Puslapiai

2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

KEPTOS BULVYTĖS IR MĖSOS SUKTINUKAI SU GRYBAIS

Šias bulvytes iškepti paprasčiau nebūna, o rezultatas neįtikėtinai puikus!!! Labai rekomenduoju! Na, o suktinukai  irgi gavos superiniai, taigi, pietūs tąsyk daugiau nei nenuvylė ;)


Suktinukams reikia:
~700 kiaulienos kumpio
druskos, pipirų pagal skonį
majonezo
~150 g marinuotų grybų (naudojau voveraites)
pora saujų vandenyje išmirkytų džiovintų grybų
2 vid. dydžio svogūnų
~250 ml vištienos sultinio
1 didesnės morkos
grietinės

Aliejaus kepimui

Mėsytę supjaustyti maždaug 1/2 cm storio riekelėmis. Tarp plėvelės pamušti iki norimo plonumo, įtrinti druska, pipirais ir aptepti majonezu. Palikti bent 30 minučių pasimarinuoti. 
Per tą laiką pasiruošti grybus. 1 svogūną ir pusę antro supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti su pora v.š. aliejaus, kol taps permatomi ir šiek tiek paruduos. Tada suberti pasmulkintus (jei reikia), perlietus šaltu vandeniu marinuotus grybus, taip pat ir džiovintus, ir vis pamaišant keleta minučių pakepinti. Vėliau pravėsinti.
Imti po vieną išmuštą mėsytės riekelę, dėti maždaug po šaukštą grybų įdaro, gražiai suvynioti ir persmeigti mediniais smeigtukais, kad neiširtų.
Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus, dėti suktinukus ir ant nemažos kaitros apkepti iš visų šonų kol gražiai apskrus. Tada sudėti juos  į puodą ar troškintuvą, užpilti sultiniu ir patroškinti apie 10-15 minučių.
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūno puselę - kubeliais ir pakepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol morkos ir svogūnai sumikštės. Sukrėsti viską ant mėsos suktinukų, užpilti nuo džiovintų grybų pasilikusiu vandenuku ir dar patroškinti keleta minučių. Tada dėti kelis šaukštus grietinės, atsargiai pamaišyti. Viskas, suktinukai paruošti.


Bulvytėms reikia:
~1 kg vid. dydžio bulvių
1,5 -2 v.š. miltų
1 a.š. česnako miltelių (nebūtinai)
1 a.š. raudonosios paprikos miltelių
~1 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų

3 v.š. aliejaus skardai patepti

Bulves nuskusti, supjaustyti į 8 dalis (pjauti išilgai perpus, dar kartą perpus ir dar kartą visas dalis perpus :D, tikiuos aiškiai paaiškinau :DD). Nuplauti ir lengvai nusausinti. Sudėti jas į didelį dubenį.
Orkaitę įkaitinti iki 200-210 C temperatūros.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti miltus ir visus prieskonius. Suberti ant bulvių ir pakratyti, kad bulvės gražiai pasidengtų prieskoniais (jei reikia atsargiai šiek tiek pamaišyti rankomis). 
Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, pašlakstyti aliejumi, maždaug tolygiai jį paskirstyti ir suberti visas bulves (man atrodė, kad druskos bus mažoka, todėl paskirsčius jas per visą skardą, pabarsčiau dar trupučiu). Šauti į orkaitę ir kepti ~30 min. arba tol kol įsitikinsite, kad bulvytės iškepę.

13 komentarų:

  1. Niam - man irgi tokie pietūs patiktų :) bet aš vis dar labai tingiu gaminti :D kažkas keisto, bet jei galiu negaminu - kokį sumuštinį susitepu, sriubos greit ir viskas. Gal su vasariu bus geriau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok man irgi tokie periodai būna, o poto, kai prasideda, tai kiekvieną dieną noras ką naujo išbandyti :) jei nesinori, vadinasi taip turi būti ir tiesiog reikia padaryti pertraukas :) Bet kuriuo atveju, laukiu Taviškių naujų skanėstų ;)

      Panaikinti
  2. Atėjau, pavalgiau ir išeinu palikdama komentarą kad labai skaniai atrodo! man kaip suktinukų mėgėjai, idealu ♥

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taigis pas Tave jų ir prisižiūrėjau, tokių idealių, kad stengiaus kaip išmanydama, kad manieji išvaizda nors kiek būtų panašūs į Taviškius gražuolius ;) bet aiškis, kad man dar ooojoj.. mokytis ir mokytis :D nors skanumėlis buvo tai tikrai :)

      Panaikinti
  3. tiesiog idealu ;) ir nuostabiai skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O tokių pietų tai tikrai neatsisakyčiau!
    Niekaip neprisiruošiu suktinukais užsiimti, bet gal kada nors :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, šiek tiek laiko reik..bet rezultatas atperka triūsą :) Linkiu greičiau prisiruošti!;)

      Panaikinti
  5. Zuper! kai baigsis mano kūrybinė krizė virtuvėje (visi šių metų įrašai pernykštis derlius...), jamsiu šitas bulves :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu rimtai, kad gi seniai ir šiaip Tave regėjau! Kažkoks metas turbūt, nes ne Tau vienai..
      O bulvytes tai ir aš kolkas gaminsiu tik taip..liuksiškos gaunas :)

      Panaikinti