Puslapiai

2011 m. birželio 19 d., sekmadienis

Pica Nuo...- Iki...

Mieli skaitytojai!
Žinot, pagalvojau, kad mėgstančių picas yra labai daug! Todėl, kad būtų įdomiau skelbiu nekonkursą, bet smagų pasibendravimą pavadinimu ''Mano skaniausia pica'' !!! Norintys pasidalinti savo receptu siųskit man adresu laisvalaikisvirtuveje@gmail.com. Vėliau surengsiu apklausą ir skaniausias, įdomiausias, paprasčiausias, ir dar kokias tai -iausias, pagaminsiu, nufotografuosiu ir paskelbsiu savo tinklaraštyje pridėdama jūsų info - vardą pavardę, miestą.. 
Siūsti nuo dabar iki liepos pabaigos. Tikiuos susidomėsit ir lauksiu jūsų laiškų :)

Na, o aš, rodau savają :)
Pavadinau taip, nes ir picos padą, padažą ir prieskonių mišinį gaminsim patys! :) 
Man ši pica kolkas tobuliausia iš visų valgytų namie, nors tikrai jų nebuvo daug, viską gaminau pati pirmą kartą! ir žinokit GĖĖĖĖRIS!!! Tikrai nesitikėjau, kad mums taip patiks :), picos padas nerealus, gaunasi toks plonas ir minkštutis...padažas irgi labai patiko...
Iš šių kiekių gaunasi dvi didelės picos. Rekomenduoju!!!


Picos padui reikia:
1 puodelis šilto vandens
2,5-3 puodelių miltų 
7 g sausų mielių (21 g šviežių)
2 v.š. medaus
3 v.š alyvuogių aliejaus
1 - 1,5 a.š. druskos

Į dubenį suberti druską, mieles, supilti medų ir šiltą vandenį, viską išmaišyti. Supilti aliejų, suberti 1 puodelį miltų, maišyti, tada suberti antrą puodelį, vėl išmaišyti. Toliau minkant miltų berti tiek, kad tešla beveik neliptų prie rankų (man užteko dar 2/3 puodelio). Minkyti ~5 min. Dubenio sieneles patepti aliejumi, įdėti tešlą, jos paviršių taip pat patepti aliejumi,uždengti maistine plėvele ir padėti 2 val. pakilti. 


Padažui reikia:
1 vid. dydžio svogūnas
2 skiltelės česnako
70 g pomidorų pastos
2 vid. dydžio gerai prinokę pomidorai
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. džiovinto baziliko
1/2 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
mažas žiupsnelis pipirų
2 v.š. sviesto (~ 30-40 g)
aliejaus

Labai smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką sutarkuoti smulkia tarka. Pomidorus nulupti (užpilti juos verdančiu vandeniu kelioms sekundėms tada lengvai nulupsite pomidorų žievelę) ir supjaustyti nedideliais kubeliais. 
Į keptuve įpilti šlakelį aliejaus, suberti svogūną, po minutės - česnaką, dar po minutės sudėti pomidorų pastą, išmaišyti ir po kelių sekundžių sudėti pomidorus, prieskonius, cukrų, druską, pipirus ir vis pamaišant kepti 5 minutes. Galiausiai sudėti sviestą ir maišant ištirpinti. Viska padažas paruoštas :)


Prieskonių mišiniui pasigaminti reikia:
1,5 a.š. raudonėlio
1 a.š džiovinto baziliko
1 a.š. džiovinto rozmarino
1.5 a.š. džiovintų svogūnų (vietoj jų dėjau svogūnų sultinio kubelį)
0,5 a.š. džiovintų čiobrelių
0,5 a.š. druskos
pora džiovintų čili pipiriukų (arba 0,5 a.š. maltų)
7 juodųjų pipirų žirnelių
1/4 a.š. česnako granulių

Visus prieskonius sumaišyti ir sumalti. (Tikrai viso kiekio neprireiks iškart, bet liks prieskonių mišinukas ateičiai, tiks pagardinti be kurią picą)


Na ir picai reikia:
pasigamintos tešlos
viso padažo
šiek tiek prieskonių mišinio
2 kamuoliukų Mocarelos sūrio (vieno kamuoliuko svoris 170 g)
2 nedidelių raudonų svogūnų
~ 10-12 vynuoginių pomidoriukų
1 vid. dydžio raudonosios paprikos
4 parūkytų dešrelių (naudojau 'Medžiotojų', tinka ir Saliami dešra)
krapų (nebūtinai)

