Puslapiai

2011 m. spalio 28 d., penktadienis

PLAKTOS GRIETINĖLĖS KEKSIUKAI

Tikrai, pritariu ir Forellei, kuri kekso receptu pirmoji pasidalino ir Vilmai, kuri išgyrė ir paragino nelaukti..neeilinio skonio keksiukai!!!
Kadangi kepiau iš pusės normos ir naudojau keksiukų formeles, iškepė 12 nuostabių, drėgnų, purių, burnoje tirpstančių, gražiai iškilusių keksiukų...
Taigi dėkui merginoms, keksiukai nespėjo nė ataušti :))

Reikia:
225 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
350 g grietinėlės (35%)
4 mažų kiaušinių
2 a.š. vanilinio cukraus
200 g cukraus


Didesniame dubenyje išplakti kiaušinius su vaniliniu cukrumi. O kitame inde išplakti grietinėlę iki švelnių putų (neperplakti). Sukrėsti pas kiaušinius ir dar ~30 sekundžių paplakti. Po truputį plakant suberti cukrų. Sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių/ grietinėlės plakinį. 
Keksiukus kepti 15-20 min., iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos (tikrinti mediniu pagaliuku, įkišus ir ištraukus pagaliukas turi likti sausas.
(Jei norite kepti keksą, tada kekso formą patepti sviestu ar kitais riebalais ir kepti ~30 min.).
SKANAUS!

23 komentarai:

  1. Oh my... kaip super atrodo! O dar kai žinau skonį, tai iš vis... Lenkiu dar ne žilą savo galvą prieš Forellę už šitą receptą :)
    Klausimas visai ne į temą: kur pirkai tokį sietelį? Aš vis prekybcentrius verčiu ir arba milžiniškus randu arba plastmasinius..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju VILMUTE, tikrai, kad taip, ačiū ačiū Forellei :))

    O sietelis parkeliavęs iš NO, nemačiau ir aš tokių LT, nors tiesą sakant specialiai ir neieškojau, turbūt gerai paieškojus rastum :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niam niam niam :)

    Vilma, aš tokį sietelį, tik didesnį, pirkau "Senukuose". Jei gerai pamenu, buvo ir mažulyčių.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žinau žinau šią tešlą - ji nuostabi :) mmmm

    AtsakytiPanaikinti
  5. keksai keksiukai, uoj kaip laukiu, kada ir pats pradesiu kepti, nes tik vakar forma nusipirkau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. MINDAUGAI, džiaugiuos, lauksiu rezultatų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. nemėgėja aš kepti saldumynus..bet nors malonumą "apturiu" jų prisižiūrėdama į foto..jetus, kaip dabar norėčiau nors vieną įdėti į burną..;))

    AtsakytiPanaikinti
  8. O žinok man atvirkščiai, pats malonumas kepti, gaminti skanumynus, jie daugiau panašūs į meno kūrinėlius :))
    Ačiū :*

    AtsakytiPanaikinti
  9. Wau! pasakiskas grozis! As jau prie kazkurios foto rasiau, kad cia tikros profesionales darbas (foto turiu galvoje), o apie gebejima kepti, virti tai jau irgi nekalbu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aaaačiū už tokį įvertinimą!!!! Labai labai malonu, bet oi dar iki profesionalumo man toloka :) nors vistiek AČIŪ :)) džiaugiuos, kad patinka!

    AtsakytiPanaikinti
  11. man nepavyko :(((( daug esu isbandziusi receptu bet sitas visiskai nepavyko :( kazkaip man pasirode kad miltu per mazai gal?? any suggestions ?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Negaaali būti :(((, su tešla turėjo būti viskas gerai jei viską darėte pagal receptą, tešla gaunasi tokia skystoka net...o kas būtent Jums nepavyko, blogai iškepė ar dar ka? tada man būtų aiškiau, kas netaip..

    AtsakytiPanaikinti
  13. na man tesla gavosi skystoka tikrai uztai ir pagalvojau kad gal miltu truko. ir man jie sukrito,paliko tokie tusciaviduriai :( dariau pagal recepta viska, nesu megeja eksperimentuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Keksams ir keksiukams tešlos visad gaunas gana skystos, šiems tikrai tešla ir turi gautis tokia sakyčiau ypatingai skysta, bet nepernelyg, jei keksiukai sukrito, tai panašu, kad buvo nedakepę, nesutvirtėjas vidus...na čia tik mano svarstymai, labai gaila, kad nusivylėt, tikiuos bent skonis patiko...bet kuriuo atveju, visiems visko pasitaiko, maža kas, gal bloga diena kepiniams pasitaikė :) linkiu Jums didžiausios sėkmės!!!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kadangi šiuos keksiukus irgi kepiau, tai įkišiu savo trigrašį :) Redos variantas dėl sukritusių keksiukų tikėtinas. dar galėtų būti kelios mintys: Kaip žinia, keksų nevalia per daug maišyti, kad jie negautų per daug oro, tada jie gaunasi su daug oro ertmių. Čia viena versija. Kita, kad gal per daug buvo išplakta grietinėlė, kuri irgi prisipildė per daug oro.
    aš kepiau ir keksą ir keksiukus. Skonis fantastiškas, iškepė irgi puikiai, nesukrito, taigi produktų kiekiai tikrai teisingi, reikia tikrinti procesą.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Nu va kaip gerai, kad paprotinai, nes ir aš nelabai tuose keksuose nusmanau :D, ir pasakyt sunkoka, nes visokie keksai keksiukai pas mane nėra labai dažnas kepinys, todėl mažai apie juos ir nusmanau :DD

    AtsakytiPanaikinti
  17. O kaip plakti grietinele: ar mikseriu ar rankiniu plaktuvu geriau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei turite mikserį tai kam kankintis rankiniu ;) grietinėlei jokio skirtumo nėra :) sėkmės!

      Panaikinti
  18. Sestadienio ryta pradejau nuo siu nuostabiu keksiuku,Na tikrai super receptukas!!Mano mazasis nuo lekstes neatsitrauke :))Aciu uz recepteli ;)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagumėlis :) kai patenkinti patys mažiausieji tai pats didžiausias komplimentas :) dėkui, kad pasidalinat geromis emocijomis :)

      Panaikinti
  19. Norėjau pasitikslinti ar 0,30min tai 30 sekundžių? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip :) kažkada aš čia labai jau mandrai parašiau :D patikslinau recepte :)

      Panaikinti