Puslapiai

2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

KRIAUŠIŲ IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ DUONELĖ

Paskutiniu metu tik ir žvalgausi kokių tai sveikuoliškšų gardumynų receptų, o ir metas dabar tam labai palankus, nes pilna įvairiausio gėrio. Va, jau savaitėlę valgom iš kaimo parsivežtas kriaušes.. na ir paįvairinimui kepiau vakar štai šį pyragiuką. Skanus, na aišku nėra ko lyginti su visokiais varškiniais pyragais, bet kai norisi tiesiog paprasto skanėsto prie šildančios arbatos, tai puikus pasirinkimas!

Tešlai reikia:
420 g miltų
1 a.š. kepimo sodos
1/4 a.š. kepimo miltelių
1 nubrauktas a.š. druskos
1 v.š. cinamono
110 g kambario temp sviesto
450 g smulkiai tarkuotų kriaušių (bet sutarkuokite tik prieš naudojimą, kitaip jos pajuoduos)
3 kiaušinių
110 g avižinių dribsnių (originaliame recepte avižiniai dribsniai nenaudojami, o naudojama riešutai, bet aš juos keičiau avižiniais dribsniais, o jie pas mane buvo maišyti su graikiniais riešutais, nors pastarųjų buvo laabai nedaug)
230 g cukraus
2 a.š. vanilės esencijos
aš nenaudojau, bet čia labai tiktų ir razinos, dėčiau ~1/2 puodelio

Trupučio aliejaus formai patepti


Į didelį dubenį berti miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną, išmaišyti. 
Kitame dubenyje mušti kiaušinius ir juos šiek tiek paplakti. Tada sukrėsti sviestą, berti cukrų, viską pamaišyti, paplakti. Krėsti sutarkuotas kriaušias, suberti avižinius dribsnius ir įlašinti vanilės esenciją (taip pat, jei naudojate, sudėti razinas). Viską gerai išmaišyti ir palikti ~5 minutėms, kad avižiniai dribsniai šiek tiek pabrinktų. 
Galiausiai miltų mišinį suberti į kriaušių, kiaušinių, cukraus ir avižinių dribsnių mišinį ir maišyti, kol taps vientisa masė.
Norimą kepimo formą patepti aliejumi, sukrėsti tešlą ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti ~ 60 min. (tikrinti mediniu pagaliuku, įkišus ir ištraukus turi likti sausas). Iškepusį pyragą pravėsinti ir tik tada traukti iš kepimo formos. SKANAUS!

16 komentarų:

  1. Vaje, kokios nuotraukos! O kur koliažas? :)

    Reikės ir man kokį kepiniuką su kriaušėmis kepti, nes visas kalnas laukia! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niamnioju cukinijų keksą, bet dabar ir šito jau noriu. Apžora :) Bet kai taip gražiai nufotkinta, tai sunku atsispirti

    AtsakytiPanaikinti
  3. ASTULE, malonu labai, kad patinka :) nors labai noooriu fotiko veidrodinio, žinau, kad su juo galima 1000 kart geresnius vaizdus išgauti, bet kolkas tik svajonė...
    o žinai, pamaniau, kad gal jau pabodę visiems mano tie ornamentai :DD todėl retsykiais ir nededu :)

    ASTA (Villa Alps), niu kaip faaina ;), aaačiū už nuoširdumą :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. jetus, koks galingas..;) atrodo sotus ir šlapias..super..;) norėčiau prie kakavos puodelio..;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aha ODITELE :D, galingas, gerai Tu čia :)) ir tikrai taip, jis pakankamai sotus, nėra jis labai labai šlapias, toks vidutiniškai, bet tikrai nesausas ;)
    Man jis skanutis toks, o su kakava..mmm..reiks išsivirti, ačiū, kad užminei ;)

    RENIE, dėkoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reda, tu man atsakyk: kam tau reikalingas veidrodinis fotikas? As turejau dar karta perskaityti tavo sakini, kad tikrai isitikinciau jog tu nemeluoji rasydama kad fotkini su paprsatu!!!!!!!!!! Kaip galima taip graziai ir isryskinant fotkinti su paprastu. Tu esi talentas! Jei pagausi i rankas veidrodini tai neisivaizduoju kaip tada tavo nuotraukos atrodys. Bijosiu ieiti i tavo puslapi, nes jausiuos pati nemoksle :))
    P.S. aisku, as linkiu tai gero fotiko ;) Cia pagyriau tik kad tu esi tikras meno zmogus, turinti begale talentu!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. O jergutėliau AGUONĖLE :* pamaloninai tai ne tas žodis, tik nukaitau :DD bet kaži ar esu verta šių skambių žodžių, na bet vistiek AČIŪ Tau, begalo gera juos skaityti !!!
    O šis mano fotikas nėra iš tų pačių paprasčiausių, bet, gaila, neveidrodinis..ačiū už gražius palinkėjimus. Kai pastarąjį kartą pasiskundžiau Tau, kad noriu elektrinės orkaitės, ir Tu palinkėjai man jos, tai turbūt mažiau nei už mėnesio, ji stovėjo mano virtuvėj... :DD O, kad ir dabar Tavo žodžiai padarytų stebuklą :))
    Tiesa Tavo nuotraukos irgi nuostabios, skanios ir išraiškingos, tiks aš dar žaidžiu su kompozicijom, todėl ir įspūdis toks, bet tai darau, nes man patinka :):**

    AtsakytiPanaikinti
  8. Reda,

    tu čia rimtai dėl fotiko? jei taip, tai gal galiu pas tave į kokius kursus užsirašyt? Su kokiu db fotkini?

    beje, duonele, nors man labiau panašus į pyragą, gardžiai atrodo! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Taip MINDAUGAI :) nejuokauju, bet kaip sakiau, nėra jis pats paprasčiausias, maniškis Sony nex-3, na nestebuklas, bet pripratau, kadangi geresnio nesu turejusi, tai sunku su kuo ir palyginti :) nuoširdus ačiū Tau už tokį vertinimą, laaabai smaguuu ir malonu :)))
    Žinok ir negalėčiau pasakyti, kad gerai moku elgtis su fotiku, greičiau pasakyčiau, kad nemoku, bet man visad labai patinka žaisti su kompozicija, manau tai ir yra mano kabliukas - dėstymas lape, na šioks toks nuotraukų pasisekimas, nors tikrai yra milijonai geresnių..
    Dėl duonelės, tai taip, čia toks pusiau pyragas, nežinau kodėl dabar madinga saldžius puspyragius vadinti duonelėmis, bet žinok šiam šis pavadinimas tinka, nors dešros ar kokio kumpio tikrai neužsidėsi :DDD

    P.s. jei galiu kuo padėti, drąsiai klausk, jei galėsiu padėsiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Matai, man sunkiausia su tais nustatymais, skaityti internete, tai ne tas pats, kai tau kas paaiškina. Be to, Tu labai gerai išgauni fokusavimą, o man tas yra išvis kažkoks neįmanomas dalykas.. na bet bandau bandau, žinau viena, jog maistą reikia fotografuoti dienos metu, o ne vakare, tačiau man vis gaunasi, kad gaminu vakare ..:/

    P.S.: nors norėčiau, kad kas pasidalintų savo žinomis praktiškai :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. MINDAUGAI, o koks Tavo fotikas? Parašyk man į el.paštą :) (viršuje, prie portreto)

    AtsakytiPanaikinti
  12. ji kepai maziausiai 5 kartus! Tobula! Sveika, skanu ir nesudetinga. Aciu uz recepta!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  13. O jei vietoj sodos naudosiu daugiau kepimo miltelių, nieko nenutiks?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki GABI, turbūt nieko baisaus :) bet štai pasiskaitykit, gal pravers tokia informacija :) http://receptumedis.lt/wordpress/2012/03/soda-ar-kepimo-milteliai/

      Panaikinti