Puslapiai

2013 m. balandžio 9 d., antradienis

APVERSTAS BANANŲ PYRAGAS

Šis pyragas laaabai paprastas tiek gaminimo prasme, tiek savo sudėtimi. Nors skonis jo tikrai neblogas, tad kai reikia greito ir neįmantraus desertuko, šis puikiai tiks ;)

Recepto šaltinyje pyrago nuotraukoje matosi, kad jis gerokai sausesnis, nei maniškis, bet patikėkit kuo jis drėgnesnis tuo skaniau :) 

26 cm skersmens formai Jums reikės: 
150 g kuo tamsesnio rudojo cukraus
75 g sviesto

250 g miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
~100 g cukraus pudros (nepamenu kiek dėjau bet gerokai mažiau nei nurodyta šaltinyje)
125 g sviesto
2 kiaušinių
100 ml pieno
2-3 bananų
žiupsnelio cinamono
žiupsnelio druskos

Keptuvėje ant nedidelės kaitros ištirpinkite 75 g sviesto ir rudąjį cukrų. Supilkite visą turinį į paruoštą kepimo formą (aš naudojau silikoninę, ji puikiai tiko šiam pyragui). Supjaustykite bananus maždaug 0,5 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos ant supilto padažo dėliojant vieną šalia kito.
Toliau ištirpinkite 125 g sviesto ir palikite atvėsti. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir cinamoną. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu ir supilkite į sausų produktų mišinį. Taip pat supilkite pravėsusį sviestą, viską gerai išmaišykite (jei Jums atrodo, kad masė pertiršta, įpilkite šiek tiek pieno).
Paruoštą masę supilkite ant bananų, tolygiai paskirstykite ir šaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros. Kepkite apie 30 minučių, ar iškepęs tikrinkite mediniu smeigtuku, įkišus ir ištraukus į  smeigtukas turi likti sausas. 
Išėmus pyragą iš orkaitės palaukite kol pravės. Tada ant pyrago uždėjus tinkamo dydžio lėkštę atsargiai apverskite, kad pyragas liktų lėkštėje. SKANAUS!

Šaltinis Prstohvat soli

9 komentarai:

  1. Labai gražiai, šlapiai atrodo...o dar tie bananų apvalumai...iš viso fantastika:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui Odeta, jei mėgstat bananus šitą pyragą pasigaminti vieni juokai :)

      Panaikinti
  2. Aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Reduk,grizai!!!!!!!!!!!! na super super duper!!! Kaip as dziaugiuosi! Atsidariau,siaip,paziureti,galvoju,gal kas naujo vyksta. Ir negaliu patiketi - grizai!!! Sveika,sugrizus. Pasiilgau be galo be krasto:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ooo Linute :) kaip pradžiuginai! Ačiū, kad laukei ir vis užsuki :*** Stengsiuos nenuvilti :)

      Panaikinti
  3. Kai tokia padejeja turi, pyragas kitoks, kaip nuostabus ir but negali :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ką tik išsikepiau, sakyčiau blynai su bananais, o ne pyragas, visiškai nieko ypatinga...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O argi kas sakė kad jis ypatingas? pačioje įžangoje ir parašyta, kad tai paprastas pyragas, ar skaitėte? Bet ačiū už nuomonę.

      Panaikinti