Puslapiai

2011 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

SUKTOS PICOS JUOSTELĖS

  Čia tik dar viena picos pateikimo variacija. Vis kitaip :), skanu, patogu valgyti, į kiekvieną lazdelę galima dėti skirtingus įdarus...



Picos tešlos receptą naudojau šį,  o Jūs, žinoma, galite pasirinkti mėgstamą tešlos receptą, čia svarbiausia idėja...
Toliau tešlą iškočioti arba ištampyti, supjaustyti ~8 cm pločio juostelėmis. Kiekvienos juostelės vieną pusę per visą ilgį išdėlioti norimu įdaru (aš pirmiausia ištepiau pomidorų padažu, sudėjau eilutę labai plonai pjaustytos dešros ir užbarsčiau tarkuotu mocarelos sūriu) ir visą įdarą užgaubti kitu (laisvu) tešlos kraštu. Visas paruoštas picos juosteles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ir kiekvieną juostelę atsargiai kelis kart persukti aplink jos ašį. (Aš dar patepiau jas pienu ir užbarsčiau džiovintu raudonėliu). Šauti į orkaitę įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepti ~12-15 minučių. SKANAUS!

Idėja iš Edith's Kitchen

11 komentarų:

  1. Super idėja! Labai patogu pateikti kaip užkandį, ar pasiimti į iškylą. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm.. Kaip senai picą kepiau. Šauni alternatyva :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Bet kokia ideja skani ir sauni! Vogiu :) Kepsiu. Sakyk, o saltos irgi skanios?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū VILMA :)) taip, Tu kaip visad teisi! Na tikrai valgyti patogiau, nei įprastą picą, tik man sūris vietomis šiek tiek prabėgo, bet niekis, man labai skanus sukepęs :D

    Dėkui KAROLINA, ai, vis atsibosta pica tokiam pat pavidale :))

    AGUONĖLE ačiū, faina, kad patiko :) rinkis Tau patinkančią tešlą, ji turėtų būti tokia paklusnesnė. O ar skanios šaltos gaila, bet negaliu atsakyt, nors kepiau du kart iš eilės, bet abu kartus, neužsibuvo, tai ir neteko ragauti šaltų...:) Sėkmės, lauksiu Tavo įdaro variantų :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai geniali idėja! Pica, bet ne pica :) O ir atrodo labai gražiai :)) Įtariu, pabūsiu ir aš vagis :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai puiku! Aš labai mėgstu visokius picos vyniotinius, bet tokių juostelių dar neteko valgyti. Reiks būtinai pabandyti. Įsivaizduoju, kaip dukra džiūgaus. Ačiū už idėją.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačius ASTA :) vokit į sveikatėlę ;):DD

    EDITA ačiū :) kaip miela, tikiuos dukrytė nenusivils ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O jeigu imti sluoksniuotą tešlą? nelabai draugauju su tešlom, tai galvoju, gal nebūtų blogai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinokit, o aš niekad nenaudojus sluoksniuotos pirktinės, tai ir sunku ką pasakyti...bet aš bandyčiau, jei ji nesaldi turi gautis, nes čia nėra nieko ypatingo ir sudėtingo...:) Sėkmės ;)

      Panaikinti
  9. Tikrai variantas super :) As paemiau duonkepeje aprasyta picos recepta, aptepliojau tesla pomidoru pasta, prieskoniu pabarsciau, surio... i vienas kmynu, i kitas sezamo,jauciu kol vyras namo gryz nebeliks :) Aciu uz ideja :)

    AtsakytiPanaikinti