Aliejaus kepimui


Sūrį sutarkuoti ar suplėšyti mažais gabaliukai, dešreles, svogūnus ir paprikas supjaustyti plonais griežinėliais, pomidoriukus - kiekvieną perpus.
Įkaitinti orkaitę iki 225 C temperatūros.
Pakilusią tešlą padalinti pusiau. Išpradžių imti vieną dalį, o kitą dėti atgal ir vėl uždengti. Didelę kepimo skardą patepti aliejumi, pabarstyti miltais. Iš tešlos tampymo būdu išformuoti ploną picos padą (į kraštus vistiek gausis šiek tiek storiau). Ištepti per visą plotą puse turimo padažo, apibarstyti sutarkuota mocarela (vienu kamuoliuku), sudėti puse paprikos, 1 svogūną, pabarstyti žiupsneliu prieskonių mišiniu, suberti puse turimų dešrelių ir išdėlioti taip pat pusė turimų pomidoriukų. Šauti į orkaitę ir kepti 13-15 min. (man užteko 13 min.). Ištraukus apibarstyti smulkintais krapais. Taip pat padaryti ir antrąją picą. SKANAUS!!!

Šaltinis Kayotic Kitchen

P. s. valgėm dar pagardinę česnakiniu padažu...

15 komentarų:

  1. Bežiūrėdama nuotraukas vaizduotėje labai skaniai papietavau, labai skaniai, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. VILMA :) kaip faina, kad buvo skanu!!! :DDD ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tik dabar atradau jūsų blog'ą, negaliu atsižiūrėti, nuotraukos tiesiog nuostabios :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O jau nuotraukos, Redut!!! :) reikės sudalyvaut, kaip tik mąsčiau, kad seniai kepiau jau picą :) super :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ANONIMIŠKE - begalo džiaugiuosi :)labai malonu:)

    RŪTELE - ačiū! :) nekantriai lauksiu Taviškio picos receptėlio :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pica visada bus gerai, kad ir kaip neskaniai iseina :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. TEISININKE - įdomi picos interpretacija :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. O as papriestarausiu teisininkui...man picos dar picos niekada skaniai nesigavo, nors ir kiek ju kepiau. Su nekantrumu lauksiu visokiu varijantu cia ir tada bandysiu. Gal atrasiu ta ypatingaja...nors man sunku vis, kai netoli namu tikras italas is krosnies picas traukia. nesikepa taip jos paciai... nebent paprasyciau krosnim pasinaudoti :DD

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tai va va, tai turbūt Tau nelabai ir eis įtikti su picomis, nes prisiragavus pačių pačiausių :DD prof. gamintų ir dar iš krosnies, nežinia ar kokia namie kepta pica gali prilygti! Nežinau kokie skonio receptoriai pas Tave, bet aš tik pirmą kart namie kepiau pica nuo ..iki (ir padas ir padažas..ir..), tai man begalo skanu buvo, net užsivedžiau su tomis picomis, matai? :DDD ieškosiu ir daugiau skanių variantų, nes ir vyras begalo mėgsta jas:)
    P.s. kažkaip jau ir nelabai tikiu, kad pavyks pakalbinti skaitytojus, kad atsiųstų savo skaniausių receptus, nes iki šiol vangiai viskas vyksta :(

    AtsakytiPanaikinti
  10. Picos man gaunasi vidutiniškos, storapadės. O plonos vis dar nemoku gerai apruošti. Nors manau tai priklauso nuo orkaitės ar jei kepa ant to akmens...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Šitą picą aš nekočiojau, o tampiau, labai lengvai išsitampo iki norimo plonumo:) aišku kraštuose gaunasi storiau šiek tiek, bet taip gaunasi plonutėlė, o akmens neturiu :), todėl nieko apie tai negaliu pasakyti ...
    Šitas pado receptas man labai patiko..

    AtsakytiPanaikinti
  12. man niekaip neišėjo iki šiol dar ištampyti picos pado... vargšas plyšta vis per vidurį...na bet ir kantrumu nepasižymiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nugi nežinau, gal pasitaiko tokie tešlos receptai - netamprūs, šitas buvo lengvai kažkaip, turbūt aliejuje esmė...tiksliai nežinau..nu bet labai lengvai :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nuostabus padas !!!! Ir padažas skanus.

    AtsakytiPanaikinti