Puslapiai

2012 m. gegužės 15 d., antradienis

AVIEČIŲ IR RABARBARŲ PYRAGAS SU TRUPINIŲ KEPURE

Pas blogerius jau pasipylė receptai su pirma pavasario daržove - rabarbarais! Tai tikras gardumynas, nes man jie dar vaikystėje, kai saldainių tiek negaudavome, kiek jų gauna dabartiniai vaikai, su gausiu cukraus kiekiu, buvo pats tikriausias pavasario skanumynas. Nors prisipažinsiu, kad patiekaluose naudoti pradėjau ne taip ir senai... bet labai patiko, todėl su malonumu gaminu, bandau ir toliau. O priminimui pernykštis atradimas - rabarbarų marinatas mėsai - jis nerealus! Rekomenduoju!!!


Na, o šis gražuolis - nepersaldus, trapia plutele, su lengva gaivios rūgštelės gaidele, minkštučiu pagrindu, labai patikęs pyragas,  o anot šėšuro (lyg taip vadinamas vyro tėtis?) - klasiškas! Čia tai bent!!! Jau mėnesį gyvenu pas vyro tėvelius, ir nors per tą mėnesį negaminau daug, bet tokio jo įvertinimo nebuvau sulaukusi :D Tačiau, turiu paminėti, kad pyrago ragavusi mano krikštaduktė, nebuvo labai sužavėta, o paklausta ar skanu neįžeizdama atsakė, - aha, aš tik įdaro nemėgstu :D
Taigi išvada - suaugusiems patiko ir net labai, o vaikams pyragas nesukėlė didelių ovacijų, turbūt dar ir todėl, kad nėra saldus :D Tad spręskit patys ;)


Pyrago viršui reikia:
170 g miltų
150 g rudojo cukraus
100 g sviesto
1/4 arb.š. druskos

Sviestą ištirpinkite kartu su cukrumi ir druska, šiek tiek pravėsinus suberkite miltus, išminkykite. Tešla turi gautis labai biri. Įsukite į maistinę plėvelę ir saugiai padėkite šaldytuve.

Įdarui reikia:
150 g nuvalytų ir nedideliais kubeliais supjaustytų rabarbarų stiebų
150 g aviečių arba braškių (naudojau šaldytas avietes)
~70 g rudojo cukraus
40 g miltų
400-500 g kreminės vanilinio skonio President varškės (orig. recepte varškė nenaudojama, todėl galima apseiti ir be jos, bet visgi rekomenduoju ją naudoti. Beje galima naudoti ir kitą varškę, jei ji nesaldi pasaldinkite, įmuškite kiaušinį arba du ir pora valg.š. kukurūzų krakmolo)

Rabarbarus ir avietes (arba braškes) sumaišykite su cukrumi ir miltais.


Pagrindui reikia:
170 g miltų
3/4 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
120 g kambario temperatūros sviesto
1 pak. vanilinio cukraus
120 g cukraus pudros
3 didelių kiaušinių

Viename dubenyje tarpusavyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame iki purumo išsukite sviestą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą, muškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakant. Suberkite miltų mišinį, gerai išmaišykite. Masę supilkite į formą išklotą kepimo popieriumi (aš naudojau stiklinę 28x18 dydžio formą ir kepimo popieriaus nenaudojau - pyragas neprikepė). Tada tolygiai paskirstykite varškę, ant varškės rabarbarų ir aviečių įdarą, galiausiai užtrupinkite iš šaldytuvo ištraukta tešla. Šaukite kepti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros ir kepkite apie 50-60 minučių (jei viršus pernelyg greitai kepa, uždenkite kepimo popieriaus ar aliuminio folijos skiautele).
Iškepusį pyragą atvėsinkite, supjaustykite kvadratėliais ir mėgaukitės prie kavos ar arbatos puodelio. SKANAUS!!!

P.s. pyragą laikykite pridengus.


18 komentarų:

  1. Nerealu, gražu, seilė tįsta...o nuotraukų gražumas:))) Ir nesudėtingai skamba:) Laaaabai patrauklus Tavo receptukas:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui ODETA!!! Ne nesudėtinga visai, o pas mane sudėtingų receptų retai kada būna :D va pas Tave tai aukštasis pilotažas visad, sakyčiau gurmanišką skonį turi ;)

      Panaikinti
  2. Labai dailiai pristatei pyragą ♥ Aš svaigstu nuo tavo laaabai laaabai gražių nuotraukų!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. as irgi svaigstu; mes abi su aguonele tokios pusiau apsvaige; is tiesu labai grazios nuotraukos ir labai skani viso iraso nuotaika;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. AUŠRA, Jus abi su AGUONĖLE taip gera skaityti, ačiū dar kart, kad esat :*

      Panaikinti
  4. Kokios skanios nuotraukos :) ir pyragas atrodo labai skaniai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Malonu RENNIE, pyragas kaip ir minėjau vieniems labai, kitiems pusėtinai, taigi nedrįstu sakyti, kad tikrai patiktų :)

      Panaikinti
  5. O dievai iš pačio ryto atsidarau ir čia toks gardėsis, eina sau tobula Reda! Kaip užsimaniau gabalėlio mmmm :) Eisiu ieškot pirkti rabarbarų ir aš :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) ačiukas NERINGA, skanių "pasirabarbarinimų" :D O aš greitu laiku vėl žadu patiekalą su rabarbarais ;)

      Panaikinti
  6. Nuotraukos superinės, labai šviesu pas Tave :) Ir taip gera :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laaaaabai skanus pyragas. Niekad anksciau nekepiau nieko su rabarbarais, o dabar tai jau padesiu kepti :) Jau ir rabarbaru prisisaldziau ziemai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip džiaugiuos!!! Puiki žinia po sunkios darbo dienos :)

      Panaikinti
  8. Ka tik iskepiau ir gavos tikras skanumelis! I varske idejau razino ir siek tiek vanilinio cukraus.
    Burnoje tirpsta einu dar gabaliuka suvalgyt ! :) :) Aciu Reda uz recepta x

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ooo labai malonu Indre, ačiū labai, kad pasidalinot įspūdžiais :)

      Panaikinti
  9. Labai labai skanus, ačiū už receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti