Kas nemėgsta šonkauliukų, argi gali kažkas jų nemėgti? Turbūt gali tik tie žmonės, kurie visiškai nevalgo mėsos, bet tie kas mėgsta, netikiu, kad šonkauliukų gali atsisakyti:)
O ir pagaminti turbūt jų neskaniai neįmanoma:) Štai dar vienas paprastas, gan greitas, mažai pastangų reikalaujantis būdas jais pasimėgauti.
Mums reikia:
~1 kg kiaulienos šonkauliukų
1 susmulkintas svogūnas
2 vid. dydžio griežinėliais supjaustytos morkos
druskos
Glazūrai reikia:
1,5 v.š. medaus
1,5 v.š. garstyčių (dėjau dijon)
1,5 v.š sojų padažo
aliejaus šonkauliukų apkepimui
Kiaulienos šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio gabalais ir dėti į nemažą puodą su vandeniu. Suberti svogūną, morkas, druską ir virti apie 1 valandą.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti visus glazūros ingridientus.
Išvirusius šonkauliukus išimant iš puodo gerai nuvarvinti. Kiekvieną aptepti glazūra ir dėti į keptuvę su šlakeliu aliejaus. Apkepti iš abiejų pusių (po 3-5 min.).
Skanu su bulvėmis virtomis ant garų ir šviežiu agurkėliu.
Šaltinis knyga ''Skanu ir nebrangu''
Skanaus:)
Lithuania!
AtsakytiPanaikintiSkanu... išbandyta
AtsakytiPanaikinti