Puslapiai

2012 m. sausio 8 d., sekmadienis

ŠVILPIKAI

Nerealiai mėgstu švilpikus (dzūkijoje dar vadiname šuškėmis)!!! Todėl stengiuos negaminti jų perdažnai :D, nes gi būtinai persivalgau, saikas, jas bevalgant, dingsta, o tada oooi ooi oi...:D
Šį kart išbandžiau juos kepti pagal NERINGĄ.. Nebuvau dar bandžiusi kepti orkaitėje, lyg ir mažiau terlionės, bet skanu taip pat, kaip kepti keptuvėje, nors turbūt gaunas mažiau riebūs, kadangi neprisigeria tiek aliejaus...
Niaaam, su mėsos padažiuku...nu 'nežmoniškai' skanu :-)


Reikia:
1 kg virtų ir permaltų bulvių
1/4 bulvių dalies miltų
1/2 a.š. druskos
1 kiaušinio

Bulves sukrėsti į dubenį, delnu suploti, padalinti į 4 lygias dalis, vieną dalį išimti ir vietoj jos suberti miltus. Grąžinti išimtą dalį į dubenį, mušti kiaušinį, suberti druską ir užminkyti tešlą. 
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
Iš tešlos formuoti virveles, šiek tiek ranka paplojus supjaustyti į norimo dydžio švilpikus ir sudėti juos į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Lengvai apšlakstyti aliejumi ir kepti kol gražiai apskrus/ paruduos.
Kol kepa pasigaminti mėgstamą padažiuką (mums skaniausia su mėsos/ spirgučių padažu, nors jaučiu dieviškai skanu su Neringos siūlomu voveraičių).
SKANAUS!!!!!!

3 komentarai:

  1. Mmm prisimenu močiutės gamintus švilpikus. Pasaka - o tereikia grietinės prie jų ir nuostabi vakarienė garantuota :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu INDRUT :) man pati pačiausia vakarienė :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o taip, gardumėlis neišpasakytas :)

    AtsakytiPanaikinti