Puslapiai

2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Graikinių riešutų duona

Palyginus kaip greitai duonelė pagaminama, tai rezultatas išties stebinantis. Graikinių riešutų aromatas ir skonis čia laaabai dera :)


Vienam nedideliam kepaliukui reikia:
150 ruginių miltų
110 g rupių kvietinių miltų
1 v.š. medaus
155 ml vandens
10 g šviežių mielių
25 g ištirpinto sviesto
0,5 a.š. druskos
100 graikinių riešutų

Aliejaus skardai patepti

Šiek tiek pieno duonos kepaliukui aptepti


Dubenyje sumaišyti medų ir 60 ml šilto vandens. Taip pat sudėti mieles, pamaišyti, kad ištirptų. Šiek tiek palaukti, o tada supilti sviestą ir likusį vandenį. Taip pat suberti miltus, druską ir sukapotus riešutus. Užminkyti tešlą ir minkyti ~ 10 min., kol tešla nelips prie rankų. Suformuoti kamuoliuką, dėti atgal į dubenį, uždengti maistine plėvele ar švariu rankšluostėliu ir palikti šiltai ~1 val. pakilti. 
Tada suformuoti pailgą kepaliuką ir dėtį jį į aliejumi pateptą skardą, vėl uždengus palikti ~ 1 val. pakilti. 
Pakilusiam kepaliukui padaryti keleta pjūvių, aptepti pienu ir šauti į orkaitę įkaitintą  iki 220 C temperatūros (aš dar 5 min. palaikiau su garais). Po 5 min. temperatūrą sumažinti iki 190 C ir kepti dar ~25- 30 min, kol duonelė gražiai paruduos. (Org. recepte rekomenduojama išviso kepti 180 C temperatūroje, 35 minutes).

&&&&&&
&&&&&&
Šaltinis reklaminis laikraštukas ''IKI savaitėlė'' :)

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą