Puslapiai

2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

POMIDORŲ PADAŽAS ŽIEMAI

Aš taip pat kaip ir Vilma, nerandu žodžių apibūdinti šį gėrį :DD O už jo receptuką dėkinga AJ receptams. Padažas toooks skanus, kad antrą kart, jei tik bus galimybė, gaminsiuos iš dvigubos normos, na dar bent normą, privalau rast laiko ir pasigaminti, nes iš šio kiekio (gaminau iš trečdalio), jau nebeliko nė lašelio :))). Naudojau jį greitiems karštiems sumuštiniams (tūkstantį kart skaniau, nei su paprastu kečupu ar pomidorų padažu), balandėlių tortui  pagardinti - niaaam..., su makaronais ir t.t. ir t.t...
Labai labai rekomenduoju!!!



Reikia:
3 kg gerai išnokusių pomidorų
4 raudonųjų paprikų
5 didelių svogūnų
1 česnako galvos
1 stiklinės cukraus
5 nubraukų v.š. druskos
150 ml acto (9 %)
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. džiovinto ar šviežio baziliko

Taip pat reikia:
stiklainiukų + dangtelių


Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikyti pomidorus, kruopščiai nulupti jų odeles ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas ir svogūnus taip pat supjaustyti smulkiais kubeliais. Visas daržoves sudėti į puodą. Ant jų suberti cukrų, druską, visus prieskonius, išmaišyti ir ant nedidelės kaitros (puodo neuždengus) virti vis pamaišant apie 1 valandą, kol masė sutirštės. Į pabaigą sudėti smulkintą česnaką ir supilti actą, dar pavirti kelias minutes, puodą nukelti nuo viryklės ir blenderiu sumalti iki vientisos masės. Išpilstyti į sterilizuotus stiklainiukus ir užsukti verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais. Laikyti šaltai. SKANAUS!!!

27 komentarai:

  1. Labai grazios nuotraukos ir labai skaniai viskas skamba.Saunuole Tu,Reda,suspeji ne tik,kad pagaminti,bet ir nufotografuoti,sukelti viska i bloga.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Tau LINUTE, begalo gera skaityti Tavo komentarus :) :*

    AtsakytiPanaikinti
  3. O aš to padažo jau ir antrą partiją pasigaminau :) Gerulis jis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pagaminau si geri siandien :) puikus skonis, manau 6 stiklainiukais neapsiribosiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žaneta, o taip jis tikras gėris :) smagu :)

      Panaikinti
    2. Išdalinau saviškiam paragaut šitą skanumyną,liko jis išgirtas, na o man tai teko virti dar kartelį, o šiandien užbėgau po atostogų į šiltnamį ir maloniai nustebau radusi nemažai raudonskruosčių pomidorų, tai ką kol mažylė snaudžia bėgsiu virti trečią partiją, net pati negaliu patikėti, kad taip patiko man šis padažiukas :)

      Panaikinti
    3. Pabandziau ir as pasigaminti si pomidoru padaza,na ir ka gavosi skanus.Patiko mano seimynelei ir dar nuveziau tevukams stiklainiuka.Jiems taip pat patiko.Prase receiptuka siemet sake butinai pasidarys.🤗🤗

      Panaikinti
  5. Nerealus skonis.Ačiū už šį receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nerealus skonis.Ačiū už šį receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, labai gardu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai labai skanus !!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, padazas tiesiog tobulo skonio.Seniai jau neteko valgyti tokio gardaus namie oadaromo padazo. Jis neprilygsta joooookiems parduotuviniams padazams. Dekui autorei uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Įtariu, kad tikrai skanus padažiukas. Tik nesupratau-blenderiuoti karštą? O blenderio nesugadinsiu? Ryt gaminsiu. Ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tikrai neblogas, labai neblogas, liuks, ir aciū Jums, tik česnako atsisakysiu kitą kart:))
    Vilija, nesugadinsit tikrai :))))

    AtsakytiPanaikinti
  12. zjbs sitas misraine tikrai patariu

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tiek daug gerų komentarų, kad susigundžiau ir aš pagamint :) Ačiū už receptą, tikiuosi pavyks ir man išgaut tobulą skonį :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Gera skaityti :) ačiū Jums, kad dalinatės nuomonėm ;)
    Sėkmės visiems!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Gaminu panasiai, tik beriu ne 5, o 2 saukstus druskos, o vietoj baziliko beriu sauksteli maltu gvazdikeliu. Paprika dedu tik viena didele, sekmes visiems gaminantiems!

    AtsakytiPanaikinti
  16. SVEIKI MATAU DAUG KOMENTARU RASO JUMS DIEL TO PADAZO PAGAMONSIU IR AS SAKO LABAI SKANU IPAC SU MIESITE

    AtsakytiPanaikinti
  17. sveiki, gaminau ir as, tik man gavosi skystesnis nei norejau, todel pries blenderiuojant nupyliau viena stiklainiuka skyscio - irgi uzsukau sandariai ziemai. Manau visai skanu bus ipilt i kokia sriuba ar pan :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Pomidorus kai nulupu, tada sublenderiuoju ir pertrinu per sieteli. Is esmes trinti daug nereikia, nes tik seklytes atskiriu. Man labiau patinka be seklyciu. Bandziau viena karta blenderiuoti su odelem, bet tada per sieteli sunkiai pertrinti.

    AtsakytiPanaikinti
  19. o as pamirsau sublenderiuoti,irvistiek geras gavosi







    AtsakytiPanaikinti
  20. Aš anksčiau nemėgdavau pomidorų, o dabar pomidorai man būtini vos ne kiekvieno patiekalo sudėtyje. Bandysiu šį pomidorų padažą pasigaminti žiemai ir aš. :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Panasu gaminu.tikrai skanus dar dedu cili pipira.viska sublenderiuoju.vietoj acto pilu 200 gr.obuoliu acta.

    AtsakytiPanaikinti