Puslapiai

2011 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Orkaitėje keptas sūris

Už šį receptą labai dėkoju Vilmai!!! Jis nerealiai skanus!!! Nuo stalo dingo taip greit, kad nespėjau susivokti, kaip tai, jau nėr!!!??? Tuo metu pasigailėjau, kad kepiau tik vieną... na nors nesu valgius ir neskanaus kepto sūrio, bet anksčiau tik pirktą pas ūkininkus, bet dabar va, prisiruošiau, išsikepiau ir nenusivyliau, o begalo apsidžiaugiau, kad taip  paprasta :)! 
Puikus, skanus, su gardžia apskrudusia plutele, kokį ir labiausiai mėgstu, o svarbiausia labai mažai pastangų reikalaujantis GĖRIS!!!



Reikia:
varškės sūrio (naudojau 22 % riebumo)
2 česnako skiltelių
~2/3 a.š. provanso žolelių mišinio (nepilnas šaukštelis)
~2/3 a.š. druskos 
~1/4 a.š. juodųjų pipirų
truputį aliejaus


Česnako skilteles sutraiškyti, suberti ant jų provanso prieskonius, druską, pipirus, viską sumaišyti. Visu mišiniu įtrinti sūrį, dėti jį į maišelį ir palaikyti šaldytuve ~1 val. 
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Skardą iškloti kepimo popieriumi, šiek tiek patepti aliejumi, dėti sūrį ir šauti į orkaitę. Kepti ~40 minučių (aš kepiau dešimčia minučių daugiau, nes norėjau labiau apskrudusios plutelės). SKANAUS!!!!!!


Šaltinis Širšių lizdas

24 komentarai:

  1. O taip! Tai labai labai skanus dalykas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. LINUT - tikraaaaai gėris!!! :))) turbūt dabar dažnas kepinys bus, o parduotuvėje pro varškės sūrių lentyną nepraeisiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jezusėliau, kaip garadžiai atrodo!!!! Einu šluostės tą seilių balutę, ant stalo atsiradusią bežiūrint, nuvalyt...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atėjau dar kartą seilę pavarvint :) Atsikąsčiau tūrbūt per ekraną aš tavojo sūrio, kaip skaniai jis atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. VILMA - :DDDDD garsiai prasijuokiau paskaičius, super su ta balute!!! :)))
    Ačiū Tau dar kart už šį tokį paprastą receptą!!! ir dėkui už komplimentus :) šiandien važiuosiu į pardę ir ką, pirksiu iškart 2 sūrius :))) kaip tik va ir alučio kroatiško lauktuvių gavome, tai bus puikus užkandis pavakarojimui :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Parsiveziau kaip sykis balto surio, nes pamacius tavo nuotraukas nualpau :)) butinai butinai kepsiu ir tikrai greitai!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. :DDD oi ačiū Aguonėle :DD žinok šį sūri jau kepu tik progai pasitaikius, kai tik į rankas papuola varškės sūris :) dar kartais puse sūrio supjaustau riekelėmis ir kepu, nes patinka kai apskrunda plutele..

    AtsakytiPanaikinti
  8. išbandžiau išbandžiau..:) superinis skonis ir minkštumas..tiesiog sutirpo akyse..;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Edituk, turėsi man paaiškinti kaip ką darai, kad netrukdyt Redos :)
      Turėjo iškepti trys gražučiai sūriai, o gavosi labai skanus, bet didelis blynas :))) Reikėjo matyti mano veido išraišką :)))
      Ar gali būti kalta per aukšta orkaitės temperatūra?
      P.S. Dėl sūrio kokybės esu garantuota - sava karvė, savas pienas, savi sūriai...

      Oksana

      Panaikinti
    2. Sveiki, Oksana, kaip gaila Jusu suriu! zinot tada jau neisivaizduoju kame reikalas, kadangi man taip pat buvo sposas toks seniai seniai, bet tuomet buvau isitikinus, jog tai suriu kokybe kalta, kadangi tai buvo pigesnes klases optima linijos suriai, ir taip pat is triju vienetu tapo viena didele bala :D ir tikrai gal kas galetu pakomentuoti kodel taip nutinka...

      linkejimai Jums Oksana :-)

      Panaikinti
  9. Džiaugiuosi, labai džiaugiuosi ODITELE !!! :))) man irgi šis sūris neatsivalgomas :DD iškepus dingsta, dar net pešantis dėl paskutinio kąsnelio :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveikos, nesuprantu kaip jums gavosi tas suris, man tai jis issizo i bala orkaitej ir net i suri pasidare nepanasus. Idomu kaip jus ji kepat :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, kepam paprastai, jokių mandrų priemonių nenaudojam ;) o Jūsų klaida ta, kad pirkote pigiausią sūrį, man kartą irgi taip buvo...:D nusuipirkau pigiausią, optimos lyg, sūrį ir ne vieną, nes reikėjo vakarėliui ir štai tau staigmenėlė, nuo tada perku tik gerą sūrį, tą patariu ir Jums ;), nes patikinu, kad tik čia yra klaidelė..Sėkmės!

      Panaikinti
  11. Norėjau pasiteirauti, į kokį maišelį reikia dėti sūrį? ar užtenka paprasto ar yra kažkokie specialūs pirkti? (gal ir kvailokas klausimas, bet mėgstu tikslumą:) ), kitas klausimas ar kepant orkaitėj sūrį tiesiog padėti ir tiek? nereikia jo įvynioti i foliją ar pan? dėkoju

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, sūrį dėkite tiesiog į paprastą maišelį, o kepant dėkite ant kepimo popieriaus, įvynioti nereikia ;) sėkmės ir skanaus sūrio :)

      Panaikinti
  12. puikus receptas, draugas visa suvalge ir dar paprase :))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Norėjau paklausti, ar pakepus iš esmės pasikeičia varškės sūrio skonis? Nes šiaip aš varškės sūrio nemėgstu... tai net nežinau, ar bandyt. Bandyčiau tuo atveju, jei skonis pasikeičia kažkaip.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš dalies pasikeičia bet tikrai tik į gerą pusę, jei kepsit tai pirkit geros kokybės sūrį, nes kitaip kepant iš sūrio gali likti bala :D

      Ar patiktų nemėgstat šviežio varškės sūrio negaliu atsakyti, nes mėgstu ir nekeptą ;)

      Panaikinti
  14. Hm... o mes likom nusivyle(kepu suri kitaip),bet paskaicius komentarus galvoju isbandysiu ir si varianta,bet atsiprasau,nepatiko...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, kas čia klausė ar pasikeićia skonis tai tikrai keićiasi ir i gera nes as nekepto varskes surio nevalgau nes neskanus :/. O dabar labai "durnas klausimas" kokiam rezime kepat? Virsus/apacia? Su vejeliu? Ar griliumi?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Pirmą kartą kepiau,ir gavosi labai skanus.Dėkui.Šviežų varškės sūrį pirkau iš ūkininkės.Ieškojau recepto,kad sužinočiau kokioje temperatūroje ir kiek laiko reikia kepti,o prieskoniai iš savo galvos ir iš vakaro.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Aš niekaip neišlaikau pamarinuoto sūrio bent valandą, kepu iškart. Gal galima iš vakaro, nebus per daug?

    AtsakytiPanaikinti