Puslapiai

2011 m. birželio 5 d., sekmadienis

Bagetės - antras dublis

Kadangi kurį laiką buvau pas mamą kaime, ta proga pasinaudojau ir išbandžiau jos elektrinę orkaitę:). Labai norėjau palyginti tą patį iškepus dujinėj orkaitėj ir tą patį - elektrinėje. Pasirinkau jau keptas Aguonėlės bagetes. Mano nuostabai gavosi žymiai žymiai geriau!! Ir net skaniau kažkaip rodos :D ir jau gerokai panašiau į tikras bagetes, o ne į batoną :DDD Todėl dabar dalinuosi tik įspūdžiais, rodau bagečių iškeptų elektrinėj orkaitėj nuotraukas ir papasakosiu ką dariau kitaip nei aną kartą.
Palyginimui bagečių keptų dujinėj orkaitėj receptas čia.


Šįsyk pasistengiau ir net forma gavosi geresnė, o ir plutelė tokia šiek tiek traškesnė.
Tai va gi :D, recepto ingridientai tokie patys kaip ir pirmo kartelio, tik šį kartą nedėjau medaus, nes neturėjau.
Taip pat šį kartą viską dariau kaip mokė Aguonėlė. Formavau kaip šis dėdė, o suformuotas dėjau pakilti ant miltais pabarstyto rankšluostėlio gerąja puse į apačią. Įkaitinus orkaitę kartu su skarda iki 250 C temperatūros, pakilusias bagetes perkėliau ant skardos gerąja puse į viršų, tada britva peiliuku (nežinau ar čia lietuviškai, bet kitokio pav. nežinau :)) keliose vietose įpjoviau ir šoviau į orkaitę. Įdėjau orkaitės apačioje indelį su verdančiu vandeniu ir kepiau 10 min. Tada atidarius orkaitės duris išleidau garus, išėmiau indelį su likusiu vandeniu ir sumažinus kaitrą iki 210 C temp., kepiau toliau dar 10 min.
Ir štai toks rezultatas!

&&&&&&
&&&&&&
&&&&&&
&&&&&&

P.s. privalau pasigirti! :D pagaliau ir aš turiu naujutėlę elektrinę orkaitę, dabar laukite dar daugiau mano duonos kepimo bandymų :DDD džiaugiuosi nerealiai ir jau šį vakarą pirmą kart ją išbandysiu!!! :))))

11 komentarų:

  1. Uch kaip greitai tu jau orkaitę gavai!!!!!!!!! Vadinas vyras mėgsta tavo keptas duonas o nuo šiandien jos bus dar geresnės ♥ Kaip faina!! ir išvis džiaugiuos, kad dar atsirado blogas, kuris mėgsta kepti duonas, bandyti naujus receptus ir dalijas savo pastabomis :)
    Bagetės gavos kaip mano :) Jau forma tai ideali. Šaunuolė!
    Aš tai šiandien išsikepiau net dvi bazelio duonas(MB mėgsta plikytas, tai sakė jau čia arti to :)), kurias susipjausčiau ir užsišąldžiau (savaitės norma) bei dar vieną tik su raugu. Ta irgi puiki. Kažkoks pamišimas vyksta :DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmm..... Nuostabu! :) Noriu šito gėrio :) nieko nebus, reikės kept! :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jooooa!!! Mano dovanų fėja pasistengė padaryti laminga mane labai greitai:)))) pagaliau pagaliau turiu ją:))) žiauriai faina !!!
    Bazelio duonos dar nebandžiusi, bet manęs laukia dar daug nebandytų:). Žinok bandžiau Tavo duoną su manų kruopomis, pas Tave su manų miltais, o aš bandžiau su kruopomis, bet dar prieš kokią sav., tai dujinėje orkaitėje, dabar išsikepsiu elektrinėje ir įdėsiu palyginimui :), įdomu ir ši kaip gausis:)
    bet tikrai duonos kepimas užkrečiamas dalykas :DDD laaaabai patinka :DDD
    Ir ačiū Tau už palaikymo žodžius :**** aš irgi begalo džiaugiuosi Tavo blogu!!! :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rūtele :)Ačiū :* sėkmės Tau bandant! Užkrėsim ir Tave duonos kepimu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai jau tikrai, kad užkrėsit :) mano mama kepa trijų rūšių, tai vis audžiu mintį, kad ir man reiktų išbandyt, nes nevisada patinka jos kepta :) o čia tokių gražuolių prisižiūriu, kad net seilė tysta :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. O, linkėjimai Tavo mamai duonos kepėjėlei :)ir lauksim Taviškių bandymų :) žinok, kai užsikrėti, negali sustoti :DDD labai faina:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū, linkėjimai bus perduoti :) oi, kad tik daugiau laiko per mokslus atsirastų tai kepčiau ir kepčiau.... :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Bet juk vasara!!! kokie mokslai Tave kankina?:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Po dvylikos sugalvojau meteliams į verslo mokyklą įstot, kad tėvams lengviau būtų, tai baiginėju dabar :) egzaminai laukia kitą savaitėlę... :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Egzaminai greit pasibaigs, o tada mamą išleisk bent savaitėlei atostogų ir VIRTUVĖ Tavo :)))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Hm, vis tie sutapimai... Mamos atostogų savaitė kaip tik tuo metu kai man egzaminai... Tik tiek, kad ji bus Austrijoj, tai vistiek rasiu minutėlę pakaraliaut virtuvėj :)O paskui jau kazin kaip čia bus, nes yra ir nepatenkintų kai aš vietoj mamos sukiojuos prie puodų... Jau tie vyrai... :D

    AtsakytiPanaikinti