Troškinukas skanus skanutėlis. Mums labai patiko:)
Mums reikia:
2 v.š. aliejaus
2 dideli arba 3 maži griežinėliais pjaustyti svogūnai
2 susmulkintos česnako skiltelės
2-3 supjaustyti salierų lapkočiai
2 vid. dydžio griežinėliais pjaustytos morkos
700-750 g nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių
350-400 g stambiai supjaustytų pievagrybių
3 v.š. kukurūzų miltų
~200 ml vištienos sultinio
1 indelis (400 g) konservuotų pomidorų (turėjau tik pusę kiekio, užteko ir tiek)
1,5 v.š pomidorų padažo
1,5 nubraukto a.š. paprikos miltelių
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
450-500 g liesos kiaulienos
180 g grietinės
2 v.š. šviežių petražolių (neturėjau nedėjau)
Pirmiausia išsivirti mėsytę. Į puodą su vandeniu sudėti per pusę perpjautą mėsos gabalą, įmesti 1 supjaustytą svogūną ir šiek tiek padruskinti, uždengti puodą dangčiu ir virti kol mėsytė suminkštės ir bus beveik išvirusi.
Išvirusią mėsą supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, geriau stambesniais.
Tuo tarpu kol verda mėsa į didelį troškintuvą supilti aliejų ir suberti svogūnus, salierus, česnakus, morkas ir bulves, viską sumaišyti ir įpilti 0,75 stiklinės vandens, uždengti ir troškinti vis pamaišant. po 10- 15 min. suberti grybus, išmaišyti. Patroškinus 5 min. ant daržovių pabarstyti miltais, vėl išmaišyti. Sumesti mėsytę, supilti sultinį, pomidorų padažą, šiek tiek pasmulkintus konservuotus pomidorus ir skystį kuriame jie buvo, ir troškinti apie 10 min. Pamaišyti, tada suberti 1 a.š. paprikos miltelių, padruskinti, pagardinti juodaisiais pipirais ir uždengus dar patroškinti ~ 8 min. vis pamaišant. Kai jau bulvės ir visos kitos daržovės minkštutės supilti grietinę ir likusius paprikos miltelius (išmaišius paragauti ar nieko netrūksta), vėl uždengus dar patroškinti kokias 3-5 minutes. Pabarstyti petražolėmis.
Šaltinis knyga ''Valgiai šeimai ir draugams''
Skanaus:)
niam,niam:)
AtsakytiPanaikinti