankų, padaryti didelį volelį, dėti jį ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti pailgą blyną (maždaug 0,5 cm), per vidurį dėti iš šaldytuvo išimtą kakavinės tešlos blyną, imti vieną tešlos galą ir užversti ant kakavinės tešlos, imti kitą galą ir taip pat užversti ant kakavinio blyno. Pakočioti, vėl lenkti vieną kraštą ir kitą tešlos galą iki vidurio ir vieną ant kito, vėl kočioti. Supjaustyti maždaug 1 cm juostelėmis ir susukti jas į ritinėlius (kočiojimo eigos nuotraukas galima pamatyti čia). Leisti dar pakilti apie 30 - 60 min. (aš truputį per ilgai palaikiau, tai mano bandelės tokios gerokai pasipūtusios:), bet svarbiausia skonis nenukentėjo) Šauti į įkaitintą 180 C temperatūros orkaitę. Kepti apie 20 min., kol švelniai paruduos.

                                          Šaltinis Dulcis in Furno
Skanaus:)

4 komentarai:

  1. Nu šakės kaip gražiai susisluoksniavo ♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aaaačiū:), mums jos ir labai patiko, tikrai vertos dėmesio:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fantastiškos"sraigės".Taip ir norisi pult virtuvėn jų gamint.Tik vėloka :)

    AtsakytiPanaikinti