Puslapiai

2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

BANDELĖS SU CINAMONU

Šiek tiek nusivyliau jomis, nors negaliu sakyti, skanios tikrai, bet kai tikiesi visai kito, taip ir būna...O gal man nesigavo taip kaip turi gautis...maniau jos bus tokios purios purios, burnoje tiesiog tirpstančios, bet gavosi atvirkščiai, gana tvirto pagrindo. Žinoma tai nieko blogo... bet pamanykit, jos dar ir pasityčiojo iš manęs :D, sudėliojau kepti gražiai atsargiai, palikdama gan plačius tarpelius, kad būtų kur pūstis, o jos, kepdamos, ėmė ir išvirto, bet gavosi dar įdomiau :D Kaip ir keramikoje, taip ir kulinarijoje, dievinu tą gautą rezultatą po kepimo :)

Tešlai reikia:
250 ml pieno
12 g šviežių mielių
65 g cukraus
~450 g miltų (org.recepte miltų kur kas mažiau, todėl minkant stebėkite, jų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Recepte parašau tiek kiek sunaudojau aš))
75 g kambario temperatūros sviesto
1/2 a.š. druskos

Įdarui reikia:
~1,5 v.š. kambario temperatūros sviesto
~1,5 v.š. cinamono
~1,5 v.š. cukraus + dar šiek tiek bandelių pabarstymui
1 a.š. vanilinio cukraus

Kiaušinio aptepimui


Pirmiausia į dubenėlį įpilti šiek tiek pieno ir pašildyti jį iki ~40 C (galima išlaikyti įkištą pirštą). Sudėti mieles, maišyti kol ištirps, supilti likusį pieną, tada suberti cukrų ir druską, išmaišyti. Po truputį vis maišant berti miltus, užminkyti tešlą. Krėsti sviestą ir minkyti ~10 minučių, kol tešla atkibs nuo indo sienelių ir nelips prie rankų. Suformuoti kamuoliuką, uždengti ir palikti šiltai kilti ~40-60 min.
Orkaitę įkaitinti iki 190-200 C temperatūros.
Į nedidelį dubenėlį suberti produktus skirtus įdarui, išskyrus sviestą, išmaišyti. Ant miltais pabarstyto stalo, pakilusią tešlą iškočioti, stačiakampio formos. Tešlą ištepti minkštu sviestu ir tolygiai pabarstyti cukraus/ cinamono mišiniu. Susukti į ritinį/ vyniotinį ir aštriu peiliu supjaustyti 3-4 cm pločio gabaliukais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą, patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi. Šauti į orkaitę ir kepti 15-20 min. Kepimo laiką stebėti (aš kepiau kaip nurodyta recepte -200 C/ 15 min., bet kitą kartą bandyčiau šiek tiek kitaip, todėl ir jums patariu. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kepti ~20-25 min.). SKANAUS!

Šaltiniai SM ir Skanus gyvenimas

12 komentarų:

  1. Bet atrodo tai labai skaniai :) Man tokios bandelės irgi papokštauja ir išsivarto visaip kaip, bet man tai skoniui nepakenkia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai jo VILMUT, skoniui nekenkia, ir kaip minėjau dar idomiau :D
    AČIŪ :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Techninis pastebėjimas - kodėl nebuvo kildinamos suformuotos bandelės? Jos puresnės būna, labiau išsipučia ir taip neišsivarto, nebent labai jau plonai supjaustyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. :DDD
    Na taip, man irgi buvo keista FORELLE, bet abiejuose šaltiniuose suformuotos bandelės taip pat nebuvo kildinamos, todėl ir aš bandžiau taip :D, nors Tu teisi, geriau kildinti ir suformuotas, juk visad mielinė tešla kildinama suformavus gaminį...O išsivartė ir dėl to, kad per plonai supjausčiau (pjausčiau ~1,5-2 cm)..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikras gardumėlis, taip priminė, kai mokiausi mokykloje 4 klasėje ir prie šių bandelių valgydavau su pieno stikline ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O taip MINDAUGAI, man ir tokios bandelės primena vaikystę, galbūt todėl kaskart vilioja jas išsikepti..cinamoninės anuomet man buvo pačios pačiausios :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gerai čia apibūdinai: pačios pačiausios arba kaip sako francūzai - "Creme de la Creme"! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Reda, bet kokios gražios man tavo nuotraukos... nerealiai. Kiekvienąkart tiesiog valgau akimis :)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Miela ASTULE, AČIŪŪŪ!!! :)))

    AtsakytiPanaikinti
  10. pritariu, jog nuotraukos nerealios! Profesionali akis - nuostabus rezultatas!

    AtsakytiPanaikinti