Sveiki! O šis skanėstas pas mus jau tapęs vienu skaniausių vištienos patiekalų! Pamenat Traškią vištieną? Ji nereali ar ne? :)) Tai žinokit, šie vištienos grynuoliai nemažiau superiniai!!! Nors darbo ir daugiau. Vyras sako, kad jie beveik tokie, kokius galima nusipirkti McDonald's greito maisto restoranuose (kalbu apie chicken mc nuggets)... na ar panašūs ar ne, bet skonis nuostabus, toks viduje sultingas, o išorėje traški plutelė, mmm... vėl jų noriu :))
450 g vištienos krūtinėlės file
1 puodelis smulkiai tarkuoto Džiugo sūrio (~60-70 g)
nubrauktas a.š. vištienos prieskonių (arba 1 vištienos sultinio kubelis, arba naudokite vištienai gardinti mėgstamus priekonius)
1/2 a.š. paukštienos priekonių (nebūtinai)
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
maltų džiūvėsėlių
miltų
poros kiaušinių
aliejaus kepimui
Vištienos krūtinėlės filė sumalti (pirkta jau sumalta krūtinėlė netinka, nes ji būna per daug skysta), suberti tarkuotą sūrį, prieskonius, druską, pipiriukus ir gerai išminkyti. Iš masės formuoti nedidelius pailgus kukuliukus (maždaug nykščio ilgio tik šiek tiek putlesnius). Tada volioti juos į miltus, į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsėlius.
Į keptuvę pilti aliejaus (maždaug tiek, kad sudėjus kukuliukus, juos apsemtų iki pusės), gerai įkaitinti ir vieną po kito sudėti vištienos grynuolius, kaitrą sumažinti iki vidutinės ir kepti kol iš abiejų pusių gražiai apskrus, taps gražios auksinės spalvos (nepamiršti vartyti).
P.s. Išimant juos iš keptuvės sudėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų aliejaus perteklių.
SKANAUS!!!
Šaltinis My Saffron Kitchen
oj kaip laiku!!! atrodo fantastiskai, begu kept :D
AtsakytiPanaikintiILONĖLE, aukseli, linkiu skanaus!!! :*
AtsakytiPanaikintiTaip ir tiesiasi ranka pasiimti gabalėlį :) Aš ketinau jous kepti, bet kažkas man sutrukdė :) Kaip ir Tavąją Traškia vištieną (pasirodo tų kukurūzų dribsnių neturiu ir niekada neturėjau). Tik aš ketinau kepti labiau dietišką šių grynuolių versiją - keptus orkaitėje.
AtsakytiPanaikintiAtrodo fantsatiškai. Maniškis turbūt ant rankų nešiotų, jei tokios jam pagaminčiau :) vištienamėgis jis :D
AtsakytiPanaikintiVILMUT, žinok tikrai neprisigeria į juos tų riebalų, gali būti rami, ir drąsiai bandyk, nes skonis mmmmm...
AtsakytiPanaikintiINDRE, ačiū, žinok maniškiui irgi čia svajonių valgis :DD oh tie vyrai, be mėsos nė dienos :DD
atrodo labai gundanciai! kaip visada 10 balu!
AtsakytiPanaikintiAčiū NERINGA!!! :* Jų išvaizda atitinka skonį :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanūs! Likau sužavėta tiek aš, tiek mano vyras :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą, kartosiu nekartą :)
Begalo džiaugiuos! Tikras malonumas perskaityti Jūsų komentarą :)
AtsakytiPanaikintinerealiai atrodo :D man įdomu ar šalti jie irgi skanūs.. ar geriau valgyti šiltus?
AtsakytiPanaikintiSveiki, tiesą sakant šaltų neragavau, bet manau taip pat skanūs, nors šilti turbūt skanesni...
AtsakytiPanaikintiBandykit, tikrai nenusivilsit, tik būtinai naudokite surį, nes jis visą sultingumą viduje priduoda :)
O kiausiniai tik pamirkymui pries apvoliojima, ar as kazka prazioplinau? :(
AtsakytiPanaikintiTaip, kiaušiniai tik pamirkymui :)
AtsakytiPanaikintihmmm kaip tik siuo metu cookinu...:)))tikiuosi pavyx nes nezinau kox tas suris turi buti...ne lt gyvenu..tai imaklinau italiska kiet suri..tikiuosi skonis lb nesiskirs:)))
AtsakytiPanaikintiSveiki, turėtų viskas gautis, jei tas sūris nebus kokio specifinio skonio :)
PanaikintiAciu uz recepta :) Vis tykiai ramiai isbandau koki jusu recepta :) Bet kai paragavau vistienos grynuoliu, nebegaliu tyleti - skonis fantastiskas :) Aciu, aciu, aciu :)
AtsakytiPanaikintiNėra už ką :) tai Jums ačiū :)man gera, kad gaminate ir liekate patenkinti :) džiaugiuos, nes mums jie irgi superiniai :)
PanaikintiSveiki,norejau jusu paklausti,ar galeciau vistiena susmulkintu,na net nezinau kaip pavadinti,kur prie blenderio buna dar atskiras peiliukas :),nes neturiu mesmales,taciau labai noriu isbandyt situos grynuolius,beje gal galetumet patart koks suris tiktu vietoj dziugo,gyvenu ne lietuvoj,tad bijau suklyst del surio.aciu...
AtsakytiPanaikintiSveiki, kokiu būdu mėsytę susmulkinsit tai gal nėra didelės reikšmės, nelabai įsivaizduoju koks peiliukas ten keičiasi, bet svarbu iš mėsos nepadaryti košytės :) gali likti ir nedideli mėsos gabaliukai, na kad formuoti gautųsi. O džiugą galite keisti kitu parmezano sūriu :) Sėkmės Jums!
PanaikintiSveiki,norisi ir man juos išmėginti bet gaila čia kur gyvenu Džiugo nerasta,tai ką parekomenduotumėt?
AtsakytiPanaikintiSveiki, atsiprašau, kad atrašau tik dabar, aš manau tiks bet koks kitas parmezano sūris :)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti