Puslapiai

2012 m. sausio 21 d., šeštadienis

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS SUKTINUKAI SU RICOTTA VARŠKE IR MOZZARELLA SŪRIU

Liuksiškas maistas, dievinu tokius patiekaliukus! Skanu, nesudėtinga, nekasdieniška ir pakankamai sveika - man tobuli pietūs :)
Pagal originalų receptą vištienos krūtinėlės juostelės įdarytos špinatais ir ricotta varške, bet aš špinatų nenaudojau, kadangi neturėjau, o ir didelių simpatijų jiems nereiškiu...bet Jūs žinoma galit daryti ir su špinatais, jei mėgtat, bus dar skaniau!

Reikia:
1 vištos krūtinėlės
250 g Ricottos varškės
~1/3 puodelio šviežių smulkintų petražolių ar krapų
1 didelės česnako skiltelės
druskos, pipirų pagal skonį
2 kiaušinių
puodelio maltų džiūvėsėlių
~125 g mozzarellos sūrio
~1 puodelio pomidorų padažo (arba paprasto pirktinio)
pora šaukštų aliejaus kepimo indui ištepti

Vištienos krūtinėlę gražiai atskirti nuo kaulo. Aštriu peiliu supjaustyti išilgai kiek įmanoma ploniau kiekvieną krūtinėlės puselę į 4-5 dalis (ar į tiek kiek gaunasi). Kiekvieną mėsytės juostelę paplakti tarp maistinės plėvelės, pasūdyti ir pagardinti pipirais.
Ricottą varškę sukrėsti į dubenėlį, berti žiupsnelį druskos, įspausti česnaką ir sudėti krapus ar petražoles, išmaišyti. Paragauti, ir jei nieko netrūksta, imti po vieną krūtinėlės juostelę, tepti varške ir susukti mažus suktinukus. Atsargiai atidėti į lėkštę ir taip įdaryti visas mėsos juosteles.
Į vieną nedidelį dubenėlį mušti kiaušinius ir lengvai paplakti, o į kitą suberti džiūvėsėlius (į džiūvėsėlius galima smulkiai įtarkuoti Džiugo, Pecorino, Parmezano ar kokio kito mėgstamo kietojo sūrio). Imti po vieną suktinuką, merkti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvėsėliuose. Sudėti visus į keramikinį kepimo indą išteptą aliejumi ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 200 C temperatūros. Kepti ~40 minučių, tada ištraukti ir tolygiai supilti pomidorų padažą, uždėti riekelėmis pjaustytą mozzarella sūrį ir šauti atgal į orkaitę dar 3-5 minutėms. SKANAUS!!!

P.s. garnyrui rinkausi ryžius, puikiai tiktų gaivios salotos.

Šaltinis Skinny Taste

15 komentarų:

  1. va čia tai gėris ;) ir darbo ne tiek daug, kai nereikia jų apkepti ;) originali idėja panaudoti krūtinėlę kitaip - šaunuolė ;)
    p.s. o ji nesigavo šiek tiek sausoka?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ODITELE ačiukas :) tą pačią dieną tikrai nesigauna sausa, kitą dieną taip (beje pjūvis ir fotkinta kitą dieną) norėjosi, kad būtų drėgniau, nes vištiena gi turi tokią savybę pastovėjusi tampa sausoka, bet ir kitą dieną vistiek labai skanu, pašildžiau ant sviestuko, tai niam :)
      Na, bet jei norisi, galima vištienos sultinio kepant vos vos įpilti...

      Panaikinti
  2. Šitą patiekalą užskaitau ir užsisaugau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu tai gi džiaugiuos, kad užskaitai :D viliuos, kad patiks ;)

      Panaikinti
  3. Reda, būk mano mama, ką? :) Atrodo nerealiai skaniai. O aš jau 2-3 savaites nieko sau negaminu ir mintu kokiais sumuštinisi (išimtis savaitgalis pas tikrą mamą, bet ji toli). :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. INDRUTE :) ačiū! aha seniai Tave jau mačiau! gana atostogauti! :) bet jau mačiau Tavo puikiąją morkų sriubą, reiškia grįžti į etery, jau ir pasiilgau ;)

      Panaikinti
  4. Truputį improvizacijos - ir gavosi puikiai! ačiū už receptą, jau užbookmarkintas :)

    Eglė

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gaminau siuos suktinukus, buvo lb gardu:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, o kepimo indas turi buti su dangciu ar be?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, galima pradžioje uždėti dangtį, bet trumpam, aš būna įvairiai, bet dažniausiai nededu :)

      Panaikinti
  7. Ačiū už nuostabų receptėlį, katik pavalgėme,nuostabu,nesudėtinga o skonis pasaka!!!!!

    AtsakytiPanaikinti