Pyragas puikus - NEMELUOJU!!!:) Man labai patiko. Plutelė gaunasi trapi, o viduje aguoninis įdaras šlapias. Tikrai vykęs, rekomenduoju visiems, kas neabejingi aguonoms:)
Tešlai reikia:
200 g miltų
100 g kambario temperatūros sviesto arba kepinių margarino
25 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
90 g grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. citrinos žievelės
Aguonų įdarui reikia:
100 g maltų aguonų
3 v.š. karšto pieno
2 šaukštai romo (vietoj jo dėjau keleta lašų romo esencijos)
50 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
80 g. razinų
1 kiaušinio trynys
likusi citrinos žievelė arba visos citrinos nutarkuota žievelė
cukraus pudros pyrago apibarstymui
Pasigaminti tešlą. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir citrinos žievelę. Berti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 min.
Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (šiaip rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėlius, galbūt gražiau iškepa, bet kuriuo atveju kaip pasirinksit - skonio nesugadinsit:)). Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Šaltinis Bite my cake
Skanaus:)
kokia graži mozaika gavosi paskutinėje foto :) o pyragas vertas dėmesio... vis nepribręstu tokiam kepiniui... šitas atrodo lengvai iškepamas. pabandysiu :)
AtsakytiPanaikintiAčiū Egidija:), faina, kad patiko ornamentas:):)
AtsakytiPanaikintiPyragas, tikrai skanutis toks, o pasigaminti paprasta visiškai:) tikiuosi patiks, lauksiu atsiliepimų:)
Atrodo puikiai, man aguonų mėgėjai labai tiktų. Tik, kad šiuo metu kiek kitokį mielinį pyragą kepu, bet gal kada ir su aguonom pabandysiu
AtsakytiPanaikintiDėkui Indre:) Jei mėgsti aguonas tai tikrai patiktų šis pyragiūkštis:D
AtsakytiPanaikintiLauksiu Tavo mielinio pyrago:)
Galiu pasakyti, kad labai skanus aguonu pyragas, nors nedejau citrinos zieveles nes tuo metu namuose neturejau, bet vis tiek gavosi skaniai:) ir cukraus dejau siek tiek daugiau:)
AtsakytiPanaikintiROBERTA - labai džiaugiuosi, kad patiko!!! mums irgi šis pyragas vienas skaniausių :)
AtsakytiPanaikintibandysiu siandien, is nuotrauku atrodo taip skaniai, kad seiles kaupiasi burnoj
AtsakytiPanaikintiINESA, linkiu skanaus, ir kad viskas pavyktų taip kaip norisi ;)
AtsakytiPanaikintisakykite, o kuom butu galima pakeisti grietine? siuo metu esu ne Lietuvoje ir sveciams noreciau iskepti si pyraga, bet grietines cia nera...
AtsakytiPanaikintigal koks jogurtas tiktu? ar grietinele?
Sveiki, manau puikiai tiks jogurtas, turėtų būti viskas gerai ;) SĖKMĖS!
AtsakytiPanaikintiO jeigu nedėčiau razinų? Jeigu vietoj razinų dėčiau tiesiog daugiau aguonų?
AtsakytiPanaikintiAišku, kad jos nebūtinos :) o aguonų daugiau pridėti nereikia :)
AtsakytiPanaikintiSėkmės ir gražių, jaukių švenčių! :)
as gaminau pagal si recepta. kaip visada keleta pakeitimu padariau. Rezultatas idealus, dabar visi praso ir praso iskepti dar:)
AtsakytiPanaikintipakeitimai gal ir jums bus naudingi:
aguonas uzpyliau paprastu pienu (saltu), pyliau 2-2,6 karto daugiau nei recepte, tada sudejau viskas kas aprasyta + 2 saukstelius krakmolo ir viska pakaitinau nuolatos maisydama, kol idaro mase sulipo ir pasidare netaki.
tada viena laksta iskociaujau dejau idaro ir apspaudziau kita lakstu teslos. gavosi pyragas su nuostabiu idaru.
aciu uz super gera ir paparasta recepta.
Kaip smagu AGNE!!!!!! Super, ačiū, kad pasidalinai savo patirtim ;)
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintio jeigu vietoj grietinės įdėčiau grietinėlės riebios 35 proc.? Kaip manot, ar rezultatas stipriai nepakistu?
dėkui už atsakymą :)
Sveiki :), manau, kad tikrai ne, turėtų gautis viskas neblogai. Sėkmės ;)
PanaikintiPirmą kartą kepiau. Ir tikrai pavyko �� tik nepiliau romo. Kt kart dadesiu graikiškų riešutų. Super skanus-REKOMENDUOJU !
AtsakytiPanaikinti