Puslapiai

2011 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

MORKŲ SAUSAINIAI PERTEPTI VARŠKĖS KREMU

Sužavėjo mane šie sausainiai!!!!!! Na, žinokit, kokie skaaanūs! Minkštučiai ir tokie aromatingi..mm..
Galiu patikinti - morkos nesijaučia ;), o pertepimas dar labiau atskleidžia nuostabų sausainių skonį...Labai  labai rekomenduoju!!!

Tešlai reikia:
110 g kambario temperatūros sviesto
1 didelio kiaušinio
50 g paprasto baltojo cukraus
100 g rudojo cukraus
1/2 a.š. vanilės esencijos
135-160g kvietinių miltų
85 g avižinių dribsnių
~125 g smulkiai tarkuotų morkų
1 a.š. kepimo miltelių
1/3 a.š. cinamono
1/3 a.š. malto imbiero
žiupsnelio malto muskato riešuto

Kremui reikia:
50 g kambario temperatūros sviesto
30-60 g cukraus pudros
1/2 a.š. vanilės esencijos


Gaminame tešlą.
Pirmiausia į dubenį dėti sviestą, berti visą cukrų (ir rudąjį, ir baltąjį), mušti kiaušinį ir įlašinti vanilės esenciją. Viską išsukti iki purios masės. Kitame dubenyje berti miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius, permaišyti ir visą mišinį suberti į sviesto/ kiaušinio/ cukraus mišinį. Gerai išmaišyti.
Dar kitame dubenėlyje sumaišyti tarkuotas morkas su avižiniais dribsniais, sukrėsti į sausainių masę. Viską gerai išmaišyti/ išminkyti. Uždengti maistine plėvele ar rankšluostėliu ir maždaug valandai padėti į šaldytuvą.
Iš pastovėjusios šaldytuve masės formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus (aš dar vis truputį sudrėkindavau rankas, kad masė ne taip liptų prie rankų) ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tiesa, tarp kamuoliukų palikti ~5 cm tarpelius, nes sausainiai kepdami pavirs į blynelio formą. Skardą su tešlos kamuoliukais šauti į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros ir kepti 10-15 min. (mano kepė 12 min.).
Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių.


Jau dabar galima jais mėgautis, skanūs ir be pertepimo, bet su pertepimu skonis tampa pasakiškas, todėl nepatingėkit ir jo pasigaminti. Be to sausainiukai atrodo begalo gražiai.
Taigi, kol sausainiai vėsta, gaminame kremą pertepimui.
Į dubenį krėsti sviestą, kreminę varškę, berti cukraus pudrą ir įlašinti vanilės esenciją. Viską išsukti iki vientisos masės (beje cukraus kiekį galite reguliuotis pagal save, vis paragaujant). Jei gaunasi pernelyg skysta masė, paruoštą kremą 10 -15 minučių palaikyti šaldytuve (man gavosi puikiai, todėl laikyti šaldytuve neprireikė).
Liko maloniausia dalis, sausainėlių pertepimas.
Imti po vieną sausainuką, negailint užtepti ant jo kremo, uždėti kitą ir atsargiai paspausti. Galiausiai sausainius dėti į šaldytuvą, kad įsigertų ir sutvirtėtų kremas.
Sausainiai išlieka minkštučiai ir kitą dieną. SKANAUS!!!

P.s. cukraus dėkite tiek, kiek mėgstate saldžiai!

20 komentarų:

  1. grazios nuotraukos ir receptas puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo nuostabiai! noriu būtinai išbandyti. Gal net primena truputį TĄ morkų tortą? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O naudota varškė, tai čia pačios daryta "Skanioji varškė"?

    AtsakytiPanaikinti
  4. kiek darbo ir koks grožis..;)tik klausimėlis kilo - ar įdaras gaunasi ne per skystas, nors palaikytas ir šaldytuve?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi, kokie žavūs! :) Taip ir vilioja išmėginti... Kaip ir Indrei, kilo mintis, kad galbūt panašūs į jau išgarsėjusį morkų tortą? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. ANONIMIŠKE, nuoširdžiai aaačiūūū :)

    INDRE, ačiū, malonu! žinok tikrai tikrai rekomenduoju, net žinau, kad Tau patiks, tik cukrų pagal save reguliuokis.. ir taip, šiek tiek primena TĄ morkų torčiuką :))

    ANONIMIŠKE, taip taip Jūs teisus, naudojau iš kefyro pagamintą varškytę. Švelniosios varškės yra ir pirkti.. taip pat šiems sausainukams tinka ir ricotta, ar mascarpone, philadelphia sūriai ir pan...Bet man atrodo pigiausias variantas pasiūlytas šis, kurį nurodžiau recepte :)

    ODITELE, žinok nėra čia pernelyg daug darbo, sausainukų tešla pasidaro gan greit, suformuoti rutuliukus juokų darbas :), o iškepa tai per 10-15 minučių :) vėliau kremu pertepti irgi neužima daug laiko..tai, mano manymu, ir gražu ir skanu ir nieko sudėtingo :))
    Dėl pertepimo, žinok visai neperskystas, na mano sviestas nebuvo toks labai labai kambario temperatūros, na toks neištižęs, tai man gavosi pats tas. Žinoma kol lipdžiau juos, viską dariau atsargiai, bet kremas nebėgo, tiesiog buvo toks minkštas, minkštas, O kai sausainukus palaikiau šaldytuve, kremas išvis susigėrė, sutvirtėjo ir atrodė lygiai taip kaip parodyta nuotraukose :))

    ASTA, dėkoju! ir žinok tikrai taip, panašumo yra :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atrodo nuostabiai skaniai!!! Tik man labai tingisi sausainius lipdyti :) su pyragais daug paprasčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai šaunūs sausainukai ir dar su morkomis ir avižiniais dribsniais, mmm...

    AtsakytiPanaikinti
  9. VILMUT, aaačiū :))) aš jau spėjau avižinių dribsnių vėl nusipirkti, nes žadu juos vėl gamintis, tinginiuke Tuuu, na jei pavyks, kai susitiksim, pavaišinsiu :)))

    INDRE, tiesa, vis norėjau paklausti, tai kada rudeninis piknikas, vis pažiūriu pas Tave jokių žinių, ar jau ką pražioplinau?? tai sakau jei dar bus, tai į susitikimą neščiaus šiuos gėrius :))

    O taip RENNIE, jie dar ir sveikuoliški, labai džiaugiuosi atradusi šį receptą :))
    P.s. ačiukas :*

    AtsakytiPanaikinti
  10. O gal galit įvardinti, kiek iš šios normos gaunasi sausainukų?;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Apie 15 jau sulipdytų, bet jie tokie nemaži gaunasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai skanus sausainiai. Nesiau kolegoms i darba, visi buvo suzaveti ir turejau visam skyriui isduoti, kur radau recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. AGNE, kaip miela ir kokia gera, smagi žinia!!! Ačiū Tau!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. dar turiu tokį klausimėlį, o šį kremą galima būtų naudoti keksiukų puošimui?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki,nebandžiau, bet kažin, nes kol jis nesustingęs nėra tvirtas, bet jei bandyčiau prieš puošiant palaikyčiau šaldytuve, nes pastovėjus šaldytuve kremas sustandėja...
    Sėkmės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveika, Reda,
    o šaldytuve sustandėjęs kremas vėl "nepasileidžia" pabuvęs kambario temperatūroje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba, kambario temperatūroje kremas suminkštėja, bet neišsileidžia, nes drėgmė įsigeria į sausainiukus.

      Panaikinti
  17. Supratau. Bandysiu šiandien. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sėkmės :) tikiuos skaniai, o svarbiausia sveikai pasmaguriausit :)

      Panaikinti